Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow У медијима
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Иницијатива за сазивање Међународне конференције: Истина о Сребреници Штампај Пошаљи
Четвртак, 16 јул 2015
Српска радикална странка на данашњој конференцији за штампу затражила је од државних органа Србије сазивање Међународне конфереције: Истина о Сребреници.Потпредседник СРС Немања Шаровић затражио је заустављање фабрикације да је у Сребреници почињен геноцд. СРС сматра да на Конференцију треба позвати све, од САД и земаља чланица ЕУ, као и пријатељске земље попут Русије и Кине. Истакнуто је очекивање да ће позив прихватити представници јеврејског народа који, и из изјава претходних дана, јасно ставља до знања да не прихвата изједначавање страдања у 2. светском рату са догађајима у Сребреници.

Као гост данашање конференције за медије говорио је директор Института Миливоје Иванишевић који је присутним новинарима поделио и материјал који говори о неистинитом бројању сахрањених у Сребреници.


Детаљније...
 
Петровдански дани: Представљена књига "Поља несреће" Миливоја Иванишевића Штампај Пошаљи
Петак, 10 јул 2015
Представљена књига
СРЕБРЕНИЦА, 10. ЈУЛА /СРНА/ - У оквиру традиционалне меморијалне манифестације "Петровдански дани", посвећене сјећању на велико српско страдање на Петровдан 1992. године, вечерас је у Сребреници одржан округли сто о теми "Хроника страдања Срба 1992-1995. година" и представљена књига "Поља несреће" аутора Миливоја Иванишевића.

Публициста и новинар Биљана Живковић рекла је да је након дугог истраживања историјских података установила да се овдје догодио геноцид над Србима у правом значењу те ријечи, јер су током четири ратне године систематски, организовано и плански уништавани и прогоњени.

"Убијани су цивили и уништавано све што је српско, што потврђује муслиманску намјеру и циљ да Срби заувијек нестану са овог простора", рекла је Живковићева, указујући на неправду коју Хашки трибунал и међународна заједница наносе српском народу.

Детаљније...
 
РТРС: У Поточарима гробови муслиманских војника и муџахедина Штампај Пошаљи
Понедељак, 06 јул 2015
Предсједник Института за истраживање злочина над Србима у 20. вијеку Миливојe Иванишевић изјавио је да се у Меморијалном центру у Поточарима налазе и гробови муслиманских војника и муџахедина.

У прилог својој тврдњи, Иванишевић је предочио списак високих војних званичника такозване Армије БиХ који су сахрањени у Поточарима, а директно су одговорни за бројне злочине и убистава Срба.

Међу именима је мајор Хајрудин Авдић одговоран за убиства 74 цивила у десет српских села на подручју Сребренице, Братунца и Власенице.

"Под нишаном на мезарју у Поточарима налази се и Ибро Туцић, командант 282. босанке лаке бригаде, који је учествовао у нападу и уништавању 17 српских села и убиству 329 подрињских Срба", навео је Иванишевић.

Детаљније...
 
Иванишевић: Исламисти киднаповали незгодног сведока против Орића? Штампај Пошаљи
Петак, 03 јул 2015
Д. Б. М. | 02. јул 2015.

У Базелу нестао Александар Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребреници. Познат по књизи „Сребреница - како се заиста збило”, у којој тврди да је било око 2.000 убијених војника Армије БиХ


У Базелу нестао Александар Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребреници. Познат по књизи „Сребреница - како се заиста збило”, у којој тврди да је било око 2.000 убијених војника Армије БиХ

НЕКОЛИКО дана после хапшења Насера Орића у Швајцарској, под још неразјашњеним околностима из свог стана у Базелу нестао је Александер Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребренци.

Детаљније...
 
ОТВОРЕНО ПИСМО пријатеља Александра Дорина председницима Србије и Српске, Влади Србије и Српске и св Штампај Пошаљи
Уторак, 30 јун 2015
29. јун 2015.

FB STRANICA DORIN
ОТВОРЕНО ПИСМО

ПРИЈАТЕЉИ АЛЕКСАНДРА ДОРИНА
ФБ страниица: Podrska za Alexandеra Dorina /Untestûtzung fûr Alexander Dorin

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
ВЛАДА СРБИЈЕ
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
СВИ МЕДИЈИ

Поштовани/а,

Већ неколико дана је прошло како сте на електронским медијима могли прочитати вест да је ухапшен господин Alexander Dorin (Борис Крљић), аутор књиге „Сребреница како се заиста збило“. У италијанској и немачкој штампи ова својеврсна књига/документ представљена је као – књига која је срушила лаж.

Да Вас подсетимо, Александар Дорин је Швајцарац српског порекла, родитељи му потичу из Републике Српске. Одрасли су по сиротиштима, јер им је за време Другог светског рата побијена сва ближа и даља родбина. Живели су у Швајцарској и нажалост су обоје преминули. Од деце су имали само Александра. Александар је 16 година истраживао “Сребреницу” и на основу тог истраживања је написао књигу која је срушила званичну верзију приче коју пропагирају западне земље и муслимани о Сребреници. За све што је писао имао је необориве доказе. У последње време добијао је учестале претње смрћу од стране муслиманских екстремиста, али није одустајао.

Из медија и са друштвених мрежа сазнали смо да му је дана 17. 06. 2015. године швајцарска полиција упала наоружана у кућу, све су ломили и кршили тражећи нешто?! Одведен је на непознату локацију и ту су га задржали. Ово је сазнање од људи који су видели то хапшење, а на инсистирање многих заинтересованих поштоваоца рада Александра Дорина, медијских редакција, као и слободних домаћих и страних новинара коначно је тек руска редакција добила обавештење да се заиста налази у притвору.Детаљније...
 
Иванишевић: Молба за опроштај упућена српским жртвама у Сребреници Штампај Пошаљи
Уторак, 30 јун 2015
25.06.2015. | 13:04h | Срна | PressRS

Директор београдског Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић упутио је "Молбу за опроштај" српским жртвама у Сребреници зато што ће предсједник Владе Србије, "можда, бити принуђен да дође у Поточаре и ода почаст њиховим убицама".

Иванишевић у саопштењу наводи да је тешку обавезу да затражи опроштај од српских жртава добио од "чланова Српске академије наука и уметности и Академије наука и умјетности Републике Српске, свештеника СПЦ, бивших министара и генерала Србије и Републике Српске, те више београдских породица".

"Ово је највише што ми који тражимо опроштај сада можемо да учинимо и у чему нас нико не може спријечити", истиче Иванишевић, уз напомену да је обавезу да упути молбу за опроштај добио и од многобројних колега и пријатеља.

Такође, наводи се у саопштењу, то траже и протјерани Срба из БиХ, са Космета и Хрватске, настањени у Београду и Новом Саду, српски ратници против Нато агресије, професори виших школа и факултета, пензионери, студенти, ученици и људи са којима Иванишевић скоро свакодневно сарађује.

Иванишевић наводи да од Александра Димитријевића, који је у вријеме кад су га убили имао једва шест година, и његовог три године старијег брата Радисава, убијених 16. јануара 1993. године у Скеланима, тражи опроштај "што ће председник Владе Републике Србије бити принуђен да, не дај Боже, дође у Поточаре и ода почаст њиховим убицама".

Детаљније...
 
Одлазак Вучића у Сребреницу није у српском интересу Штампај Пошаљи
Уторак, 16 јун 2015

БЕОГРАД, 16. ЈУНА /СРНА/ - Директор београдског Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић је оцијенио за Срну да премијер Србије Александар Вучић не треба да дође у Сребреницу јер то није у српском интересу, нити да насједа на провокације.

Иванишевић је навео да је и саопштење начелника општине Сребренице Ћамила Дураковића, у којем упозорава Вучића да не долази у Сребреницу, вјероватно направљено са неким у договору, како би искушавали храброст српског премијера.

"Вучић је храбрији од свих њих заједно, али не треба да наседне на ту провокацију. Кад су рекли да не долази, били су сигурни да ће он доћи. А што би ишао, када то није српски интерес?", запитао је Иванишевић.

Иванишевић, који се бави сребреничким случајем, рекао је да у Сребреници нема ни десет одсто цивилних жртава, које су покопане у Поточарима, те указао да је ријеч о војницима иако неки, укључујући и Хашки трибунал, говоре о хиљадама сребреничких цивила и перфидно војнике 28. дивизије такозване Армије БиХ називају "малољетним мушкарцима, дјечацима".

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 57 - 63 од 182