Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow У медијима
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Иванишевић: Његовати културу сјећања како историја не би била фалсификована Штампај Пошаљи
Уторак, 21 јул 2015
БЕОГРАД, 21. ЈУЛА /СРНА/ - Директор Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић изјавио је да је освештање храма у Пребиловцима 8. августа од изузетног значаја јер је то мјесто једне од највећих катастрофа у Другом свјетском рату, гдје након усташког ножа ништа живо није остало.
 Миливоје Иванишевић, оснивач Института

"Јапанци су вршили истраживање прошлог вијека о највећим катастрофама и на треће мјесто сврстали злочин у Пребиловцима. На прво мјесто су ставили Нагасаки, а потом злочин у једном мјесту у Чешкој и у једном селу у Француској које су уништили Американци приликом искрцавања зато што је ту било јако њемачко упориште. Пребиловци су, према њима, трећи највећи злочин у 20. вијеку", рекао је Иванишевић Срни.

Он је истакао да Пребиловцима посебну тежину даје то што се злочин поновио, односно потомци злочинаца су 1992. године извадили и уништили кости убијених Срба.


"Поновљени злочин много је тежи", рекао је Иванишевић.


Детаљније...
 
Срна, 16.7.2015. Онемогућити покушај означавања српског народа као геноцидног Штампај Пошаљи
Петак, 17 јул 2015
БЕОГРАД, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Директор Центра за истраживање злочина над Србима у 20. вијеку Миливоје Иванишевић рекао је да је истина о Сребреници у рукама Срба и да подржава иницијативу Српске радикалне странке /СРС/ за хитно одржавање Међународне конференције "Истина о дешавању у Сребреници и околини" у Београду, да би се научно онемогућило даље фалсификовање историје и покушај да се српски народ означи као геноцидан.

Иванишевић је, говорећи као гост на конференцији за новинаре СРС, медијима доставио обимну документовану грађу са низ доказа како су муслимани годинама уназад манипулисали жртвама Сребренице, подводећи раније и касније преминуле као жртве из 12. јула 1995. године.

"Овде имамо бројне судске пресуде институција БиХ по којим се види да је, на пример, Омер Н. погинуо 1992. године, а његова супруга се обраћа са молбом да се евидентира да је он погинуо тог 12. јула 1995. године. У супротном, она ће изгубити стипендију Холандије, Норвешке или било кога другог", навео је Иванишевић један од случајева из документације.

У прилог томе да Бошњаци нису бирали средства да би дошли до "жељеног броја 8.000" убијених у Сребреници, Иванишевић је медијима доставио и спорна имена са списка првих шест организованих укопа у Поточарима.


Детаљније...
 
Иницијатива за сазивање Међународне конференције: Истина о Сребреници Штампај Пошаљи
Четвртак, 16 јул 2015
Српска радикална странка на данашњој конференцији за штампу затражила је од државних органа Србије сазивање Међународне конфереције: Истина о Сребреници.Потпредседник СРС Немања Шаровић затражио је заустављање фабрикације да је у Сребреници почињен геноцд. СРС сматра да на Конференцију треба позвати све, од САД и земаља чланица ЕУ, као и пријатељске земље попут Русије и Кине. Истакнуто је очекивање да ће позив прихватити представници јеврејског народа који, и из изјава претходних дана, јасно ставља до знања да не прихвата изједначавање страдања у 2. светском рату са догађајима у Сребреници.

Као гост данашање конференције за медије говорио је директор Института Миливоје Иванишевић који је присутним новинарима поделио и материјал који говори о неистинитом бројању сахрањених у Сребреници.


Детаљније...
 
Петровдански дани: Представљена књига "Поља несреће" Миливоја Иванишевића Штампај Пошаљи
Петак, 10 јул 2015
Представљена књига
СРЕБРЕНИЦА, 10. ЈУЛА /СРНА/ - У оквиру традиционалне меморијалне манифестације "Петровдански дани", посвећене сјећању на велико српско страдање на Петровдан 1992. године, вечерас је у Сребреници одржан округли сто о теми "Хроника страдања Срба 1992-1995. година" и представљена књига "Поља несреће" аутора Миливоја Иванишевића.

Публициста и новинар Биљана Живковић рекла је да је након дугог истраживања историјских података установила да се овдје догодио геноцид над Србима у правом значењу те ријечи, јер су током четири ратне године систематски, организовано и плански уништавани и прогоњени.

"Убијани су цивили и уништавано све што је српско, што потврђује муслиманску намјеру и циљ да Срби заувијек нестану са овог простора", рекла је Живковићева, указујући на неправду коју Хашки трибунал и међународна заједница наносе српском народу.

Детаљније...
 
РТРС: У Поточарима гробови муслиманских војника и муџахедина Штампај Пошаљи
Понедељак, 06 јул 2015
Предсједник Института за истраживање злочина над Србима у 20. вијеку Миливојe Иванишевић изјавио је да се у Меморијалном центру у Поточарима налазе и гробови муслиманских војника и муџахедина.

У прилог својој тврдњи, Иванишевић је предочио списак високих војних званичника такозване Армије БиХ који су сахрањени у Поточарима, а директно су одговорни за бројне злочине и убистава Срба.

Међу именима је мајор Хајрудин Авдић одговоран за убиства 74 цивила у десет српских села на подручју Сребренице, Братунца и Власенице.

"Под нишаном на мезарју у Поточарима налази се и Ибро Туцић, командант 282. босанке лаке бригаде, који је учествовао у нападу и уништавању 17 српских села и убиству 329 подрињских Срба", навео је Иванишевић.

Детаљније...
 
Иванишевић: Исламисти киднаповали незгодног сведока против Орића? Штампај Пошаљи
Петак, 03 јул 2015
Д. Б. М. | 02. јул 2015.

У Базелу нестао Александар Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребреници. Познат по књизи „Сребреница - како се заиста збило”, у којој тврди да је било око 2.000 убијених војника Армије БиХ


У Базелу нестао Александар Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребреници. Познат по књизи „Сребреница - како се заиста збило”, у којој тврди да је било око 2.000 убијених војника Армије БиХ

НЕКОЛИКО дана после хапшења Насера Орића у Швајцарској, под још неразјашњеним околностима из свог стана у Базелу нестао је Александер Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребренци.

Детаљније...
 
ОТВОРЕНО ПИСМО пријатеља Александра Дорина председницима Србије и Српске, Влади Србије и Српске и св Штампај Пошаљи
Уторак, 30 јун 2015
29. јун 2015.

FB STRANICA DORIN
ОТВОРЕНО ПИСМО

ПРИЈАТЕЉИ АЛЕКСАНДРА ДОРИНА
ФБ страниица: Podrska za Alexandеra Dorina /Untestûtzung fûr Alexander Dorin

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
ВЛАДА СРБИЈЕ
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
СВИ МЕДИЈИ

Поштовани/а,

Већ неколико дана је прошло како сте на електронским медијима могли прочитати вест да је ухапшен господин Alexander Dorin (Борис Крљић), аутор књиге „Сребреница како се заиста збило“. У италијанској и немачкој штампи ова својеврсна књига/документ представљена је као – књига која је срушила лаж.

Да Вас подсетимо, Александар Дорин је Швајцарац српског порекла, родитељи му потичу из Републике Српске. Одрасли су по сиротиштима, јер им је за време Другог светског рата побијена сва ближа и даља родбина. Живели су у Швајцарској и нажалост су обоје преминули. Од деце су имали само Александра. Александар је 16 година истраживао “Сребреницу” и на основу тог истраживања је написао књигу која је срушила званичну верзију приче коју пропагирају западне земље и муслимани о Сребреници. За све што је писао имао је необориве доказе. У последње време добијао је учестале претње смрћу од стране муслиманских екстремиста, али није одустајао.

Из медија и са друштвених мрежа сазнали смо да му је дана 17. 06. 2015. године швајцарска полиција упала наоружана у кућу, све су ломили и кршили тражећи нешто?! Одведен је на непознату локацију и ту су га задржали. Ово је сазнање од људи који су видели то хапшење, а на инсистирање многих заинтересованих поштоваоца рада Александра Дорина, медијских редакција, као и слободних домаћих и страних новинара коначно је тек руска редакција добила обавештење да се заиста налази у притвору.Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 57 - 63 од 184