Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow У медијима
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Иванишевић: Исламисти киднаповали незгодног сведока против Орића? Штампај Пошаљи
Петак, 03 јул 2015
Д. Б. М. | 02. јул 2015.

У Базелу нестао Александар Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребреници. Познат по књизи „Сребреница - како се заиста збило”, у којој тврди да је било око 2.000 убијених војника Армије БиХ


У Базелу нестао Александар Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребреници. Познат по књизи „Сребреница - како се заиста збило”, у којој тврди да је било око 2.000 убијених војника Армије БиХ

НЕКОЛИКО дана после хапшења Насера Орића у Швајцарској, под још неразјашњеним околностима из свог стана у Базелу нестао је Александер Дорин, познат по доказивању да није било геноцида у Сребренци.

Детаљније...
 
ОТВОРЕНО ПИСМО пријатеља Александра Дорина председницима Србије и Српске, Влади Србије и Српске и св Штампај Пошаљи
Уторак, 30 јун 2015
29. јун 2015.

FB STRANICA DORIN
ОТВОРЕНО ПИСМО

ПРИЈАТЕЉИ АЛЕКСАНДРА ДОРИНА
ФБ страниица: Podrska za Alexandеra Dorina /Untestûtzung fûr Alexander Dorin

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
ВЛАДА СРБИЈЕ
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
СВИ МЕДИЈИ

Поштовани/а,

Већ неколико дана је прошло како сте на електронским медијима могли прочитати вест да је ухапшен господин Alexander Dorin (Борис Крљић), аутор књиге „Сребреница како се заиста збило“. У италијанској и немачкој штампи ова својеврсна књига/документ представљена је као – књига која је срушила лаж.

Да Вас подсетимо, Александар Дорин је Швајцарац српског порекла, родитељи му потичу из Републике Српске. Одрасли су по сиротиштима, јер им је за време Другог светског рата побијена сва ближа и даља родбина. Живели су у Швајцарској и нажалост су обоје преминули. Од деце су имали само Александра. Александар је 16 година истраживао “Сребреницу” и на основу тог истраживања је написао књигу која је срушила званичну верзију приче коју пропагирају западне земље и муслимани о Сребреници. За све што је писао имао је необориве доказе. У последње време добијао је учестале претње смрћу од стране муслиманских екстремиста, али није одустајао.

Из медија и са друштвених мрежа сазнали смо да му је дана 17. 06. 2015. године швајцарска полиција упала наоружана у кућу, све су ломили и кршили тражећи нешто?! Одведен је на непознату локацију и ту су га задржали. Ово је сазнање од људи који су видели то хапшење, а на инсистирање многих заинтересованих поштоваоца рада Александра Дорина, медијских редакција, као и слободних домаћих и страних новинара коначно је тек руска редакција добила обавештење да се заиста налази у притвору.Детаљније...
 
Иванишевић: Молба за опроштај упућена српским жртвама у Сребреници Штампај Пошаљи
Уторак, 30 јун 2015
25.06.2015. | 13:04h | Срна | PressRS

Директор београдског Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић упутио је "Молбу за опроштај" српским жртвама у Сребреници зато што ће предсједник Владе Србије, "можда, бити принуђен да дође у Поточаре и ода почаст њиховим убицама".

Иванишевић у саопштењу наводи да је тешку обавезу да затражи опроштај од српских жртава добио од "чланова Српске академије наука и уметности и Академије наука и умјетности Републике Српске, свештеника СПЦ, бивших министара и генерала Србије и Републике Српске, те више београдских породица".

"Ово је највише што ми који тражимо опроштај сада можемо да учинимо и у чему нас нико не може спријечити", истиче Иванишевић, уз напомену да је обавезу да упути молбу за опроштај добио и од многобројних колега и пријатеља.

Такође, наводи се у саопштењу, то траже и протјерани Срба из БиХ, са Космета и Хрватске, настањени у Београду и Новом Саду, српски ратници против Нато агресије, професори виших школа и факултета, пензионери, студенти, ученици и људи са којима Иванишевић скоро свакодневно сарађује.

Иванишевић наводи да од Александра Димитријевића, који је у вријеме кад су га убили имао једва шест година, и његовог три године старијег брата Радисава, убијених 16. јануара 1993. године у Скеланима, тражи опроштај "што ће председник Владе Републике Србије бити принуђен да, не дај Боже, дође у Поточаре и ода почаст њиховим убицама".

Детаљније...
 
Одлазак Вучића у Сребреницу није у српском интересу Штампај Пошаљи
Уторак, 16 јун 2015

БЕОГРАД, 16. ЈУНА /СРНА/ - Директор београдског Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић је оцијенио за Срну да премијер Србије Александар Вучић не треба да дође у Сребреницу јер то није у српском интересу, нити да насједа на провокације.

Иванишевић је навео да је и саопштење начелника општине Сребренице Ћамила Дураковића, у којем упозорава Вучића да не долази у Сребреницу, вјероватно направљено са неким у договору, како би искушавали храброст српског премијера.

"Вучић је храбрији од свих њих заједно, али не треба да наседне на ту провокацију. Кад су рекли да не долази, били су сигурни да ће он доћи. А што би ишао, када то није српски интерес?", запитао је Иванишевић.

Иванишевић, који се бави сребреничким случајем, рекао је да у Сребреници нема ни десет одсто цивилних жртава, које су покопане у Поточарима, те указао да је ријеч о војницима иако неки, укључујући и Хашки трибунал, говоре о хиљадама сребреничких цивила и перфидно војнике 28. дивизије такозване Армије БиХ називају "малољетним мушкарцима, дјечацима".

Детаљније...
 
Миливоје Иванишевић: Чудна мезарја у Поточарима Штампај Пошаљи
Уторак, 16 јун 2015
Вечерње новости | 16. јун 2015. 13:13

Миливоје Иванишевић Фото: Вечерње новости
Аустријанац Волфанг Петрич, а потом Британац Педи Ешдаун, у интересу стварања доказа о наводном геноциду у Сребреници, дају иницијативу за подизање Меморијалног комплекса жртвама Сребренице

АУСТРИЈАНАЦ Волфанг Петрич, а потом Британац Педи Ешдаун, у интересу стварања што убедљивијих доказа о наводном геноциду у Сребреници, а то им је био главни посао, дају иницијативу за подизање Меморијалног комплекса муслиманским цивилним жртвама Сребренице, страдалим јула 1995. године.

Судска документа у Хагу нису била довољно убедљива да се докаже геноцид. У њима се скоро и не помињу цивилне жртве, а без њих нема геноцида. Тако је након пет година узалудног трагања за доказима о геноциду рођена идеја за подизање Меморијалног центра, грандиозног и монументалног објекта који треба да импресионира посетиоце. Логиком - што већи Меморијал, тим већи и српски злочин. Или, комплекс Меморијалног центра је сам по себи довољан доказ, остали докази о геноциду постају сувишни.

Детаљније...
 
После сваког рата фалсификован је обим страдања Срба! Штампај Пошаљи
Понедељак, 18 мај 2015
Прес | Београд 17. 05. 2015.

ДОКАЗАНО Аутор књиге "Поља несреће" о губицима у посљедњем рату у Босни и Херцеговини

Миливоје Иванишевић: Заташкавани злочини над Србима Нико ништа не ради да се истина сазна
Миливоје Иванишевић, директор Института за истраживање српских страдања у 20. веку, каже да се однос српског народа према својим жртвама у последњем грађанском рату ни најмање није променио набоље у односу на срамно заборављање и заташкавање стравичних злочина над Србима у Другом светском рату!

Иванишевић, који је недавно објавио књигу под насловом "Поља несреће ", у којој је на систематичан начин обрадио и прикупио податке о страдању Срба у 67 општина бивше СР БиХ, у интервјуу за Пресс, између осталог, истиче да је у овом капиталном делу на убедљив и свеобухватан начин евидентирано и исказано много тога што су Срби претрпели за време грађанског рата у БиХ.

- Књига је припремана 18 година и заснива се на 114 доказа који су наведени у прилогу. Нажалост, за претходне ратове такво нешто нисмо имали. Од доказа на прво место стављам кривичне пријаве надлежних органа Републике Српске и противтужбу СР Југославије против БиХ - каже Иванишевић.

Детаљније...
 
Објављена књига „Поља несреће“ Миливоја Иванишевића Штампај Пошаљи
Петак, 08 мај 2015
 Миливојe Иванишевић: „Поља несреће“
БЕОГРАД, 8. МАЈА /СРНА/ - У издању издавачке куће "Вукотић медиа" из Београда данас је објављена књига "Поља несреће", прва хроника страдања Срба у БиХ од 1992-1995. године, коју је сачинио Миливоје Иванишевић.

Бавећи се овом црном статистиком још од почетка ратних сукоба у бившој Југославији, о чему је објавио десетине књига, Иванишевић је у овом дјелу, на њему својствен, систематичан начин, обрадио податке о страдању нашег народа у 67 општина у БиХ, саопштено је из издавачке куће "Вукотић медиа".

"Општина по општину, село по село, име по име, Иванишевић је изнео појединости о убијању 4.421 лица, од којих 810 жена и 3.600 лица. Нажалост, то је само део података. Иванишевић овом темом настаља да се бави, јер, према до сада познатим подацима, још 1.700 Срба се воде као нестали", наводи се у саопштењу.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 50 - 56 од 172