Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Реаговања
НАЈМАЊЕ 7.019 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Русија: Каква је то хашка правда за Младића Штампај Пошаљи
Среда, 17 мај 2017
22:40 16.05.2017(освежено 22:47 16.05.2017) | Спутњик

Министарство спољних послова Русије саопштило је данас да је изненађено одбијањем Међународног суда за бившу Југославију у Хагу да привремено пусти на слободу Ратка Младића ради лечења у Русији.

Министарство спољних послова Русије саопштило је данас да је изненађено одбијањем Међународног суда за бившу Југославију у Хагу да привремено пусти на слободу Ратка Младића ради лечења у Русији.

„Одбијање да се Србин Младић пребаци на медицински третман је илустративно за хашку правду. Претходно је Трибунал одобравао привремено пуштање на слободу осуђеника због много мање озбиљних разлога. Због тога одлука Трибунала и њихови аргументи могу да изазову само збуњеност“, саопштило је Министарство.

Детаљније...
 
Одлука суда – покушај изрицања смртне казне генералу Младићу Штампај Пошаљи
Субота, 13 мај 2017
БЕОГРАД, 12. МАЈА /СРНА/ - Породица генерала Ратка Младића сматра да одлука судског вијеће Хашког трибунала да одбије захтјев за његово привремено пуштање на слободу ради лијечења у Русији представља покушај изрицања смртне пресуде, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

Он је истакао да је породица забринута за генералов живот, с обзиром на начин и образложење судског вијећа које је супротно медицинским чињеницама.

Дарко Младић је рекао да ће се одбрана жалити на ову одлуку, као и да ће размотрити све друге опције које стоје на располагању како би заштитили живот генерала Младића.

Детаљније...
 
Александар МЕЗЈАЈЕВ: Генерала Младића чекају у Русији Штампај Пошаљи
Петак, 31 март 2017
мар 31, 2017 | fsksrb.ru | Фонд Стратешке Културе

Адвокати генерала Ратка Младића, Бранко Лукић и Драган Иветић предали су захтев Међународном трибуналу за бившу Југославију са молбом да се дозволи генералу Ратку Младићу привремено ослобођење ради лечења. Као место лечења наведена је Русија.


Министарство иностраних послова Русије је 22. марта саопштило: „Руководећи се хуманим разлозима, Руска Федерација је одговорила на молбу српског генерала и предала МТБЈ одговарајуће гаранције за позитивно решење питања“.[1] У изјави МИП-а Русије такође се наводи да се погоршава стање здравља Р. Младића, који се налази у затвору. Њега су још 2015. године прегледали руски лекари и дали су конкретне препоруке за корекцију лечења и неопходност спровођења допунских испитивања. Рачунамо на то да ће МТБЈ оперативно донети одлуку о привременом ослобођењу и дозволити Р. Младићу да буде третиран у једном од руских здравствених установа“.[2]

Детаљније...
 
Зашто је закључен доказни поступак одбране генерала Младића? Штампај Пошаљи
Четвртак, 18 август 2016
17.08.2016 21:17 | РТРС

Бањалука - Да Суд за бившу Југославију у Хагу, правичност и легалитет тумачи селективно - потврђује и изненадна одлука судског вијећа, да након свједочења руског пуковника Андреја Демуренка о Маркалама, изненада оконча доказни поступак Одбране генерала Ратка Младића.

Подсјећамо, Демуренко који је у то вријеме био начелник штаба УНПРОФОР-а у Сарајеву и учествовао у истрази о експлозији, посвједочио је да "Маркале" нису биле погођене минобацачком гранатом, истовремено оптужујући команду и већину припадника УНПРОФОРА у Сарајеву за "пристрасност у корист муслимана". За тим одбране и породицу Младић, јучерашњи поступак суда је правно насиље над одбраном генерала Младића.

На почетку судског процеса пред Хашким трибуналом, тим одбране генерала Младића, од оптуженог је добио задатак да докаже истину. Ма каква она била – подсјећа адвокат Бранко Лукић. Да сви немају право на правично суђење, пред овим судом, потврдила је јучерашња одлука судског вијећа.


Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 39