Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Реаговања
НАЈМАЊЕ 7.019 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Александар МЕЗЈАЈЕВ: Генерала Младића чекају у Русији Штампај Пошаљи
Петак, 31 март 2017
мар 31, 2017 | fsksrb.ru | Фонд Стратешке Културе

Адвокати генерала Ратка Младића, Бранко Лукић и Драган Иветић предали су захтев Међународном трибуналу за бившу Југославију са молбом да се дозволи генералу Ратку Младићу привремено ослобођење ради лечења. Као место лечења наведена је Русија.


Министарство иностраних послова Русије је 22. марта саопштило: „Руководећи се хуманим разлозима, Руска Федерација је одговорила на молбу српског генерала и предала МТБЈ одговарајуће гаранције за позитивно решење питања“.[1] У изјави МИП-а Русије такође се наводи да се погоршава стање здравља Р. Младића, који се налази у затвору. Њега су још 2015. године прегледали руски лекари и дали су конкретне препоруке за корекцију лечења и неопходност спровођења допунских испитивања. Рачунамо на то да ће МТБЈ оперативно донети одлуку о привременом ослобођењу и дозволити Р. Младићу да буде третиран у једном од руских здравствених установа“.[2]

Детаљније...
 
Зашто је закључен доказни поступак одбране генерала Младића? Штампај Пошаљи
Четвртак, 18 август 2016
17.08.2016 21:17 | РТРС

Бањалука - Да Суд за бившу Југославију у Хагу, правичност и легалитет тумачи селективно - потврђује и изненадна одлука судског вијећа, да након свједочења руског пуковника Андреја Демуренка о Маркалама, изненада оконча доказни поступак Одбране генерала Ратка Младића.

Подсјећамо, Демуренко који је у то вријеме био начелник штаба УНПРОФОР-а у Сарајеву и учествовао у истрази о експлозији, посвједочио је да "Маркале" нису биле погођене минобацачком гранатом, истовремено оптужујући команду и већину припадника УНПРОФОРА у Сарајеву за "пристрасност у корист муслимана". За тим одбране и породицу Младић, јучерашњи поступак суда је правно насиље над одбраном генерала Младића.

На почетку судског процеса пред Хашким трибуналом, тим одбране генерала Младића, од оптуженог је добио задатак да докаже истину. Ма каква она била – подсјећа адвокат Бранко Лукић. Да сви немају право на правично суђење, пред овим судом, потврдила је јучерашња одлука судског вијећа.


Детаљније...
 
Којић: Потребна ревизија посмртних oстатака у Сребреници и Томашици Штампај Пошаљи
Субота, 23 април 2016
БАЊАЛУКА, 23. АПРИЛА /СРНА/ - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић сматра да је потребно извршити ревизију посмртних остатака да би се утврдио тачан број страдалих Бошњака у Сребреници и Томашици код Приједора.

"Ревизија посмртних остатака једино може дати прави одговор на очигледне манипулације бројем страдалих Бошњака", рекао је Којић Срни.

Када је ријеч о Сребреници, Којић је нагласио да су се у пресудама Србима у Хашком трибуналу стално појављивале различите цифре о броју страдалих Бошњака, што доводи у сумњу вјеродостојност самог податка о броју несталих Бошњака који је истакнут у Меморијалном центру у Поточарима.

"Очигледно да је иста манипулација и када је ријеч о гробници Томашица код Приједора", нагласио је Којић.

Детаљније...
 
Младић: Мом оцу суде у два процеса, а брани се у једном Штампај Пошаљи
Субота, 26 март 2016
26.03.2016 12:14 | Срна
Београд - Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, оцијенио је да је пресуда Радовану Караџићу насиље над истином и правом, а да је скандалозном чини то што је њом истовремено изречена пресуда и његовом оцу у процесу у којем није учествовао.


- Очигледно је да се мом оцу суди у два процеса, а дозвољено му је да се брани само у једном. Поставља се питање, како је могуће да у пресуди спомињу Ратка Младића као извршиоца најтежих кривичних дјела у процесу у којем му није пружена прилика да се брани. Како може уопште да се брани, ако је већ пресуђен, а није се бранио? Ратку је пресуђено и прије суђења - казао је Дарко Младић.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Mladic-Mom-ocu-sude-u-dva-procesa-a-brani-se-u-jednom/205763.html


 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 37