Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Логор "Адил Бешлић"
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

РС: Идентификована два убијена Србина Штампај Пошаљи
Понедељак, 09 јул 2012

М. Ф. | 06. јул 2012. 20:55 |

По налогу Тужилаштва БиХ, у Заводу за судску медицину РС идентификована тела Гојка Поповића и Ђуре Тепшића, ексхумираних у Касарни „Адил Бешлић“ у Бихаћу. Чека се откривање идентитета још седморо Срба

БАЊАЛУКА - По налогу Тужилаштва БиХ, у петак су у Заводу за судску медицину РС идентификована тела Гојка Поповића и Ђуре Тепшића, ексхумираних у Касарни „Адил Бешлић“ у Бихаћу. Руководилац Оперативног тима за тражење несталих РС Горан Крчмар каже да се у тој касарни и даље налази масовна гробница у којој су тела још седам убијених Срба, а Оружане снаге БиХ нису заинтересоване да то питање реше.


Детаљније...
 
Посмртни остаци седам Срба ексхумирани из масовне гробнице у касарни у Бихаћу Штампај Пошаљи
Понедељак, 18 јун 2012
понедељак, 18. јун 2012.

БАЊАЛУКА - Посмртни остаци седам Срба, погинулих у протеклом рату, који су ексхумирани из масовне гробнице у касарни, како наводе медији у РС, такозване армије БиХ "Адил Бешић" у Бихаћу, а идентификовани у Заводу за судску медицину Републике Српске, испраћени су данас са Спомен-костурнице на бањалучком Новом гробљу.

"Очекујемо снажнију реакцију међународних фактора да покажу да су правични на овом случају, а војне структуре у БиХ које сада управљају таквим објектима треба да се забрину и провере да ли још случајно у тој касарни има гробова или масовних гробница на другим местима", истакао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ћокић, пренела је РТ Републике Српске.

Он је рекао да би овај случај постао "планетарно питање" да се којим случајем догодило у неком од војних објеката Војске РС, где би се кривица опет приписала Србима и Српској.
 
Детаљније...