Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Един Сакоч
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Един Сакоч


Оптужница против Едина Сакоча коју је подигао федерални суд за дисктрикт Вермонт у Барлингтону.
www.ice.gov/doclib/news/releases/2013/130726washingtondc.pdf
Почело обновљено суђење Сакочу за злочине над Србима у Почитељу Штампај Пошаљи
Петак, 26 јануар 2018
26/01/2018 |  13:40 | РТРС | СРНА

Пред Апелационим вијећем Суда БиХ почело је обновљено суђење Едину Сакочу, оптуженом за ратни злочин над српским цивилима почињен 1992. године у Почитељу, општина Чапљина.

Суђење Сакочу обновљено је након што је Апелационо вијеће Суда БиХ укинуло првостепену пресуду којом је био осуђен на седам година затвора због ратног злочина.

Тужилаштво БиХ је остало код уводне ријечи изнесене у првостепеном поступку, с тим да је тужилац Станко Благић затражио да се прихвате већ изведени докази, преноси Бирн.

Детаљније...
 
Укинута пресуда за убиство Срба у Почитељу Штампај Пошаљи
Петак, 01 децембар 2017
30/11/2017 |  11:52 | РТРС | Срна

Апелационо вијеће Суда БиХ укинуло је првостепену пресуду Едину Сакочу којом је био осуђен на седам година затвора за учешће у убиству два лица српске националности у Почитељу 1992. године, те одредило одржавање претреса пред Апелационим вијећем.

Против првостепене пресуде жалбе су изјавили Тужилаштво БиХ и бранилац оптуженог, саопштено је из Суда БиХ.

Тужилаштво је жалбу изјавило због битних повреда одредаба кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и одлуке о кривично-правној санкцији, са приједлогом да буде изречена казна затвора у дужем трајању, односно да буде одржан нови претрес.

Детаљније...
 
Сакочу седам година затвора због злочина над Србима Штампај Пошаљи
Петак, 10 март 2017
10/03/2017 |  12:54 | РТРС |

Суд БиХ је Едина Сакоча осудио на седам година затвора због убиства двије цивилне особе српске нациоалности у мјесту Почитељ (општина Чапљина) 1992. године.

Сакоч је истом пресудом ослобођен кривице за силовање једне особе.

"Вијеће је ван разумне сумње утврдило да је Сакоч учествовао у убиству два цивила, те да је дјело починио са умишљајем", рекла је предсједавајућа Судског вијећа Џемила Беговић.


Детаљније...
 
Свједок: Сакоч ми је рекао да су "убили двије четникуше" Штампај Пошаљи
Петак, 04 новембар 2016
04/11/2016 |  РТРС | СРНА

Свједок Тужилаштва БиХ Бошко Бунтић посвједочио је да му је бивши припадник ХВО Един Сакоч, коме се суди за злочин над Србима на подручју општине Чапљина, рекао да су "убили оне двије четникуше".

Бунтић је испричао да га је послије 20. јула 1992. године пробудио комшија и рекао му да се "нешто" догађа код куће Мишка Ђурашковића, те су заједно кренули тамо и видјели да из дворишта излази возило "фијат".

Свједок, који је у то вријеме био војни полицајац, рекао је да су у возилу, када је заустављено, видјели двије мушке особе са чарапама на глави. На питање шта су радили, возач је рекао за убиство тих жена.

Бунтић је навео да је препознао Сакоча када је скинуо маску са главе, преноси Бирн.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 17