Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Статусна конференција Ратку Младићу 18. фебруара Штампај Пошаљи
Петак, 04 јануар 2019
03.01.2019 | Срна | Глас Српске

Хаг - Судија Апелационог вијећа Међународног механизма за кривичне трибунале Приска Матимба Нијамбе одлучила је данас да 18. фебруара буде одржана статусна конфереција поводом жалби бившег начелника Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића и Канцеларије тужилаштва, саопштено је из Механизма.

У саопштењу се подсјећа да је претходна статусна конференција одржана 6. новембра прошле године.

Судија Нијамбе наводи да оптужени има право да учествује у раду конференције путем видео-линка уколико то жели.

Детаљније...
 
Дарко Младић: Захтјев за привремено пуштање генерала биће упућен наредних дана Штампај Пошаљи
Понедељак, 10 децембар 2018
10.12.2018 15:01 | Срна

Београд - Званични захтјев да генерал Ратко Младић буде пуштен из притворске јединице на четири дана да би обишао гробове најближих чланова породице у Калиновику и Београду биће упућен Механизму у Хагу до краја ове седмице, а не данас како је раније најављивано, изјавио је Срни генералов син Дарко Младић.

Он је појаснио да је адвокат одбране генерала Младића из Холандије данас морао хитно по другом предмету да отпутује у Јужноафричку Републику и до његовог повратка одбрана највјероватније неће моћи поднијети захтјев.

- Остајемо при том, али захтјев неће данас бити поднесена него за пар дана", рекао је Младић и додао да је одбрана добила информације о гаранцији Владе Србије да ће обезбиједити генерала Младића на својој територији и вратити га назад у притвор.

Детаљније...
 
Иветић: Хашко тужилаштво погрешно цитирало и себе и пресуду Штампај Пошаљи
Недеља, 02 децембар 2018
БЕОГРАД/ХАГ, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Одбрана генерала Ратка Младића поднијела је реплику на одговор тужилаштва у вези са жалбом одбране на првостепену пресуду Хашког трибунала, у којој је указала да је тужилаштво у више наврата погрешно цитирало и себе и пресуду, потврдио је Срни адвокат Драган Иветић.

Он је објаснио да је ријеч о реплици која слиједи послије одговора тужилаштва на жалбу одбране, а која у исто вријеме подржава жалбу одбране и одговара на неке битне тврдње из одговора тужилаштва.

"У међувремену, тај одговор тужилаштва је имао толико много ствари где су погрешно цитирали не само себе, него и судско веће у пресуди, тако да смо ми извели ову нашу реплику и то све изнели", рекао је Иветић у телефонској изјави из Хага.

Иветић је као примјер навео да је тужилаштво тврдило да је у ријечима генерала Младића на састанку у хотелу "Фонтана" у Сребреници јула 1995. године постојала криминална намјера, иако су и вјештак тужилаштва и војни вјештак одбране на суђењу рекли супротно.

Детаљније...
 
Хаг Младићу подмеће нове клипове Штампај Пошаљи
Недеља, 21 октобар 2018
С. Ј. М. | 21. октобар 2018 | Вечерње новости

Још један покушај Тужилаштва да спречи право на правично и праведно суђење српском генералу. Суд прихватио захтев одбране за изузеће појединих судија, па се предомислио и одлуку вратио

СУД у Хагу својски се труди да не допусти да генерал Ратко Младић има правично и праведно суђење. Сада је Судија Вилијам Секуле, чије је изузеће из свог жалбеног већа затражио и Радован Караџић, формирао судско веће које ће одлучити да ли тужилаштво у предмету код Младића има право да се жали на одлуку судије Жана Клода Антонетија да дисквалификује судије Теодора Мерона, Кармела Ађијуса и Лија Даћуна због пристрасности.

Секуле је у то веће поставио Кенијца Лија Мутхога, Данца Вагна Јонсена и Енглеза Бена Емерсона. Овим се, практично, поступак враћа корак уназад, јер се сада разматра има ли тужилаштво право на жалбу, која је већ одбачена. Преседан.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 134