Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Досије општина
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Досије општина
Методологија установљења и вођења досијеа
Субота, 24 фебруар 2007
Досије општине, а то значи и досије насеља уколико се документација односи и на одређено насеље, садржи архивску грађу и литературу, документацију, статистистичке и друге податке:
а) о последњем рату; б) Другом светском рату и в) Првом светском рату.

Разврставање и класификација прикупљене документације врши се по селима (досије насеља) и општинама (досије општине) у којима су, по попису становништва 1991. године живели припадници нашег народа.

Досије насеља је основа за формирање досијеа општине, а досије општине је основа за формирање досијеа ширих административних или територијалних подручја, нпр. среза или округа, односно међуопштинске заједнице или региона, неког културно историјског или етничког подручја (Лике, Подриња, Бирча, Босанске или Книнске крајине, Херцеговине, Озрена, Кордуна, Источне Босне, Посавине, и сл), све до целине подручја појединих бивших југословенских република и бивше Југославије.Више...

Нема садржаја за приказ