Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow У медијима
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Почела конференција о Сребреници Штампај Пошаљи
Петак, 12 април 2019
12. апр 2019, 11:18 -> 11:37 | РТС, РТРС | Аутор:Гордана Цимеша

У Бањалуци је почела Међународна научна конференција "Сребреница, стварност и манипулације", која ће данас и сутра окупити стручњаке из Русије, САД, Немачке, Израела, Италије, региона и БиХ.

Конференција се одржава с циљем утврђивања истине о ратним догађајима у Сребреници и околини од 1992. до 1995. године. Планирано је штампање зборника радова који има 800 страница и 48 реферата које су писала 52 аутора.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да скупови попут међународне научне конференције о теми "Сребреница, стварност и манипулације" дају нову слику о истини о ратним догађајима у Сребреници и околини од 1992. до 1995. године.

Детаљније...
 
Књига "Досије Сарајево" промовисана у Добоју Штампај Пошаљи
Недеља, 24 март 2019
23/03/2019 |  РТРС

"Досије Сарајево" аутора Миливоја Иванишевића, књига је која садржи имена 7.428 Срба страдалих у минулом рату у Сарајеву. Промовисана је у Добоју у Центру за културу и образовање.

Осим имена жртава поткријепљених чињеницама и документима, књига садржи и списак имена њихових егзекутора, од којих нико није процесуиран. Иванишевић је у књизи разрађивао главне тачке оптужнице које терете Србе у случају Сарајева.

Детаљније...
 
Добој: Представљена књига Досије Сарајево Миливоја Иванишевића Штампај Пошаљи
Среда, 20 март 2019
Промоција књиге Досије Сарајево у Добоју
ДОБОЈ, 19. МАРТА /СРНА/ - У Добоју је вечерас промовисана књига "Досије Сарајево" Миливоја Иванишевића која садржи имена 7.428 Срба страдалих у минулом рату у Сарајеву, као и списак имена њихових егзекутора, од којих нико није процесуиран.

Иванишевић је рекао новинарима да је у књизи чињеницама и документима које су сачиниле међународне организације и институције разрађивао главне тачке оптужнице које терете Србе у случају Сарајева.

Он каже да те чињенице и документи оспоравају хашке оптужнице које се односе на гранатирање Сарајева, блокаду града и наводно етничко чишћења муслимана.

Детаљније...
 
Јуратњи програм TV Happy: КРВАВИ ПИР МУСЛИМАНА - Злочин у Кравици Штампај Пошаљи
Субота, 12 јануар 2019
Гости:
Драган Вујичић - Новинар листа "Вечерње новости"
Миша Урошевић - Ратни сниматељ
Миливоје Иванишевић - Председник Института за истраживање Српских страдања у 20. векуВодитељи: Јована Гргуревић и Катарина Корша

Детаљније...
 
Како су Американци сакрили документа о злочинима над Србима Штампај Пошаљи
Субота, 20 октобар 2018
15:30 20.10.2018 | Тања Трикић | Интервјуи

Зацементирану представу да су Срби једини кривци у грађанском рату у Босни и Херцеговини могло би да разбије формирање нечег сличног Расeловом суду који се бавио ратом у Вијетнаму, оцењује бивши шеф дипломатије СРЈ Владислав Јовановић, поводом чињенице да су документи који су помињали српске жртве волшебно нестајали.

Извештај о српским жртвама у рејону Сребренице, који је 1993. сачињен и достављен Американцима, један је од оних који је вешто затурен по фиокама УН и тек је недавно лоциран. Тако се у то време радило са свим документима који су могли да колико-толико објективно прикажу рат у Босни и Херцеговини, каже бивши амбасадор Србије при Унеску Дарко Танасковић.

Извештај је направио социолог Миливоје Бата Иванишевић а те 1993. Танасковић га однео у ЦИА. Иванишевић је, објашњава амбасадор, прикупио податке о српским жртвама, превасходно цивилним, у рејону средњег Подриња, идентификујући прецизно радом на терену и жртве и починиоце.


Детаљније...
 
Зашто је ЦИА прије 25 година сакрила документ о масовним злочинима над Србима у Подрињу? Штампај Пошаљи
Недеља, 14 октобар 2018
14/10/2018 |  РТРС

Документ о масакру над више од хиљаду Срба око Сребренице из 1993. године америчка Централна обавјештајна агенција ЦИА крила је двије године, а онда га архивирала међу неважна свједочанства, пишу београдске "Вечерње новости". Лист наводи да је послије 23 године успио да у сједишту УН у Њујорку лоцира изгубљени извјештај, који је у мају 1993. године однесен у сједиште ЦИА у Ленглију и у УН.

Свједочанство настало прикупљањем података од прогнаних Срба на 25 отворених пунктова у Подрињу, већ 23 године, чувана је тајна у згради на Ист Риверу. Као званични документ УН, подведен под “Општом намјеном”, недоступан је и хашких истражитељима. Све то, након што га је донедавни амбасадор Србије при Унеску Дарко Танасковић, као специјални изасланик предсједника СР Југославије Добрице Ђосића, још ратне, 1993. године представио у сједишту ЦИА-е Ленглију. И то након што су га одбили да то учини у Бијелој кући.

Детаљније...
 
Добро јутро Србијо ТВ Хепи: Запад не занима страдање српских цивила Штампај Пошаљи
Четвртак, 09 август 2018
Миливоје Иванишевић, председник Института за истраживање српских страдања, био је уз др Војислава Шешеља гост јутарњег програма телевизије Хепи, 8. августа 2018. године. У једночасовном разговору највише је било речи о случају муслиманских, али и спрских жртава, на подручју Сребренице. Било је речи и о потреби укидања наредбе административних власти из 1945. године којом су Буњевци  проглашени Хрватима.


Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 7 од 188