Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow У медијима
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Иванишевић: Сребреница једини град у бих гдје су побијени сви Срби Штампај Пошаљи
Уторак, 06 јул 2021
Миливоје Иванишевић  Фото: СРНА
06/07/2021 | РТРС | Аутор: СРНА

Директор Института за истраживање српски страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић рекао је да сви говоре о некаквом геноциду у Сребреници над муслиманима, а нико се не осврће на основну чињеницу да су у граду Сребреница побијени сви Срби.


- То је једини град у БиХ, где су побијени сви Срби и то никако да дође до наше свести - рекао је Иванишевић, који је подсјетио да је био један од ријетких цивила који је ушао у Сребреницу на Петровдан, након што је ушла и српска војска, али да није нашао ниједног Србина, јер су били сви побијени, што је, како је оцијенио, стравично.

Наводећи да је то најстравичнија чињеница у том рату да су у једном граду побијени сви Срби, Иванишевић је рекао да разни српски политички руководиоци причају о муслиманским заробљеницима, док су сви српски ратни заробљеници претходно побијени у Сребреници.

Детаљније...
 
Да ли је црква у Коњевић Пољу морала бити срушена? Штампај Пошаљи
Уторак, 08 јун 2021
ТВ Курир, 7.6.2021 | Уредница и водитељка: Силвија Сламниг

До темеља је срушена православна црква у Коњевић пољу поред Братунца, а окупљени Бошњаци су падање последњег дела светиње дочекали аплаузом и радошћу. Наводе да је тиме дочекана правда, јер је црква делом била на имању Фате Орловић, која није хтела да се договори са српским представницима око надокнаде за тај део парцеле.

Гости емисије: Миливоје Иванишевић из Института за истраживање српских страдања и Драшко Ђеновић, верски аналитичар


Детаљније...
 
Сребреница је НАТО и Ватикански пројекат за уништење РС, Бата Иванишевић у „Српском св(иј)ету“ Видео Штампај Пошаљи
Четвртак, 04 март 2021
ИН4С | 04/03/2021

Миливоје Бата Иванишевић је у овој јубиларној 100. емисији коју води Гордана Јанићијевић отворио многе друге теме о којима такође има значајну документацију. Поготово о Сарајеву

„Напад је био од стране муслимана, много цивилних жртава је било. Људи су били очајни. Сами су се сналазили, бранио се ко са чим стигне и ко како може. Војни магацини муниције су били празни, јер су начелници војне милиције били муслимани и они су их испразнили за своје људе. Оружје је било по муслиманским селима, Србима није ништа остало.


Они су ноћу украли топ! Замислите полиција не може да нађе топ, а ми смо после неколико година открили да је та иста полиција организовано извукла тај топ и однела у муслиманско село“, појашњава стање у Сребреници уочи избијања и на самом почетку рата  гост „Српског св(иј)ета“ Миливоје Бата Иванишевић, оснивач Института за истраживање српских страдања у двадесетом веку.

Детаљније...
 
Миливоје Иванишевић: Страдање дјеце и жена изазвало демографску катастрофу Срба Штампај Пошаљи
Среда, 08 јануар 2020
Хрваски логор за Српчиће - Јастребарско Фото: Архива
Глас Српске, АТВ, Срна, 07.01.2020.

БЕОГРАД - Директор Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић упозорава да сатирање Срба почиње уништавањем жена и дјеце и да је управо тако слабљен српски народ у БиХ током 20. вијека, чије су жртве у овим популацијама далеко веће него код других.

Број страдалих говори о стравичној погибији Срба

Он наглашава за Срну да је у току веома обимно истраживање о страдању српског народа у БиХ у 20. вијеку које је иницирао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Иванишевић наводи да су “досадашња истраживања потврдила да су након великих злочина почињених над Србима у два свјетска рата тамошњи муслимани стекли велику демографску предност”.

Детаљније...
 
Невероватне лажи у извештају о Сребреници као дело Западне пропаганде Штампај Пошаљи
Понедељак, 17 јун 2019
Телевизија Happy, 10. јуни 2019,
Гост: Миливоје Иванишевић, председник Института за истраживање српских страдања у 20. веку
Водиељи: Миломир Марић и Катарина Корша
 
Почела конференција о Сребреници Штампај Пошаљи
Петак, 12 април 2019
12. апр 2019, 11:18 -> 11:37 | РТС, РТРС | Аутор:Гордана Цимеша

У Бањалуци је почела Међународна научна конференција "Сребреница, стварност и манипулације", која ће данас и сутра окупити стручњаке из Русије, САД, Немачке, Израела, Италије, региона и БиХ.

Конференција се одржава с циљем утврђивања истине о ратним догађајима у Сребреници и околини од 1992. до 1995. године. Планирано је штампање зборника радова који има 800 страница и 48 реферата које су писала 52 аутора.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да скупови попут међународне научне конференције о теми "Сребреница, стварност и манипулације" дају нову слику о истини о ратним догађајима у Сребреници и околини од 1992. до 1995. године.

Детаљније...
 
Књига "Досије Сарајево" промовисана у Добоју Штампај Пошаљи
Недеља, 24 март 2019
23/03/2019 |  РТРС

"Досије Сарајево" аутора Миливоја Иванишевића, књига је која садржи имена 7.428 Срба страдалих у минулом рату у Сарајеву. Промовисана је у Добоју у Центру за културу и образовање.

Осим имена жртава поткријепљених чињеницама и документима, књига садржи и списак имена њихових егзекутора, од којих нико није процесуиран. Иванишевић је у књизи разрађивао главне тачке оптужнице које терете Србе у случају Сарајева.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 7 од 193