Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Атиф Дудаковић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

СЛУЧАЈ ДУДАКОВИЋ: Предложено саслушање 447 сведока Штампај Пошаљи
Понедељак, 04 фебруар 2019
Танјуг | 04. фебруар 2019 | Вечерње новости

У Суду БиХ одржана је статусна конференција у предмету против генерала тзв. Армије БиХ Атифа Дудаковића и још 16 команданата и припадника Петог корпуса за злочине над Србима на подручју Крајине 1995. године

САРАЈЕВО - У Суду БиХ одржана је статусна конференција у предмету против генерала тзв. Армије БиХ Атифа Дудаковића и још 16 команданата и припадника Петог корпуса за злочине над Србима на подручју Крајине 1995. године.

Судско веће је одлучило да ће рочиште у овом предмету бити одржано сваког понедељка, а тужилаштво је предложило саслушање 447 сведока. Како преноси РТРС, није међутим познато ког понедељка ће суђење почети, с обзиром да је један од оптужених, Але Хоџић, у болници и још се није појавио на саслушањима.

Детаљније...
 
Атиф Дудаковић: Статусна конференција 4. фебруара Штампај Пошаљи
Уторак, 22 јануар 2019
САРАЈЕВО, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Суд БиХ заказао је за 4. фебруар статусну конференцију на којој ће бити утврђен план суђења генералу Атифу Дудаковићу и још 16 команданата и припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ за злочине на подручју Крајине 1995. године, потврдио је Срни Дудаковићев адвокат Асим Црналић.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Атифа Дудаковића и још 16 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ који се терете за злочине против човјечности почињене на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа, Сански Мост и ратни злочин против цивилног становништва на подручју општина Бихаћ и Цазин.

Оптуженица их терети за злочине против човјечности који обухватају убиства више од 300 лица српске националности, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништења 38 православних храмова, цркава и вјерских објеката.

Детаљније...
 
Дудаковић негирао кривицу Штампај Пошаљи
Среда, 19 децембар 2018
19.12.2018  | Срна | Глас Српске

Сарајево - Генерал Атиф Дудаковић и 15 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ које оптужница терети за злочине против човјечности на подручју Крајине 1995. године изјаснили су се пред Судом БиХ да нису криви.

Оптужени Але Хоџић звани Пумпарица није се изјаснио о кривици јер није био присутан на данашњем рочишту.

Његов адвокат Изет Баждаревић рекао је да је Хоџић до 17. децембра био у болници, те да је и данас хоспитализован, додавши да не зна датум када ће се његов клијент изјаснити о кривици.

Детаљније...
 
Суђење Дудаковићу због злочина над Србима Штампај Пошаљи
Уторак, 18 децембар 2018
Танјуг | 17. децембар 2018 | Вечерње новости

Некадашњи командант Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић изјасниће се у среду пред Судом БиХ о кривици због злочина почињених над цивилима српске националности на подручју Крајине током сукоба 1994. и 1995. године

Некадашњи командант Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић изјасниће се у среду пред Судом БиХ о кривици због злочина почињених над цивилима српске националности на подручју Крајине током сукоба 1994. и 1995. године.

Такође, о кривици ће се изјаснити и 16 припадника тог корпуса, пренела је Фена.

Детаљније...
 
Дудаковић и други: Одлука о мјерама забране отпремљена странкама и браниоцима Штампај Пошаљи
Понедељак, 05 новембар 2018
САРАЈЕВО, 5. НОВЕМБРА /СРНА/ - Суд БиХ донио је одлуку по приједлогу Тужилаштва о продужењу мјера забране генералу Атифу Дудаковићу и још 16 команданата и припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ, оптуженима за злочине против човјечности, о којој ће јавност бити информисана након што је приме странке и браниоци којима је отпремљена, речено је Срни у овој правосудној институцији.

Тужилаштво БиХ предложило је 31. октобра Суду продужење мјера забране генералу Атифу Дудаковићу и још 16 команданата и припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ, оптуженима за злочине против човјечности, који обухватају убиства више од 300 лица српске националности, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништења 38 православних храмова, цркава и вјерских објеката на подручју Крајине.

Тужилац Ведрана Мијовић предложила је да оптуженима буде одређена мјера забране међусобног састајања, што укључује телефонске и контакте поредством посредника, као и било какве контакте са медијима.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 33