Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Атиф Дудаковић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Још траје истрага против Атифа Дудаковића Штампај Пошаљи
Петак, 22 јун 2018
22/06/2018 |  РТРС | СРНА

Тужилаштво БиХ води интензивну истрагу против бившег генерала и команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића, рекао је Срни портпарол Тужилаштва Борис Грубешић.

"Истрага је још у току и на овом предмету се интензивно ради", изјавио је Грубешић.

Тужилаштво БиХ сумњичи Дудаковића с Екремом Дедићем, Ибрахимом Шиљдедићем, Сафетом Салихагићем, Адисом Зјакићем, Реџепом Згојићем, Самиром Солаковићем, Фатмиром Муратовићем, Мухаремом Алешевићем, Хусеином Балагићем, Ејубом Корјенићем, Ибрахимом Надаревићем и Саидом Мујићем за злочине против човјечности почињене на подручју Крајине 1995. године.
Детаљније...
 
Оптужница против Атифа Дудаковића још није подигнута Штампај Пошаљи
Петак, 22 јун 2018
ATV | BL-portal.com |  21. 6. 2018.

Оптужница против Атифа Дудаковића још није подигнута, скоро два мјесеца након привођења ратног команданта Петог корпуса Армије РБиХ.

На упит АТВ-а о томе хоће ли се и када десити оптужница, из бх. Тужилаштва само кратак одговор - да је истрага у току и да се на предмету интензивно ради. Тужилаштво подсјећа да су на снази мјере забране према Дудаковићу и још 14  осумњичених за ратне злочине у Крајини 1995.

Оптужница против озлоглашеног команданта В корпуса Армије БиХ стоји на чврстим ногама, а њено подизање је питање дана, увјерен је директор Републичког центра за истраживање рата.

Детаљније...
 
Предложене мјере забране за још два осумњичена Штампај Пошаљи
Уторак, 15 мај 2018
САРАЈЕВО, 14. МАЈА /СРНА/ - Тужилаштво БиХ предложило је мјере забране за Санела Шабића и Едина Домазета који су, заједно с бившим командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ /А БиХ/ Атифом Дудаковићем, осумњичени за злочине над српским становништвом почињене на подручју Крајине.

Тужилац Маријана Чобовић рекла је да Тужилаштво БиХ наставља истрагу против Дудаковића и других особа, међу којима се налазе и осумњичени Шабић и Домазет, преноси Бирн.

Она је предложила да Суд БиХ одреди мјере забране састајања с одређеним лицима, односно да Шабићу и Домазету буде забрањено контактирање с официрима и војницима који су на било који начин били укључени у акцију "Сана ‘95" на подручју Босанске Крупе, Кључа, Босанског Петровца и Санског Моста. Такође је затражено и да им се забрани контактирање са представницима медија.

Детаљније...
 
Суд одбио жалбу, Дудаковић остаје на слободи Штампај Пошаљи
Среда, 09 мај 2018
09.05.2018 | Танјуг | Политика

САРАЈЕВО - Суд БиХ одбио је жалбу Тужилаштва на решење о одређивању мера забране уместо притвора за осумњиченог ратног команданта тзв. Армије РБиХм, Атифа Дудаковића и 12 особа, који се сумњиче за ратне злочине на подручју Крајине.

„То значи да ће се Дудаковић и остали осумњичени и даље бранити са слободе у овом предмету”, изјавио је адвокат осумњичених Асим Црналић за сарајевски Дневи аваз.

Дудаковић и 12 његових сабораца ухапшено је крајем прошлог месеца због сумње да су починили злочин против човечности, а Дудаковић и ратни злочин над српским цивилима, али је Суд БиХ одбио предлог Тужилаштва да им се одреди једномесечни притвор.

Детаљније...
 
БиХ: Тужилаштво поднело жалбу због пуштања Атифа Дудаковића на слободу Штампај Пошаљи
Петак, 04 мај 2018
четвртак, 03. мај 2018 | Бета | НСПМ

Тужилаштво Босне и Херцеговине је Суду БиХ поднело жалбу због одбијања предлога да се одреди притвор бившем команданту Петог корпуса Армије БиХ Атифу Дудаковићу и за 12 осталих осумњичених.

Сви су осумњичени за злочине над српским становништвом на подручју западнокрајишких општина у јесен 1995. године, и над Бошњацима који су током рата били лојални Фикрету Абдићу.

Сва тринаесторица су била ухапшена по налогу Тужилаштва БиХ у петак, 27. априла, али је два дана касније Суд БиХ одбио предлог Тужилаштва БиХ да им се одреди притвор због опасности да би на слободи могли утицати на сведоке.

Детаљније...
 
Дудаковић на слободи Штампај Пошаљи
Уторак, 01 мај 2018
САРАЈЕВО, 29. АПРИЛА /СРНА/ - Некадашњи командант Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић и 12 припадника овог корупуса, који су ухапшени прије два дана због ратних злочина над српским цивилима и војницима, пуштени су вечерас на слободу, након што је Суд БиХ одбио приједлог Tужилаштва да им одреди притвор, јављају федерални медији.
 
Суд БиХ одредио је осумњиченима мјере забране, које се, између осталог односе, на јавна обраћања и изјаве за медије о чињеницама које се односе на овај кривични поступак.

Мјере предвиђају и забрану осумњиченима да контактирају са официрима и војницима који су на било који начин били укључени у војну операцију "Сана 95" на подручјима општина Босанска Крупа, Босански Петровац, Кључ и Сански Мост.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 6 од 18