Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Сакиб Махмуљин
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Сакиб Махмуљин
Махмуљин више нема право гласа у БиХ Штампај Пошаљи
Уторак, 09 април 2024
Независне новине | 09.04.2024 | Глас Српске
 
Централна изборна комисија БиХ донијела је одлуку да Сакиб Махмуљин не буде уписан у Централни бирачки списак.

"Именованом је изречена казна затвора у трајању од осам година због ратног злочина против ратних заробљеника. Није ступио на издржавање казне зтвора и расписана је међународна и централна потјерница", рекли су на сједници Централне изборне комисије БиХ и одлучили да Махмуљина не упишу у Централни бирачки списак.

Подсјећања ради, крајем априла 2022. године Апелационо одјељење Суда БиХ осудило је Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене 1995. над Србима у Возући и Завидовићима
Детаљније...
 
Годину дана од расписивања потјернице: Махмуљин није игла да нестане Штампај Пошаљи
Среда, 08 новембар 2023
Маријана Миљић Бјеловук | 08.11.2023 | Глас Српске

САРАЈЕВО - Од бившег команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиба Махмуљина ни након скоро годину дана од расписивања међународне потјернице нема трага, а представници Српске наводе да не постоји воља да он буде приведен пред лице правде и да одслужи и ону малу казну на коју је осуђен.

Махмуљин, који је осуђен за злочине над српским цивилима и војницима у Возући и Завидовићима, након изрицања пресуде побјегао је у Турску, гдје наводе да још нису утврдили његову локацију иако им је послата замолница Суда БиХ за његово изручење.

У Министарству правде БиХ речено је да су у септембру дипломатским путем од правосудних тијела Турске обавијештени да локација Махмуљина “још није утврђена”.

Детаљније...
 
Турска још није утврдила Махмуљинову локацију Штампај Пошаљи
Уторак, 07 новембар 2023
07/11/2023 | РТРС | Аутор: СРНА

Готово годину дана од расписивања потјернице за некадашњим командантом Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибом Махмуљином, који је осуђен за злочине над српским цивилима и војницима у Возући и Завидовићима, Турска још није утврдила његову локацију иако јој је послата замолница Суда БиХ за његово изручење.

Из Министарства правде у Савјету министара речено је да су у септембру дипломатским путем од правосудних тијела Турске обавијештени да локација Махмуљина "још није утврђена".

Суд БиХ подсјећа да Махмуљин није ступио на издржавање казне затвора 6. децембра 2022, а према посљедњој информацији коју имају, он се налази у Турској на лијечењу, јавља "Детектор".

Детаљније...
 
Суд БиХ годину дана без информација о Махмуљину Штампај Пошаљи
Петак, 18 август 2023
18/08/2023 |  РТРС | СРНА

Суд БиХ ни годину дана након што је оптужени ратни злочинац Сакиб Махмуљин "отишао на лијечење" у Турску нема никаквих информација из те земље о њему, чак ни након расписивања међународне потјернице.

- Суд БиХ је доставио Интерполу информацију да се осуђени Махмуљин налази у Турској на лијечењу, а све у складу са информацијама које је у том тренутку имао и нема сазнања о тренутној локацији осуђеног - рекли су Срни у Суду БиХ одговарајући на питање да ли имају повратну информацију из Турске о Махмуљину, те да ли су добили било какве информације о томе да се Махмуљин налази у Измиру у Турској у једној од вила лидера СДА Бакира Изетбеговића.

Апелационо одјељење Суда БиХ осудило је крајем априла 2022. године некадашњег команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиба Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене над ратним заробљеницима и српским становништвом у Возући и Завидовићима 1995. године.

Детаљније...
 
Суд БиХ неће тражити да се испитају Мустафић и Изетбеговић о Махмуљину Штампај Пошаљи
Четвртак, 03 август 2023
03/08/2023 |  РТРС | Аутор: СРНА

Суд БиХ неће тражити да буду испитани сребренички бивши функционер Ибран Мустафић и лидер СДА Бакир Изетбеговић у вези са Мустафићевом информацијом да се осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин налази у једној од вила лидера СДА Бакира Изетбеговића у Измиру у Турској.

- Суд БиХ је донио наредбу за расписивање међународне потјернице за Махмуљином и нема нове информације у том погледу закључно са данашњим даном - речено је Срни у Суду БиХ.

У вези са питањем Срне да ли ће тражити да буду испитани Мустафић и Изетбеговић јер је Мустафић недавно на свом Фејсбук профилу објавио да има сазнања да се Махмуљин налази у Измиру у Турској у једној од Изетбеговићевих вила, из Суда су одговорили да се треба обратити "надлежним полицијским и тужилачким органима јер Суд за наведено није надлежан".
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 167