Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Алипашино поље
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Алипашино поље
На Aлипашином пољу пронађени фрагменти људских костију Штампај Пошаљи
Понедељак, 03 јун 2013
БИХ | 03/06/2013 | 13:41  | Глас Српске  

На Aлипашином пољу код РТВ дома у Сарајеву пронађени су фрагменти људских костију, рекла је портпарол Института за нестале особе БиХ Лејла Ченгић.

Према њеним ријечима, на истом локалитету у новембру прошле године пронађене су ситне кости за које је такође утврђено да су дијелови људског скелета.

Претрага овог локалитета се врши машински, а биће настављена и у наредним данима.

Члан Колегијума директора Института за тражење несталих лица БиХ Милутин Мишић рекао је да ће данас бити настављена ексхумација посмртних остатака, за које се сумња да припадају убијеним сарајевским Србима, а која је прекинута 16. новембра прошле године.


Детаљније...
 
Ни трага од Слободана Самарџића Штампај Пошаљи
Четвртак, 18 април 2013
Сарајево 17. 04. 2013 | Пресс РС

ОКОНЧАНА ДНК АНАЛИЗА ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА СА АЛИПАШИНОГ ПОЉА

Анализа костију које су пре пола године пронађене на Алипашином пољу у Сарајеву показала је да ниједан од пронађених скелета нису посмртни остаци популарног предратног сарајевског кантаутора Слободана Самарџића, Србина који је у мају 1992. године изведен из свог стана и убијен на непознатој локацији!

Према речима Горана Крчмара, шефа Оперативног тима Републике Српске за тражење несталих лица, ДНК анализа посмртних остатака четири особе које су у новембру прошле године пронађене у масовној гробници код РТВ дома у Сарајеву, такође је показала да нису пронађени остаци ни Стане Шеховац, Српкиње за коју се такође претпостављало да је покопана на Алипашином пољу.Детаљније...
 
Нова ексхумација на Алипашином пољу Штампај Пошаљи
Среда, 19 децембар 2012
Танјуг | 19. децембар 2012. 22:20

Суд БиХ издаће наредбу за поновну ексхумацију на локалитету Алипашин мост у Сарајеву, чим се за то стекну временски услови

САРАЈЕВО - Председник Удружења несталих сарајевско-романијске регије Милан Мандић изјавио је да је у Тужилаштву БиХ добио уверавања да ће Суд БиХ издати наредбу за поновну ексхумацију на локалитету Алипашин мост у Сарајеву, чим се за то стекну временски услови.

Мандић је у Тужилаштву БиХ о ексхумацији на овом локалитету разговарао са вршиоцем дужности главног тужиоца Јадранком Локмић Мисирачом, замеником Весном Будимир и тужиоцем Драганом Чорлијом.Детаљније...
 
Пресинг: Тајне сарајевских злочина - откопавање истине! Штампај Пошаљи
Субота, 01 децембар 2012
26/11/2012 | 21:09 | РТРС

Прекидање ексхумације на Алипашином пољу у Сарајеву, у којем су нађени остаци људског скелета, потврдило је сумње да се у Сарајеву на све начине покушава прикрити истина о страдању сарајевских Срба.

Породице несталих сарајевских Срба сматрају да је у Сарајеву вршено систематско скривање српских гробница по наређењу законодавне, извршне и судске власти, а посредством цивилне заштите и санитарне инспекције. У све је, наводно, била укључена и федерална комисија за нестале.

Вишегодишњи покушаји утврђивања истине, ни након рада посебних комисија, нису дали одговоре на кључна питања: ко је и по чијим наредбама убијао сарајевске Србе, гдје су нестала - ко је сакрио тијела убијених, по чијим наређенима и гдје су премјештане масовне гробнице?

Зашто ни након 20 година нема истине о страдању Срба у Сарајеву?

Да ли случај убиства и скривање тијела Слободана Самарџића, може да одговори на ова питања и скине тајну са сарајевски злочина!?

Стефан Самарџић, син убијеног сарајевског Србина Слободана Самарџића, рекао је учествујући у емисији "Пресинг" да државне институције имају све доказе о убиству његовог оца, потврдивши да се тијело његовог оца налазило на "микролокалитету Алипашин мост".Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 10