Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Генерал Младић није пуштен на лијечење, одлука тајна Штампај Пошаљи
Недеља, 15 април 2018
14.04.2018 10:17 | Срна | Глас Српске

Београд - Механизам за међународне кривичне судове у Хагу одбио је да пусти генерала Ратка Младића на привремену слободу ради лијечења у Србији, а садржај одлуке означен је као тајна, рекао је генералов син Дарко Младић.

Он је оцијенио да је то Хаг учинио да би сакрили од јавности како крше генералова права на лијечење и живот, као и да се не би видјело да су одбили да га пусте на лијечење без икаквог основа.

"Прогласили су је тајном да ми сад не бисмо могли да је коментаришемо, јер ако било шта о садржају одлуке кажемо, сносићемо последице", рекао је Дарко Младић за београдске "Вечерње новости".

Детаљније...
 
На згради општине Источно Ново Сарајево нови плакати са ликом генерала Младића Штампај Пошаљи
Уторак, 27 фебруар 2018
Фотографије генерала Младића на згради општине Источно Сарајево
26.02.2018 23:39 | Срна

Источно Сарајево - У Источном Новом Сарајеву вечерас су излијепљени колор плакати са ликом бившег команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић поручио је у изјави Срни да нико не смије да омаловажава и вријеђа онога ко је живот посветио одбрани и слободи српског народа.

Ћосић је раније, реагујући на прилог БХРТ-а у којем је кртиковано то што су на прозорима општине Источно Ново Сарајево излијепљене Младићеве фотографије, рекао да те слике не само да неће бити уклоњене већ ће бити налијепљене и нове, много веће и у колору.

Детаљније...
 
Бојан Димитријевић: Грешка је што смо испоручили Младића Штампај Пошаљи
Понедељак, 12 фебруар 2018
Драгана Матовић | 11. фебруар 2018 | Вечерње новости

Историчар у књизи „Командант“ о генералу војске Србије: Нисам пронашао доказе да је лично наредио ликвидације у Сребреници

ДОК у Хагу провејавају сумње да је генерал Ратко Младић првостепено осуђен без доказа, историчар Бојан Димитријевић по овом питању нема дилему. У биографској књизи "Командант" он пише да нема никаквог доказа да је генерал Младић било коме од својих потчињених наредио ликвидацију заробљеника у Сребреници у јулу 1995. године, а у време када се то дешавало био је у Београду.

- Током истраживања грађе за књигу о генералу Младићу, нисам успео да пронађем кључни доказ да је он наредио ликвидацију заробљеника, нити било ко други из Војске Републике Српске - тврди Димитријевић. - Младић је оптужен на основу једног документа војне природе, који се зове Директива 7, а у коме се начелно говори о томе да би Сребреницу и Жепу требало заузети.

Детаљније...
 
Снимак излагања гл. помоћника судије Трибунала: Није било одлуке за злочин и састанака о Сребреници Штампај Пошаљи
Субота, 10 фебруар 2018
 09.02.2018 12:18 | Г. М | Глас Српске
Бањалука - Није било састанка војног врха РС на којем је договорено извршење кривичног дјела у Сребреници, ни писане одлуке о томе, нити се то могло видјети из састанака о којима постоје забиљешке.

Те тврдње јавно је изнио Јонас Нилсен, главни помоћник судије Хашког трибунала Алфонса Орија, на предавању одржаном у Хагу.

Детаљније...
 
Нов поглед на рат у БиХ у књизи Командант Бојана Димитријевића Штампај Пошаљи
Субота, 10 фебруар 2018
БЕОГРАД, 9. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Издавачка кућа "Вукотић медија" објавила је биографију генерала Ратка Младића под насловом "Командант", аутора Бојана Димитријевића, која освјетљава његову војничку каријеру и пружа нов поглед на рат у БиХ.

Књига је заснована на бројним документима, говорима, наредбама, саопштењима, записницима са сједница Народне скупштине Републике Српске и у девет поглавља на више од 300 страница даје увид у каријеру војника и генерала Младића, почевши од студентских дана на Војној академији у Београду до завршетка рата у БиХ и изручења Хашком трибуналу.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 92