Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Генерал Ратко Младић и даље у болници Штампај Пошаљи
Четвртак, 04 јул 2024
Вечерње новости | 04. 07. 2024 | С. Ј. М.
   
СРПСКИ генерал Ратко Младић већ три месеца се налази у затворској болници у Холандији. Његово здравствено стање је и даље озбиљно и он не може без неге стручних особа.

И поред свих ових чињеница председница Механизам за кривичне судове Грасијела Гати Сантана не дозвољава да се Младић из хуманитарних разлога пусти у Србију на болничко лечење уз све мере обезбеђења. Генералу се здравствено стање погоршало крајем марта и он је почетком априла, када су му у једном моменту и бубрези отказали, пребачен у цивилну болницу. Након стабилизације стања прослеђен је у затворску болницу.

Генералов син Дарко Младић каже за "Новости" да се породица са њим чује сваки дан и да некада он прича уз тешкоће, а понекад не може да говори.

Детаљније...
 
Дарко Младић: Стање генерала Младића и даље тешко и озбиљно Штампај Пошаљи
Четвртак, 27 јун 2024
Танјуг |27.06.2024 | Глас Српске

Здравствено стање генерала Ратка Младића је непромјењено тешко и озбиљно, а с обзиром на то да је везан за кревет у врло високом је ризику од озбиљних компликација, које би, како је навео, могле да доведу до најлошијег исхода, изјавио је данас генералов син Дарко Младић.

“Стање генерала је непромењено. Није ни горе ни боље. Везан је за кревет, непокретан и у јако озбиљном здравственом стању са свим ризицима који могу да доведу најлошијег исхода”, рекао је Дарко Младић.

Најавио је да ће се сутра чути са оцем и да је Видовдан значајан дан иза генерала и за његову породицу у смислу значаја за Војску Републике Српске и Републику Српску.

Детаљније...
 
Дарко Младић: Генералу отказали бубрези, одбијен захтјев за лијечење у Београду Штампај Пошаљи
Субота, 11 мај 2024
Срна | 11.05.2024 | Глас Српске

БЕОГРАД - Механизам у Хагу одбио је захтјев да генерал Ратко Младић буде пребачен на лијечење у Србију, након што су му због грешке хашких љекара отказали бубрези и нема услова за рехабилитацију, потврдио је Срни његов син Дарко Младић.

"Одбили су нам захтев, једна судија је била `за`, а остали су били против. Речено је да услови у којима се сада налази довољно добри и да нема потребе да буде пребачен у Србију", рекао је Дарко Младић.

Дарко истиче да је проблем што генерал сада не може да устане из кревета јер је веома слаб, а тамо нема услова да га рехабилитују, те да је, ако тако остане, прогноза најгора.

Детаљније...
 
Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију Штампај Пошаљи
Уторак, 07 мај 2024
БЕОГРАД, 6. МАЈА /СРНА/ - Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, потврдио је Срни да је од хашког Механизма затражено хитно пребацивање генерала на лијечење у Србију, јер су му отказали витални органи и истакао да је држава Србија хитно реаговала и дала потребне гаранције.

Дарко Младић је рекао да се породица обратила суду јер страхује да медицинска служба крије здравствено стање генерала Младића и да "на неки начин то може да доведе до његове смрти".

Он је навео да је генерал Младић имао прије нешто више од двије седмице критичну ситуацију за коју је породици прво речено да је озбиљна, да би послије неколико дана добили информацију да је животно угрожен.

Детаљније...
 
Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића Штампај Пошаљи
Понедељак, 06 мај 2024
06/05/2024 |  РТРС | Аутор: СРНА

Адвокати генерала Ратка Младића, који служи доживотну казну затвора у Хагу, траже његово хитно ослобађање из здравствених разлога.

У захтјеву, који је објављен на веб-страници Међународног механизма кривичних судова, адвокати траже од судија да пусте Младића /82/ на лијечење у Србију због здравственог стања које је потенцијално опасно по живот.

Познато је да Младић пати од когнитивних оштећења и да је најмање два пута ове године био хоспитализован, подсјећа Ројтерс.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 158