Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори Штампај Пошаљи
Петак, 12 април 2024
12/04/2024 | РТРС | Аутор: СРНА

Српски генерал Ратко Младић, који се налази у хашком притвору, и даље је лошег здравственог стања, једва говори, а у међувремену је имао и додатне проблеме са аритмијама опасним по живот, рекао је његов син Дарко Младић.

- Разговарали смо са њим у уторак и четвртак, једва говори, доста је слаб. Боримо се да му не буде горе - рекао је Дарко.

Према његовим ријечима, након недавне посјете љекара из Бањалуке, генералу Младићу је нешто боља терапија, алу је у међувремену имао додатне проблеме са аритмијама које су опасне по живот, па је добио неку нову терапију, али не зна се коју.

Детаљније...
 
Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића Штампај Пошаљи
Понедељак, 26 фебруар 2024
Глас Српске | 26.02.2024.

Љекарски тим из Републике Српске након прегледа генерала Ратка Младића, добио је објективну слику његовог здравственог стања, истакли су Владо Ђајић, директор УКЦ Републике Српске и Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске, који су и сами били дио тима у Хагу.

- Ово је била историјска посјета. Прва коју је чинио тим љекара из Републике Српске генералу Младићу. Генерал је био презадовољан, посјета је успјела, сви смо стекли слику о његовом објективном стању - истакао је Ђајић гостујући у Јутарњем програму РТРС.

Он је додао да је посјета била искључиво љекарска, а не политичка, како неки медији то покушавају протумачити. 


Детаљније...
 
Љекари из Српске пишу терапију генералу Штампај Пошаљи
Уторак, 13 фебруар 2024
13.02.2024 | Глас Српске | Маријана Миљић Бјеловук

БАЊАЛУКА/ХАГ - Од тима доктора Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС очекујем да изврши детаљну медицинску анализу здравственог стања генерала Ратка Младића те да након тога пропише терапију да би његово стање било побољшано.

Рекао је ово "Гласу Српске" Дарко Младић, син генерала и то након што је потврђено да тим љекара са УКЦ-а путује у притворску јединицу у Хаг 21. фебруара.

- Тим стручњака из Републике Српске детаљно ће прегледати генерала да би имали тачан увид у то какво је његово здравствено стање. Очекујемо да након тога пропишу одређену терапију да би се он осећао и био знатно боље - рекао је Младић.

Детаљније...
 
Тим љекара УКЦ-а Српске добио дозволу да прегледа генерала Младића Штампај Пошаљи
Недеља, 11 фебруар 2024
11/02/2024 | Аутор: РТРС

Тим љекара УКЦ-а Републике Српске добио дозволу да 21. фебруара у Хагу прегледа генерала Ратка Младића, наведено је у саопштењу ове здравствене установе.

Према ријечима генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владе Ђајића стигло је одобрење Међународног трибунала у Хагу да тим љекара може прегледати генерала Ратка Младића.

Љекарски тим на челу са Ђајићем путује у Хаг дана 21. фебруара године када ће и прегледати генерала.

Детаљније...
 
Дарко Младић: Генерал Младић тешко се креће, некада не може ни да устане из кревета Штампај Пошаљи
Субота, 03 фебруар 2024
Срна | 02.02.2024 | Глас Српске 

БЕОГРАД - Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић, који се налази у хашком притвору, тешко се креће, а некада не може ни да устане из кревета, те углавном нема значајне промјене након што му је 8. јануара уграђен пејсмејкер, који је потенцијално опасан по њега, рекао је његов син Дарко Младић.

"Проблем је што је пејсмејкер таквог типа да би могао да буде ризичан за њега, да изазове смрт. То је став наших лекара, док су холандски инсистирали на том пејсмејкеру", рекао је Дарко, те додао да Младићева одбрана још није добила из Хага документацију шта му је рађено.

Према његовим ријечима, генерал Младић се неким данима осјећа боље, неким лошије.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 153