Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Одбрана генерала Младића: Мерон, Ађијус и Покар на списку непожељних судија Штампај Пошаљи
Четвртак, 07 децембар 2017
С. Ј. М. | 06. децембар 2017. 14:05 | Коментара: 3

Одбрана Ратка Младића тражи изузећа у жалбеном већу. Прогласили га кривим за злочине у другим поступцима

ТЕОДОР Мерон, Кармел Ађијус и Фаусто Покар су судије које је одбрана генерала Ратка Младића означила као необјективне. Уколико би неко од њих био постављен у петочлано жалбено веће Механизма за кривичне судове, које ће српском генералу донети правоснажну пресуду, браниоци ће тражити њихово изузеће.

Како нам каже Младићев адвокат Драган Иветић, ове судије су пристрасне јер су Младића већ осудиле у другим поступцима.

Детаљније...
 
Хаг забранио посјете љекара генералу Младићу Штампај Пошаљи
Понедељак, 13 новембар 2017
13/11/2017 |  19:34 | РТРС |  Срна

Главни љекар у притворској јединици Хашког трибунала Пол Фалке забранио је посјете љекара генералу Ратку Младићу до изрицања пресуде, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

"Секретар Трибунала нас је усмено обавестио да је главни лекар у притворској јединици Пол Фалке забранио посете лекара Младићу, јер би оне могле угрозити и оштетити његово здравље", рекао је Дарко Младић.

Он је навео да је одбрана у међувремену добила поднесак тог љекара, односно његов јавни дио, јер, како је истакао, постоји и тајни дио поднеска, који Трибунал није дао ни одбрани ни генералу Младићу.

"Постоји тајни дио његовог мишљења, који се држи у тајности и од одбране и од генерала Младића, што не би смјело по правилу 31", рекао је Дарко Младић.

Детаљније...
 
Младићева одбрана очекује драматичне потезе и опструкције Хага Штампај Пошаљи
Субота, 11 новембар 2017
11/11/2017 |  13:44 | РТРС | Срна

Одлука судског вијећа Хашког трибунала да одбаци захтјев за одлагање пресуде генералу Ратку Младићу представља велику опструкцију његовог права на лијечење, а одбрана од понедјељка, 13. новембра, очекује нове могуће драматичне потезе Хага, рекао је генералов син Дарко Младић.

Он је рекао да одлука судског вијећа о одбијању тог захтјева, нажалост, не изненађује, јер је то исти образац који се понавља све вријеме.

Детаљније...
 
Младићева одбрана поднијела жалбу против главног хашког љекара Штампај Пошаљи
Среда, 08 новембар 2017
07.11.2017 10:01 | Срна | Глас Српске

Београд - Одбрана некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића поднијела је жалбу против шефа притворског тима љекара у Хашком трибуналу доктора Паулуса Фалкеа због непоштовања суда.

Један од Младићевих адвоката Драган Иветић навео је да је Фалке приликом недавног прегледа рекао генералу да уопште неће бити посјете и прегледа српских љекара, те додао да је одбрана већ предложила термине.

Поводом саопштења Хашког трибунала да су Младићевој одбрани понуђена три термина крајем новембра и у децембру за посјету српских љекара Младићу, Иветић је рекао да је одбрана већ писмено затражила од овог суда да се та посјета организује било која два дана између 13. и 17. новембра.

Детаљније...
 
Хагу достављен доказ о погоршању здравља генерала Младића Штампај Пошаљи
Недеља, 05 новембар 2017
БЕОГРАД, 3. НОВЕМБРА /СРНА/ - Тврдња Хашког тужилаштва да одбрана генерала Ратка Младића није приложила никакве доказе о знатном погоршању његовог здравственог стања представља манипулацију Тужилаштва у недостатку других доказа, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

"То је манипулација тужилаштва. Ми смо доставили мишљење радиолога у вези са снимком главе који смо добили од њих, после мукотрпне борбе, после скоро више од девет месеци. Наш радиолог је погледао те снимке и дао мишљење. То мишљење и снимци су доказ за наше тврдње", рекао је Дарко Младић.

Он је истакао да је одбрана, уз захтјев за одгађање изрицања пресуде, доставила снимке магнетном резонанцом које је прегледао један од највећих стручњака у тој области, професор радиологије на Београдском универзитету Градимир Драгутиновић и утврдио да је генерал Младић имао више можданих удара.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 82