Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Елфете Весели
Мустафа Тучић жели да свједочи - не може да носи на души убиство дјечака Слободана Штампај Пошаљи
Петак, 02 новембар 2018
02/11/2018 |  РТРС | Аутор: СРНА

Тужилац Мирослав Јањић предложио је да на суђењу Сакибу Халиловићу и Елфети Весели за убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, пред Судом БиХ буде саслушан Мустафа Тучић који га је, како је рекао, контактирао јер "као вјерник не може да носи на души убиство дванаестогодишњег дјечака" и жели да изнесе чињенице о томе.

"Ја сам вјерник, два пута сам ишао на хаџ и не могу да носим тај харам", цитирао је Јањић данас Тучићеве ријечи на статусној конференцији.

Јањић је рекао да Тучић тврди да је оптужену Елфету Весели виђао у униформи и да је у Бајрићима постојао Диверзантски вод који је водио оптужени Халиловић.

Детаљније...
 
Свједок: Дјечака Слободана Стојановића убио Един Османовић Штампај Пошаљи
Уторак, 16 октобар 2018
16/10/2018 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Сакибу Халиловићу и Елфети Весели за убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, заштићени свједок Веселијеве одбране "О-3" рекао је да је дјечака убио Един Османовић, члан добровољне јединице "Дизел", која је боравила у селу Бајрићи на подручју Каменице.

Свједок је посредством видео-линка из Француске рекао да је у Бајриће дошао код родитеља након пада Калесије у јуну 1992. године и да је ту био дјечак којег су довели "неки дизелаши".

"Дјечак је ту био већ дуже вријеме. Виђао сам га са Едом и његовим друштвом. То нису били нормални људи. Пушили су траву и пили неке таблете. Сви су их се бојали", рекао је свједок.

Детаљније...
 
Претрес Елфети Весели и Сакибу Халиловићу одржан без присуства јавности Штампај Пошаљи
Среда, 04 јул 2018
04.07.2018  | РТРС | Глас Српске

Сарајево - Суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника настављено је данас у Суду БиХ без присуства јавности.

Предсједавајући Судског вијећа Дарко Самарџић појаснио је да је овај свједок дао исказ у Хашком трибуналу на затвореној сједници и под псеудонимом, те да Суд мора поштовати “хашке мјере”.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село на подручју Каменице.
Детаљније...
 
Свједок: Елфета Весели 1992. боравила у Хрватској Штампај Пошаљи
Среда, 06 јун 2018
06/06/2018 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића у Зворнику 1992. године, свједок одбране Веселијеве, Антон Милковић је пред Судом БиХ рекао да је оптужена са породицом као избјеглица боравила у његовој кући у Хрватској током 1992. године.

Милковић је рекао да је оптуженој Весели и њеној породици у априлу 1992. године изнајмио кућу у селу Лич у Хрватској.

- Тад је био покоп Шевчету у Личу - рекао је Милковић, објаснивши да је ријеч о брату оптужене и да је она присуствовала сахрани.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 48