Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Елфете Весели
Изручење Елфете Весели БиХ могуће сљедеће седмице Штампај Пошаљи
Субота, 14 јануар 2017
САРАЈЕВО, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Елфета Весели, која је ухaпшена у Швајцарској у септембру прошле године због сумњи да је у љето 1992. године починила ратни злочин над српским цивилима у околини Зворника, требало би да у наредних неколико дана буде доступна правосуђу БиХ.

Она је прије неколико дана из затвора у којем се налазила након хапшења премјештена у екстрадициони притвор затвора Шамп-Долон у Женеви, одакла ће бити пребачена у БиХ, пише данашњи "Дневни аваз", позивајући се на избор близак породици Весели.

Очекује се да би Елфета Весели наредне седмице могла да буде пребачена у БиХ и да ће у Тужилаштву БиХ бити саслушана у вези са оптужбама које јој се стављају на терет.

Детаљније...
 
Албанка није једина осумњичена за убиство дечака Штампај Пошаљи
Уторак, 01 новембар 2016
В. МИТРИЋ | 31. октобар 2016 | Вечерње новости

БиХ чека изручење Елфете Весели, која се терети за убиство дечака. Слободан Стојановић усмрћен када се вратио по пса

МИНИСТАРСТВО правде БиХ упутило је захтев за екстрадицију Елфете Весели (55), коју Тужилаштво БиХ терети за ратне злочине почињене на почетку рата у БиХ, у зворничком крају, одмах чим смо обавештени да је лоцирана, рекла је, јуче за "Новости" Марина Бакић, портпаролка Министарства правде БиХ.

Сада је, наглашава наша саговорница, на правосудним органима Швајцарске да донесу одлуку да ли и у ком року ће доћи до изручења.

Ова Албанка, осумњичена је за монструозно убиство дечака Слободана Стојановића (11) из села Доње Каменице, код Зворника, који је са породицом успео да побегне пред налетом муслиманских екстремиста, али се вратио да, на сигурно, поведе и породичног пса Лесија.

Детаљније...
 
Ухапшена осумњичена за ритуално убиство дјечака Штампај Пошаљи
Субота, 01 октобар 2016
Слободан Стојановић (11) жртва ритуалног убиства
Слободан Стојановић (11)
жртва ритуалног убиства
30.09.2016 12:04 | Горан Маунага | Глас Српске
Сарајево - Бивши припадник Армије РБиХ Елфета Весели (56), која је осумњичена да је 1992. године у околини Зворника убила дванаестогодишњег дјечака српске националности Слободана Стојановића, ухапшена је у кантону Нојшател у Швајцарској.

Она је током рата у БиХ била припадник јединице ратног команданта Армије РБиХ у Сребреници Насера Орића, а ухапшена је на захтјев Тужилаштва БиХ 24 године након злочина.

- Веселијева је под истрагом и осумњичена је да је заједно са другим особама у љето 1992. године у близини мјеста Каменица код Зворника, на изузетно свиреп начин, хладним оружјем, усмртила дванаестогодишњег дјечака на Слободана Стојановића - наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Швајцарци су обавијестили Тужилаштво БиХ да се ухапшена успротивила добровољном изручењу у БиХ по скраћеној процедури, па ће бити спроведене предвиђене активности за њено изручење и депортацију у БиХ.

Детаљније...
 
Патолог Станковић спреман да свједочи у поступку против Елфете Штампај Пошаљи
Четвртак, 29 септембар 2016
БЕОГРАД, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Београдски патолог Зоран Станковић, који је радио обдукцију 12-годишњег српског дјечака Слободана Стојановића, за чије је убиство 1992. године осумњичена Елфета Весели, рекао је Срни да је спреман да се појави пред било којим судом да би образложио свој обдукциони налаз и мишљење.

Станковић каже да га још нико није контактирао поводом овог случаја, али да то очекује, те напомиње да његов налаз и мишљење нису поткријепљени само текстом, већ да је и сва фото-документација достављена надлежном тужилаштву и свима којима је било потребно, до Хашког трибунала.

Напомињући да је већ дошло до процесуирања тог случаја и да се спроводе истражне радње, Станковић је рекао да, према закону, више нема право да коментарише свој налаз, с обзиром на то да је он сада предмет суђења и да је то законска обавеза и ограничење.

Детаљније...
 
У Швајцарској ухапшена осумњичена за убиство српског дјечака Штампај Пошаљи
Четвртак, 29 септембар 2016
САРАЈЕВО, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - На захтјев Тужилаштва БиХ, власти Швајцарске ухапсиле су Елфету Весели, осумњичену за убиство дјечака српске националности 1992. године у околини Зворника, саопштено је данас из Тужилаштва.

Елфета Весели је под истрагом и осумњичена је да је заједно са другим лицима у љето 1992. године у близини мјеста Каменица, код Зворника, на изузетно свиреп начин, хладним оружјем, усмртила Слободана Стојановића, дванаестогодишњег дјечака српске националности.

Тужилаштво БиХ спровело је опсежну истрагу током које је прикупило доказе којима сумњичи Елфету Весели и дошло до сазнања да се осумњичена дуже времена налази на подручју Швајцарске, те су покренуте активности за њено лоцирање, хапшење и изручење правосуђу БиХ.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 9