Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Елфете Весели
Претрес Елфети Весели и Сакибу Халиловићу одржан без присуства јавности Штампај Пошаљи
Среда, 04 јул 2018
04.07.2018  | РТРС | Глас Српске

Сарајево - Суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника настављено је данас у Суду БиХ без присуства јавности.

Предсједавајући Судског вијећа Дарко Самарџић појаснио је да је овај свједок дао исказ у Хашком трибуналу на затвореној сједници и под псеудонимом, те да Суд мора поштовати “хашке мјере”.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село на подручју Каменице.
Детаљније...
 
Свједок: Елфета Весели 1992. боравила у Хрватској Штампај Пошаљи
Среда, 06 јун 2018
06/06/2018 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића у Зворнику 1992. године, свједок одбране Веселијеве, Антон Милковић је пред Судом БиХ рекао да је оптужена са породицом као избјеглица боравила у његовој кући у Хрватској током 1992. године.

Милковић је рекао да је оптуженој Весели и њеној породици у априлу 1992. године изнајмио кућу у селу Лич у Хрватској.

- Тад је био покоп Шевчету у Личу - рекао је Милковић, објаснивши да је ријеч о брату оптужене и да је она присуствовала сахрани.

Детаљније...
 
Свједок тврди да је под присилом потписао записник о злочинима Веселијеве Штампај Пошаљи
Среда, 23 мај 2018
23.05.2018  | Срна | Глас Српске

Сарајево - У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића код Зворника, заштићени свједок одбране “О-1” тврди да је 1992. године, како каже, под присилом потписао записник о саслушању о злочинима оптужене Весели.

“Овај документ први пута сада видим, никада ми нису дали да прочитам, нити знам шта ту пише. Нисам га добровољно потписао”, рекао је заштићени свједок.

Адвокат Веселијеве, Мирна Делалић прочитала је неколико одломака овог записника, међу којима је и дио у коме се наводи да су Насер Орић, извјесни Муха и Елфета Весели “на мосту поклали пет српских војника”, на што је свједок рекао да никада није изјавио ништа слично, преноси Бирн.

Детаљније...
 
Свједок: Оптужена Весели била без униформе и наоружања Штампај Пошаљи
Четвртак, 17 мај 2018
16/05/2018 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, први свједок одбране Асим Смајловић изјавио је да је оптужена живјела с њим и његовом породицом у кући у Церској и да 1992. године није ишла на страже.

Смајловић је рекао да познаје оптужену Весели из школских дана, а да ју је у рату видио почетком јула 1992. године, када је дошла у Церску да тражи оца.

- Од тада је живјела у кући са мном и мојом породицом. Ноге су јој отечене биле, једна замотана, ни с мојом дјецом се није могла играти, исцрпљена је била. Немогуће да је на страже ишла, могла је само ићи скупљати храну с мојом женом - испричао се Смајловић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 46