Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Елфете Весели
Монструозни злочин Елфете Весели доказан, на потезу Судско вијеће Штампај Пошаљи
Среда, 13 март 2019
12/03/2019 | РТРС

Тужилаштво БиХ поручује да је, ван сваке сумње, доказало да је убиство 12-огодишњег Слободана Стојановића, у љето 1992. године у засеоку Бајрићи код Зворника, починила Елфета Весели, припадница Диверзантског вода здружених јединица муслиманске војске. Због неспречавања злочина, а касније и некажњавања, одговоран је њен претпостављени Сакиб Халиловић, командант Вода. Завршне ријечи одбране планиране су за 29. март.


Резимирајући једноипогодишње суђење "жени монструму", како су је и саборци раније звали, Елфети Весели и њеном команданту Сакибу Халиловићу Кибету, тужилац Мирослав Јањић доказима је склопио мозаик монструозног убиства, у живот тек закорачилог, 12-огодшњег Слободана. Свесрдну помоћ пружили су му саборци и сународници оптужених. Неки описујући виђени злочин, неки пак препричавајући како им је оптужена злочинка убиство и сама признала. Чак и они други свједоци одбране у инструисаном покушају да оптужене заштите, инстант амнезични и обневидјели - знали су сами себе да демантују и нехотице кривицу оптужених да потврде.

Детаљније...
 
Одбрана приложила додатне доказе на суђењу Веселијевој Штампај Пошаљи
Уторак, 12 фебруар 2019
11/02/2019 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Сакибу Халиловићу и Елфети Весели, оптуженима за убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године, одбрана оптужених приложила је данас додатна три доказа, на која је Тужилаштво уложило приговор релевантности.

Халиловићев бранилац, адвокат Лејла Човић, приложила је један материјални доказ - извод из војног картона свједока Тужилаштва Фахрудина Демировића, из којег се, како је рекла, види да он није био у истој јединици као оптужени Халиловић.

Детаљније...
 
Свједок чуо да је Веселијева убила дјечака Слободана Штампај Пошаљи
Субота, 02 фебруар 2019
Сарајево - Свједок Тужилаштва БиХ Мустафа Тучић изјавио је данас у Суду БиХ да је чуо да је Елфета Велеси убила дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године и да му је она годину дана послије, када је питао да ли је то истина, одговорила да су и њој убили оца и брата.

Тучић је у наставку суђења Сакибу Халиловићу и Елфети Весели за убиство дјечака Слободана 1992. године код Зворника, рекао да је у Тузли чуо приче да је то у Бајрићима урадила Веселијева, те да је био изненађен јер је је прије рата знао као "комуникативну и дружељубиву особу", која је често навраћала у његову стакларску радњу у Власеници.

"Срео сам је у Тузли и када сам је питао да ли је она то учинила, рекла ми је - И они су мени убили оца и брата и ја више не знам шта ћу. Ја бих ишла у Швајцарску, јер ово није оно што сам мислила", испричао је свједок.

Детаљније...
 
Мустафа Тучић жели да свједочи - не може да носи на души убиство дјечака Слободана Штампај Пошаљи
Петак, 02 новембар 2018
02/11/2018 |  РТРС | Аутор: СРНА

Тужилац Мирослав Јањић предложио је да на суђењу Сакибу Халиловићу и Елфети Весели за убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, пред Судом БиХ буде саслушан Мустафа Тучић који га је, како је рекао, контактирао јер "као вјерник не може да носи на души убиство дванаестогодишњег дјечака" и жели да изнесе чињенице о томе.

"Ја сам вјерник, два пута сам ишао на хаџ и не могу да носим тај харам", цитирао је Јањић данас Тучићеве ријечи на статусној конференцији.

Јањић је рекао да Тучић тврди да је оптужену Елфету Весели виђао у униформи и да је у Бајрићима постојао Диверзантски вод који је водио оптужени Халиловић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 51