Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Елфете Весели
Потврђена оптужница против Сакиба Халиловића и Елфете Весели Штампај Пошаљи
Петак, 09 јун 2017
08/06/2017 | РТРС | Срна

Суд БиХ је потврдио оптужницу против Сакиба Халиловића и Елфете Весели због ратног злочина против дјечака српске националности почињеног у љето 1992. године у Зворнику.


Халиловић, као некадашњи командант Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, те Веселијева, као бивша припадница тог вода такозване Армије БиХ, оптужени су да су починили овај злочин.

Према оптужници, неутврђеног дана у другој половини јула или првој половини августа 1992. године у насељу Бајрићи-Ново Село на подручју Каменице у општини Зворник, Веселијева је убила дванаестогодишњег дјечака српске националности, а Халиловић је пропустио да предузме нужне и разумне мјере да починилац кривичног дјела буде кажњен.

Детаљније...
 
Подигнута оптужница против Весели и Халиловића Штампај Пошаљи
Петак, 19 мај 2017
19/05/2017 |  12:55 | РТРС | СРНА

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Сакиба Халиловића и Елфете Весели због свирепог убиства 12-годишњег Слободана Стојановића из Доње Каменице, код Зворника 1992. године.

Према оптужници, у љето 1992. године у близини мјеста Каменица, Веселијева је на изузетно свиреп начин хладним оружјем убила дјечака, а Халиловић је убиство посматрао из непосредне близине, не спречавајући је да га изврши, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Унакажено тијело дјечака Слободана Стојановића без одјеће, одсјечених прстију, поломљених екстремитета и насилно извађених зуба пронађено је у масовној гробници у Новом селу у јулу 1993. године. Сахрањен је на гробљу у Дрињачи.


Детаљније...
 
Суд БиХ о захтјеву за продужење притвора Елфети Весели Штампај Пошаљи
Понедељак, 24 април 2017
24/04/2017 |  11:38 ⇒ 12:28 | РТРС

У наредниa 24 часа Суд БиХ требало би да се изјасни о захтјеву Тужилаштва БиХ за продужетак притвора Елфети Весели, осумњиченој за убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића у селу Доња Кемница код Зворника, у јуну 1992. године.

У образложењу захтјева тужилац Мирослав Јањић изразио је бојазан да би Весели поново могла да побјегне из БиХ, као што је то учинила и 1993. године.

Навео је и да осумњичена нема валидне документе, нити ближе родбине у Босни и Херцеговини. Одбрана се успротивила захтјеву, тврдећи да постоји особа која је осумњиченој понудила смјештај и исхрану у случају да буду одређене блаже мјере забране.

Детаљније...
 
Одређен притвор осумњиченој за убиство српског дјечака Штампај Пошаљи
Понедељак, 27 март 2017
26.03.2017 13:46 | Срна | Глас Српске

Сарајево - Суд БиХ одредио је притвор за Елфету Весели, осумњичену да је 1992. године у селу Каменица код Зворника убила дванаестогодишњег српског дјечака Слободана Стојановића, сазнаје Срна у Суду.

Швајцарска је у петак, 24. марта, изручила Елфету Весели, која је под истрагом Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Истог дана одржано је рочиште за одређивање мјере притвора, али данас није било могуће из Суда БиХ добити друге детаље.

Детаљније...
 
Изручена Елфета Весели Штампај Пошаљи
Петак, 24 март 2017
24/03/2017 |  14:13 ⇒ 14:39 | РТРС

Швајцарске власти изручиле су данас Босни и Херцеговини Елфету Весели звану "Косовка", која је осумњичена за ратни злочин над српским цивилима на подручју Зворника 1992. године.

Након 25 година, Елфета Весели требало би коначно да одговара за монструозно убиство 12-годишњег Слободана Стојановића из села Доња Каменица код Зворника.

Веселијеву су на сарајевском аеродрому преузели службеници Судске полиције.

У току дана биће саслушана у Тужилаштву БиХ, а требало би да буде одржано и рочиште за одређивање притвора.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 15