Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели
НАЈМАЊЕ 7.019 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Елфете Весели
Суд БиХ о захтјеву за продужење притвора Елфети Весели Штампај Пошаљи
Понедељак, 24 април 2017
24/04/2017 |  11:38 ⇒ 12:28 | РТРС

У наредниa 24 часа Суд БиХ требало би да се изјасни о захтјеву Тужилаштва БиХ за продужетак притвора Елфети Весели, осумњиченој за убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића у селу Доња Кемница код Зворника, у јуну 1992. године.

У образложењу захтјева тужилац Мирослав Јањић изразио је бојазан да би Весели поново могла да побјегне из БиХ, као што је то учинила и 1993. године.

Навео је и да осумњичена нема валидне документе, нити ближе родбине у Босни и Херцеговини. Одбрана се успротивила захтјеву, тврдећи да постоји особа која је осумњиченој понудила смјештај и исхрану у случају да буду одређене блаже мјере забране.

Детаљније...
 
Одређен притвор осумњиченој за убиство српског дјечака Штампај Пошаљи
Понедељак, 27 март 2017
26.03.2017 13:46 | Срна | Глас Српске

Сарајево - Суд БиХ одредио је притвор за Елфету Весели, осумњичену да је 1992. године у селу Каменица код Зворника убила дванаестогодишњег српског дјечака Слободана Стојановића, сазнаје Срна у Суду.

Швајцарска је у петак, 24. марта, изручила Елфету Весели, која је под истрагом Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Истог дана одржано је рочиште за одређивање мјере притвора, али данас није било могуће из Суда БиХ добити друге детаље.

Детаљније...
 
Изручена Елфета Весели Штампај Пошаљи
Петак, 24 март 2017
24/03/2017 |  14:13 ⇒ 14:39 | РТРС

Швајцарске власти изручиле су данас Босни и Херцеговини Елфету Весели звану "Косовка", која је осумњичена за ратни злочин над српским цивилима на подручју Зворника 1992. године.

Након 25 година, Елфета Весели требало би коначно да одговара за монструозно убиство 12-годишњег Слободана Стојановића из села Доња Каменица код Зворника.

Веселијеву су на сарајевском аеродрому преузели службеници Судске полиције.

У току дана биће саслушана у Тужилаштву БиХ, а требало би да буде одржано и рочиште за одређивање притвора.

Детаљније...
 
Тужилаштво БиХ: Одобрено изручење Елфете Весели Штампај Пошаљи
Уторак, 14 март 2017
14/03/2017 |  11:21 ⇒ 13:18 | РТРС | СРНА

 Елфетa Весели и Слободан Стојановић - Фото: Screenshot
Швајцарске власти одобриле су изручење Елфете Весели /57/, која је под истрагом због ратног злочина почињеног над српским цивилима на подручју Зворника 1992. године, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Након што се испуне технички услови, ускоро се може очекивати транспорт осумњичене у БиХ, истичу из Тужилаштва.

Елфета Весели осумњичена је да је на подручју Зворника, у близини мјеста Каменица у љето 1992. године са другим лицима починила ратни злочин над српским цивилима, гдје је усмртила дванаестогодишњег Слободана Стојановића из Каменице.

Детаљније...
 
Изручење Елфете Весели БиХ могуће сљедеће седмице Штампај Пошаљи
Субота, 14 јануар 2017
САРАЈЕВО, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Елфета Весели, која је ухaпшена у Швајцарској у септембру прошле године због сумњи да је у љето 1992. године починила ратни злочин над српским цивилима у околини Зворника, требало би да у наредних неколико дана буде доступна правосуђу БиХ.

Она је прије неколико дана из затвора у којем се налазила након хапшења премјештена у екстрадициони притвор затвора Шамп-Долон у Женеви, одакла ће бити пребачена у БиХ, пише данашњи "Дневни аваз", позивајући се на избор близак породици Весели.

Очекује се да би Елфета Весели наредне седмице могла да буде пребачена у БиХ и да ће у Тужилаштву БиХ бити саслушана у вези са оптужбама које јој се стављају на терет.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 13