Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Елфете Весели
Одбијене апелације Елфете Весели и Зијада Турковића Штампај Пошаљи
Уторак, 24 април 2018
24/04/2018 | РТРС  | СРНА

Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију на рјешење Суда БиХ чији је подносилац Елфета Весели /оптужена за свирепо убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића код Зворника 1992./ којом је захтијевала укидање мјере притвора и одређивање кауције, наводи регистрар овог суда Звонко Мијан.

Уставни суд је на јучерашњој сједници одбио и апелацију Зијада Турковића на пресуду Суда БиХ донесену у кривичном поступку због више кривичних дјела и пресуде на затворску казну.

"Апелант је сматрао да постоји низ кршења људских права у тој судској одлуци. Међутим, Уставни суд је одбио апелацију у цјелини", рекао је Мијан.

Детаљније...
 
Одбрана уложила доказе на суђењу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића Штампај Пошаљи
Петак, 06 април 2018
06/04/2018 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, одбрана је уложила сет материјалних доказа којима жели показати да четворица свједока Тужилаштва БиХ нису била под Халиловићевом командом.

Халиловићева одбрана уложила је у спис четири извода из војне евиденције, а његов бранилац Лејла Човић тврди да ови свједоци нису били чак ни припадници истих војних формација.

Други сет материјалних доказа Халиловићеве одбране није био предочен у судници јер се они односе на заштићеног свједока.

Детаљније...
 
Одгођено суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу Штампај Пошаљи
Субота, 31 март 2018
30/03/2018 |  СРНА | РТРС

Суд БиХ одгодио је данас из процедуралних разлога суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Свједок одбране, који је данас требало да буде саслушан, раније је свједочио пред Хашким трибуналом у предмету у којем су му одређене мјере заштите, али се није могао сјетити које мјере су му биле изречене.

У Суду је речено да сви свједоци који се појављују пред Судом БиХ, а који су раније добили мјере заштите пред Хашким трибуналом не могу свједочити док се тачно не утврди које заштитне мјере је свједок имао пред Хашким судом.

Детаљније...
 
Свједок упознао Халиловића у његовој кући Штампај Пошаљи
Понедељак, 19 март 2018
19/03/2018 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, свједок одбране Фикрет Мустафић рекао је да је оптуженог Халиловића упознао крајем јуна 1992. године у Бајрићима, током боравка у његовој кући.

Мустафић је објаснио да је из Церске, као припадник Територијалне одбране одлазио на испомоћ у Ново Село и Бајриће, те да је током боравка у Бајрићима крајем јуна или почетком јула 1992. године, са неколико сабораца био смјештен у Халиловићевој кући.

- Једном, када сам се вратио са линије, видио сам Сакиба како се пере на чесми испред куће. На себи је имао сиву мајицу и тренерку, а мени је посебну пажњу привукла његова пушка пумпарица са преклапајућим кундаком. Он је дошао са групом из Тузле. Неки су били у униформи, а неки нису имали ни оружје - испричао је Мустафић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 42