Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Насер Орић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Завршен судски поступак против Орића за ратни злочин Штампај Пошаљи
Уторак, 12 септембар 2017
Танјуг | 12. септембар 2017. 13:21 | Вечерње новости

Судски поступак против ратног команданта некадашње Армије БиХ за Сребреницу Насеру Орићу завршен је данас, а изрицање пресуде заказано је за 6. октобар.

Одбрана тражи Орићево ослобађање јер сматра да нема доказа за њгову кривицу.

Излагањем завршних речи одбране данас је у Суду БиХ завршен судски поступак у предмету против Насера Орића, којег Бошњаци сматрају ратним херојем, а Срби злочинцем, Тужилаштво терети за ратне злочине на подручју општине Сребреница у јулу 1992.

Детаљније...
 
Затражено кажњавање Орића и Мухића Штампај Пошаљи
Среда, 30 август 2017
30.08.2017 08:44 | Ж. Д.

Сарајево - Тужилаштво БиХ јуче је током изношења завршних ријечи на суђењу команданту Армије РБиХ у Сребреници Насеру Орићу и припаднику те војске Сабахудину Мухићу навело да је доказало да су они починили злочине над српским ратним заробљеницима на подручју Сребренице 1992. године, а од Суда БиХ је затражено да им изрекну казу у складу са законом.


Тужилац Мирослав Јањић износећи резиме доказа који су предочени током суђења, казао је да је своје тврдње о одговорности Орића и Мухића заснивао првенствено на исказима заштићеног свједока О1 и Ибрана Мустафића, који је догађаје на подручју Сребренице описао у књизи "Планирани хаос". Он је додао да се искази ових свједока поклапају са исказима појединих свједока одбране.

Детаљније...
 
Орић се хвали убијањем Срба Штампај Пошаљи
Понедељак, 10 јул 2017
10/07/2017 |  18:04 | РТРС | Блиц

Оптужени ратни злочинац Насер Орић одржао је јавни говор учесницима бошњачког "Марша мира" у којем стравичне злочине над Србима из средњег Подриња назива - подвизима, пише Еуроблиц.

Скандалозно обраћање ратног команданта тзв. Армије БиХ учесницима вишедневног пјешачења које се, иначе, већ традиционално одржава у част бошњачким жртвама из Сребренице, одржано је протеклог викенда у Незуку код Сапне.

Иако се против Орића пред Судом БиХ већ годину и по дана води процес због оптужби да је лично звјерски убијао заробљене српске цивиле и војнике у околини Сребренице, оптуженог злочинца то није спријечило да одржи запаљиви говор пред неколико стотина својих присталица и учесника марша.

Детаљније...
 
Завршен доказни поступак против Орића, завршне ријечи тужилаштва 29. августа Штампај Пошаљи
Уторак, 04 јул 2017
04.07.2017 11:44 | Срна | Глас Српске

Сарајево - Суд БиХ заказао је за 29. август изношење завршних ријечи Тужилаштва БиХ у предмету који се води против команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића за злочине над српским ратним заробљеницима на подручју Сребренице 1992. године.

Улагањем додатних материјалних доказа одбране данас је окончан доказни поступак у овом процесу.

Суд је прихватио приједлог Орићевог браниоца Лејле Човић да се као доказ уведе дио видео-снимка на којем командант Дринског корпуса пуковник Миленко Живановић говори о оснивању Братуначке бригаде.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 1 - 4 од 86