Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Хаг: Завршне ријечи и одговори на суђењу генералу Младићу у децембру Штампај Пошаљи
Субота, 10 септембар 2016
09/09/2016 |  19:06 | СРНА | РТРС
Судско вијеће Хашког трибунала одлучило је данас да у децембру буду одржане завршне ријечи тужилаштва и одбране у процесу који се води против генерала Ратка Младића, саопштено је из Хага.

У тексту одлуке наводи се да ће тужилаштво изнијети своје завршне аргументе од 5. до 7. децембра 2016. године, а одбрана 9, 12. и 13 децембра.

Одговори на завршне ријечи биће саопштени 15. децембра, а обје стране имаће на располагању по 90 минута, пише у одлуци коју је потписао предсједавајући судија Алфонс Ори.

Детаљније...
 
Младићева одбрана тражи завршне ријечи у фебруару 2017. Штампај Пошаљи
Понедељак, 05 септембар 2016
ХАГ, 5. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Одбрана генерала Ратка Младића затражила је од чланова Судског вијећа Tрибунала у Хагу да завршне ријечи у том случају буду одржане у фебруару сљедеће године.

У захтјеву одбране, који су потписали браниоци Бранко Лукић и Миодраг Стојановић, тражи се да рок за подношење писаних завршних поднесака буде 12. јануар 2017. године, а да завршне ријечи буду пет недјеља касније.

Одбрана је навела да не може да до 3. октобра, што су раније судије одредиле као оквирни рок, поднесе завршни писани поднесак.

Детаљније...
 
Одбрана генерала Младића затражила наставак доказног поступка Штампај Пошаљи
Среда, 31 август 2016
БЕОГРАД, 31. АВГУСТА /СРНА/ - Одбрана генерала Ратка Младића затражила је од судског вијећа Хашког трибунала да поново размотри своју одлуку о окончању доказног поступка одбране или да јој буде дозвољено да уложи жалбу на ту одлуку.

У поднеску Младићеве одбране истиче се да судско вијеће није донијело јасну и образложену одлуку због чега је заузело драстичан став да се оконча представљање доказа одбране, иако одбрана има још свједока и расположивих сати за извођење доказа.

Судско вијеће окончало је доказни поступак одбране Ратка Младића 16. августа иако су се браниоци томе противили, указујући да пред суд могу извести још тројицу свједока.

Детаљније...
 
Хаг не може да суди Младићу – тражимо другу институцију Штампај Пошаљи
Субота, 27 август 2016
БЕОГРАД, 27. АВГУСТА /СРНА/ - Бранко Лукић, адвокат одбране генерала Ратка Младића, изјавио је да одбрана генерала Младића не само да је тражила искључење судија Алфонса Орија и Кристофа Флаџа због пристрасности, на што се Хашки трибунал оглушио, већ тражи и другу институцију јер је Хашки трибунал обешчашћен до крајњих граница и не може као такав више да суди српском генералу.

Он је изјавио Срни да су судије Ори, који је судио на процесу генералу Станиславу Галићу, нашао у својој пресуди да је крив и генерал Младић, а да је Флаџ у пресуди генералу Здравку Толимиру такође нашао да је крив и Младић.

"Младић је пред овим Трибуналом осуђен у предметима у којим није учествовао. Пресуђено му је и у предмету Караџић, Поповић, Крстић. Један куриозитет у функционисању овог трибунала су пресуђене чињенице", рекао је Лукић.

Према његовим ријечима, врло мале су шансе да се докаже да није тачно нешто што је судија у својој претходној пресуди утврдио као такво.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 37 - 40 од 130