Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Одбачен захтјев одбране за изузеће судија Орија и Флаџа Штампај Пошаљи
Петак, 26 август 2016
26.08.2016 22:22 | Срна | Глас Српске

Београд - Хашки трибунал одбацио је захтјев одбране бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића да судије Алфонс Ори и Кристоф Флаџ буду искључени из судског вијећа због пристрасности, саопштено је из суда у Хагу.

Предсједник Хашког трибунала Кармел Агијус одбио је захтјев Младићевих адвоката који су оцијенили да су Ори и Флаџ у ранијим суђењима у Хагу већ изнијели ставове о томе да је Младић крив.

Агијус је у образложењу навео да, након прегледа поднеска, не сматра да је Младићева одбрана предочила доказе који би навели на закључак да код судија постоји пристрасност, пренијели су београдски медији.

Детаљније...
 
Трибунал зазире од генералових сведока Штампај Пошаљи
Четвртак, 25 август 2016
Среда 24.08.2016 | Ђ. Баровић - Вести

Судско веће Хашког трибунала одбацило је јуче приговор одбране Ратка Младића због експресног окончања одбрамбеног доказног поступка. Ово је наведено у кратком саопштењу Трибунала, али један од Младићевих адвоката, Дејан Иветић истиче да још није коначно одлучено да се тројица сведока које су тражили, ипак не појаве у судници.

- Ово је само део одговора на наш захтев да доказни поступак одбране окончамо саслушањем тројице веома значајних сведока. Предстоји да се Трибунал изјасни и о другом нашем захтеву који је поверљиве природе, али у коме смо детаљно објаснили све правне аргументе - објашњава Иветић.

Подсећајући да је судски прекид извођења доказа одбране незабележен у пракси Хашког трибунала, Иветић наглашава да судско веће чак и ако одбије и другу жалбу, опет има могућност да се извуче из проблема.

Детаљније...
 
Хаг: Одбачен приговор одбране генерала Младића Штампај Пошаљи
Уторак, 23 август 2016
23/08/2016 |  ТАНЈУГ | РТРС

Судско вијеће Хашког трибунала одбацило је данас приговор одбране генерала Ратка Младића због окончања одбрамбеног доказног поступка.

Одлуку о одбацивању приговора потписао је предсједавајући судија Алфонс Ори, наводи се у саопштењу Трибунала.

Одбрана је 18. августа упутила приговор Судском вијећу Хашког трибунала због окончања одбрамбеног доказног поступка указујући да одбрана није завршила испитивање свих свједока.

Одбрана је у поднеску навела да је Судско вијеће четири пута игнорисало њене захтјеве и жељу да пред суд изведе још тројицу свједока, као и да није искористила додијељене сате за изношење доказа.

Детаљније...
 
Судско вијеће мимо воље одбране генерала Младића закључило поступак Штампај Пошаљи
Четвртак, 18 август 2016
БЕОГРАД/ХАГ, 17. АВГУСТА /СРНА/ - Судско вијеће Хашког трибунала донијело је мимо воље одбране бившег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића одлуку да закључи доказни поступак одбране на суђењу, рекао је Срни Младићев адвокат Бранко Лукић.

"Јуче се десило нешто неуобичајено, ја барем никада нисам видео да судије у име неке од страна закључују њихову фазу поступка. Веће је одлучило да мимо наше воље јуче закључи фазу одбране", додао је Лукић.

Он је истакао да је вијеће одлучило да заврши предмет одбране, са образложењем да су остале смо још доказне ствари које не утичу на дужину поступка.

"Објашњење мени лично није логично, пошто управо докази утичу директно на дужину поступка. Веће није имало неки разлог да изнесе који би имао темеља, него су рекли да то што је остало још неће утицати на дужину поступка", навео је Лукић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 37 - 40 од 126