Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Агиус одбио захтјев за обуставу поступка против генерала Младића Штампај Пошаљи
Четвртак, 15 септембар 2016
14/09/2016 | СРНА | РТРС

Предсједник Хашког трибунала Кармел Агиус одбио је да разматра поднесак одбране бившег команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића у којем је затражена обустава поступка због системске пристрасности суда.

Агијус наводи да адвокати генерала Младића нису навели законску основу према којој би донио одлуку о обустави поступка.

"Због тога је одбијено разматрање навода Младићеве одбране", истиче се у одлуци.

Детаљније...
 
Хаг: Завршне ријечи и одговори на суђењу генералу Младићу у децембру Штампај Пошаљи
Субота, 10 септембар 2016
09/09/2016 |  19:06 | СРНА | РТРС
Судско вијеће Хашког трибунала одлучило је данас да у децембру буду одржане завршне ријечи тужилаштва и одбране у процесу који се води против генерала Ратка Младића, саопштено је из Хага.

У тексту одлуке наводи се да ће тужилаштво изнијети своје завршне аргументе од 5. до 7. децембра 2016. године, а одбрана 9, 12. и 13 децембра.

Одговори на завршне ријечи биће саопштени 15. децембра, а обје стране имаће на располагању по 90 минута, пише у одлуци коју је потписао предсједавајући судија Алфонс Ори.

Детаљније...
 
Младићева одбрана тражи завршне ријечи у фебруару 2017. Штампај Пошаљи
Понедељак, 05 септембар 2016
ХАГ, 5. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Одбрана генерала Ратка Младића затражила је од чланова Судског вијећа Tрибунала у Хагу да завршне ријечи у том случају буду одржане у фебруару сљедеће године.

У захтјеву одбране, који су потписали браниоци Бранко Лукић и Миодраг Стојановић, тражи се да рок за подношење писаних завршних поднесака буде 12. јануар 2017. године, а да завршне ријечи буду пет недјеља касније.

Одбрана је навела да не може да до 3. октобра, што су раније судије одредиле као оквирни рок, поднесе завршни писани поднесак.

Детаљније...
 
Одбрана генерала Младића затражила наставак доказног поступка Штампај Пошаљи
Среда, 31 август 2016
БЕОГРАД, 31. АВГУСТА /СРНА/ - Одбрана генерала Ратка Младића затражила је од судског вијећа Хашког трибунала да поново размотри своју одлуку о окончању доказног поступка одбране или да јој буде дозвољено да уложи жалбу на ту одлуку.

У поднеску Младићеве одбране истиче се да судско вијеће није донијело јасну и образложену одлуку због чега је заузело драстичан став да се оконча представљање доказа одбране, иако одбрана има још свједока и расположивих сати за извођење доказа.

Судско вијеће окончало је доказни поступак одбране Ратка Младића 16. августа иако су се браниоци томе противили, указујући да пред суд могу извести још тројицу свједока.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 37 - 40 од 131