Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Суд у Хагу одбио захтев Ратка Младића за продужење рока за жалбу Штампај Пошаљи
Субота, 10 март 2018
петак, 09. март 2018 | Срна | НСПМ

Суд у Хагу одбио је захтев за продужење рока за предавање жалбе на пресуду у поступку против бившег генерала Војске Републике Српске Ратка Младића, саопштено је из Механизма за међународне кривичне судове.

У саопштењу се наводи да је одлуком суда 21. децембра 2017. године одобрено продужавање рока за подношење жалби на пресуду Младићу.

Из ММКС наводе да је Младићев захтев за продужење рока за 30 до 90 дана, који је предат 23. фебруара, базиран на недовољно адекватним основама и на "захтеву без преседана" када је реч о Младићевом "критичном здравственом стању".

Детаљније...
 
Драган Иветић, адвокат генелала Младића: Поништити првостепену пресуду јер суд крије љекарске налазе Штампај Пошаљи
Четвртак, 01 фебруар 2018
01.02.2018 09:52 | Срна | Глас Српске

Београд - Драган Дан Иветић, адвокат и члан тима одбране генерала Ратка Младића, изјавио је да се на списку болести од које генарал болује налази и једна озбиљна дијагноза коју су утврдили српски љекари, али је од суда означена као тајна и због тамошњих прописа одбрана не смије да је открива.

Одбрана је стога на основу тих нових података и доказа јуче у Хаг послала три поднеска у којим је затражила да се генералу Младићу поништи првостепена пресуда, јер није био способан за суђење, да се привремено пусти на болничко лијечење у Србији на четири мјесеца и да се против притворских љекара поведе истрага због опструкције и лошег лијечења.

Детаљније...
 
Бурно у Хагу – сукоб вештака и Станишићеве одбране Штампај Пошаљи
Среда, 31 јануар 2018
Бета | среда, 31.01.2018. | Б92.net

Одбрана Јовице Станишића оспоравала је, пред судом у Хагу, веродостојност вештака за историју оптужбе Роберта Доније.

Они су сугерисали да је Донија упоредио власти Србије са нацистичком Немачком. Донија је, међутим, негирао да је то учинио и да је то његов став.

Станишићев бранилац Вејн Џордаш предочио је да је Донија био међу потписницима писма Међународном суду правде у Хагу поводом процеса у којем је БиХ тужила Србију због геноцида током босанског рата.

У том писму, како је цитирао Џордаш, потписници су оценили да је то што је суд дозволио Србији да му ускрати записнике за седница Врховног савета одбране исто као када би суд у Нирнбергу дозволио нацистичкој Немачкој да му ускрати приступ доказима.

Детаљније...
 
Мерон сам себе одредио за преджалбеног судију у случају Младић Штампај Пошаљи
Среда, 20 децембар 2017
20/12/2017 | РТРС | Танјуг

Предсједник Жалбеног вијећа у поступку против генерала Ратка Младића, судија Теодор Мерон, именовао је самог себе за преджалбеног судију у том поступку, који треба да се оконча доношењем правоснажне пресуде генералу, првостепено осуђеном на доживотни затвор.

Задатак преджалбеног судије је одлучивање о свим процесним питањима и захтјевима која ће услиједити прије подношења жалби одбране и тужилаштва.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 17 - 20 од 134