Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Хашки трибунал одбио захтјеве одбране генерала Младића Штампај Пошаљи
Четвртак, 27 октобар 2016
ХАГ, 26. ОКТОБРА /СРНА/ - Хашки трибунал одбио је захтјеве одбране Ратка Младића за изузеће тројице судија, који ће одлучивати о двије жалбе одбране.

Одбрана је раније затражила изузеће судија Теодора Мерона, Кармела Ађијуса и Фауста Покара с образложењем да су они показали пристрасност и да су "већ утврдили Младићеву кривицу" у пресуди групи официра Војске Републике Српске на челу са Вујадином Поповићем и Љубишом Беаром.

Одлуку о одбијању захтјева одбране потписао је вршилац дужности предсједника Трибунала, судија Лију Дакун.

Он је у одлуци навео да сматра да није потребно да именује трочлани судски панел који би размотрио захтјев одбране.

Детаљније...
 
Одбрана генерала Младића: Одбацити дефектне и неисправне оптужбе Штампај Пошаљи
Уторак, 25 октобар 2016
25/10/2016 |  17:04 ⇒ 20:10 | РТРС
Одбрана генерала Ратка Младића поднијела је захтјев судском вијећу да се уздржи од одлучивања о оним дијеловима оптужнице које је у свом поднеску окарактерисала као дефектне и неисправне, тврдећи да ниједан од четири облика одговорности за која се Младић терети, немају ни временски нити територијални опсег.

Према одлуци Хашког суда данас је посљедњи рок у којем одбрана мора да преда завршни поднесак који је лимитиран бројем ријечи и страна, и не може бити већи од 300 хиљада ријечи. Адвокат Миодраг Стојановић тврди да је одбрана генерала Младића имала процесне проблеме, јер су уложили жалбу на одлуку суда због окончања поступка, а да одбрани није омогућено да изведе преостала два заштићена свједока.

Одбрана генерала Младића тражила је изузеће судија из жалбеног вијећа, јер су у ранијим предметима изнијели став у погледу постојања удруженог злочиначког подухвата, обима командне одговорности и квалификације догађаја у вези са Сребреницом.

Детаљније...
 
Адвокат Стојановић: У поноћ истиче рок за предају завршног поднеска Штампај Пошаљи
Уторак, 25 октобар 2016
БИЈЕЉИНА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - У поноћ истиче рок који је Хашки трибунал дао одбрани некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића и тужилаштву за подношење завршног поднеска, чиме би и формално требало да буде приведен крају предмет.

Адвокат Миодраг Стојановић, који заступа Младића, рекао је Срни да се нада да ће Хашки трибунал прихватити приједлог одбране и продужити рок за неколико дана, што би им омогућило да се уклопе у ограничење, према којем завршни поднесак не може да има више од 300.000 ријечи.

"То је од 700 до 800 страница писаног материјала и ми и сада покушавамо да скратимо неке дијелове, да их преобликујемо, а све то морамо да завршимо до поноћи. Посљедњих три-четири мјесеца радили смо уз велики напор и опструкције, те да смо имали безброј преписки са Судом и упутили неке жалбе, што нам је одузело вријеме", нагласио је Стојановић.

Детаљније...
 
Хаг одбио Младићев захтев Штампај Пошаљи
Субота, 22 октобар 2016
Бета | 21. октобар 2016.

Расправно веће Хашког трибунала одбило је данас захтев одбране Ратка Младића да се поступак против њега привремено обустави до одлуке о његовој жалби на термине за завршне поднеске и завршне речи

Расправно веће Хашког трибунала одбило је данас захтев одбране Ратка Младића да се поступак против њега привремено обустави до одлуке о његовој жалби на термине за завршне поднеске и завршне речи.

По тој одлуци, рок за подношење писаних завршних поднесака одбране и оптужбе је 25. октобар, док би усмене завршне речи биле одржане од 5. до 15. децембра.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 25 - 28 од 130