Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Хашки трибунал одбио захтјеве одбране генерала Младића Штампај Пошаљи
Четвртак, 27 октобар 2016
ХАГ, 26. ОКТОБРА /СРНА/ - Хашки трибунал одбио је захтјеве одбране Ратка Младића за изузеће тројице судија, који ће одлучивати о двије жалбе одбране.

Одбрана је раније затражила изузеће судија Теодора Мерона, Кармела Ађијуса и Фауста Покара с образложењем да су они показали пристрасност и да су "већ утврдили Младићеву кривицу" у пресуди групи официра Војске Републике Српске на челу са Вујадином Поповићем и Љубишом Беаром.

Одлуку о одбијању захтјева одбране потписао је вршилац дужности предсједника Трибунала, судија Лију Дакун.

Он је у одлуци навео да сматра да није потребно да именује трочлани судски панел који би размотрио захтјев одбране.

Детаљније...
 
Одбрана генерала Младића: Одбацити дефектне и неисправне оптужбе Штампај Пошаљи
Уторак, 25 октобар 2016
25/10/2016 |  17:04 ⇒ 20:10 | РТРС
Одбрана генерала Ратка Младића поднијела је захтјев судском вијећу да се уздржи од одлучивања о оним дијеловима оптужнице које је у свом поднеску окарактерисала као дефектне и неисправне, тврдећи да ниједан од четири облика одговорности за која се Младић терети, немају ни временски нити територијални опсег.

Према одлуци Хашког суда данас је посљедњи рок у којем одбрана мора да преда завршни поднесак који је лимитиран бројем ријечи и страна, и не може бити већи од 300 хиљада ријечи. Адвокат Миодраг Стојановић тврди да је одбрана генерала Младића имала процесне проблеме, јер су уложили жалбу на одлуку суда због окончања поступка, а да одбрани није омогућено да изведе преостала два заштићена свједока.

Одбрана генерала Младића тражила је изузеће судија из жалбеног вијећа, јер су у ранијим предметима изнијели став у погледу постојања удруженог злочиначког подухвата, обима командне одговорности и квалификације догађаја у вези са Сребреницом.

Детаљније...
 
Адвокат Стојановић: У поноћ истиче рок за предају завршног поднеска Штампај Пошаљи
Уторак, 25 октобар 2016
БИЈЕЉИНА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - У поноћ истиче рок који је Хашки трибунал дао одбрани некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића и тужилаштву за подношење завршног поднеска, чиме би и формално требало да буде приведен крају предмет.

Адвокат Миодраг Стојановић, који заступа Младића, рекао је Срни да се нада да ће Хашки трибунал прихватити приједлог одбране и продужити рок за неколико дана, што би им омогућило да се уклопе у ограничење, према којем завршни поднесак не може да има више од 300.000 ријечи.

"То је од 700 до 800 страница писаног материјала и ми и сада покушавамо да скратимо неке дијелове, да их преобликујемо, а све то морамо да завршимо до поноћи. Посљедњих три-четири мјесеца радили смо уз велики напор и опструкције, те да смо имали безброј преписки са Судом и упутили неке жалбе, што нам је одузело вријеме", нагласио је Стојановић.

Детаљније...
 
Хаг одбио Младићев захтев Штампај Пошаљи
Субота, 22 октобар 2016
Бета | 21. октобар 2016.

Расправно веће Хашког трибунала одбило је данас захтев одбране Ратка Младића да се поступак против њега привремено обустави до одлуке о његовој жалби на термине за завршне поднеске и завршне речи

Расправно веће Хашког трибунала одбило је данас захтев одбране Ратка Младића да се поступак против њега привремено обустави до одлуке о његовој жалби на термине за завршне поднеске и завршне речи.

По тој одлуци, рок за подношење писаних завршних поднесака одбране и оптужбе је 25. октобар, док би усмене завршне речи биле одржане од 5. до 15. децембра.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 29 - 32 од 134