Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Младићева одбрана очекује драматичне потезе и опструкције Хага Штампај Пошаљи
Субота, 11 новембар 2017
11/11/2017 |  13:44 | РТРС | Срна

Одлука судског вијећа Хашког трибунала да одбаци захтјев за одлагање пресуде генералу Ратку Младићу представља велику опструкцију његовог права на лијечење, а одбрана од понедјељка, 13. новембра, очекује нове могуће драматичне потезе Хага, рекао је генералов син Дарко Младић.

Он је рекао да одлука судског вијећа о одбијању тог захтјева, нажалост, не изненађује, јер је то исти образац који се понавља све вријеме.

Детаљније...
 
Младићева одбрана поднијела жалбу против главног хашког љекара Штампај Пошаљи
Среда, 08 новембар 2017
07.11.2017 10:01 | Срна | Глас Српске

Београд - Одбрана некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића поднијела је жалбу против шефа притворског тима љекара у Хашком трибуналу доктора Паулуса Фалкеа због непоштовања суда.

Један од Младићевих адвоката Драган Иветић навео је да је Фалке приликом недавног прегледа рекао генералу да уопште неће бити посјете и прегледа српских љекара, те додао да је одбрана већ предложила термине.

Поводом саопштења Хашког трибунала да су Младићевој одбрани понуђена три термина крајем новембра и у децембру за посјету српских љекара Младићу, Иветић је рекао да је одбрана већ писмено затражила од овог суда да се та посјета организује било која два дана између 13. и 17. новембра.

Детаљније...
 
Хагу достављен доказ о погоршању здравља генерала Младића Штампај Пошаљи
Недеља, 05 новембар 2017
БЕОГРАД, 3. НОВЕМБРА /СРНА/ - Тврдња Хашког тужилаштва да одбрана генерала Ратка Младића није приложила никакве доказе о знатном погоршању његовог здравственог стања представља манипулацију Тужилаштва у недостатку других доказа, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

"То је манипулација тужилаштва. Ми смо доставили мишљење радиолога у вези са снимком главе који смо добили од њих, после мукотрпне борбе, после скоро више од девет месеци. Наш радиолог је погледао те снимке и дао мишљење. То мишљење и снимци су доказ за наше тврдње", рекао је Дарко Младић.

Он је истакао да је одбрана, уз захтјев за одгађање изрицања пресуде, доставила снимке магнетном резонанцом које је прегледао један од највећих стручњака у тој области, професор радиологије на Београдском универзитету Градимир Драгутиновић и утврдио да је генерал Младић имао више можданих удара.

Детаљније...
 
Младићева одбрана тражи одлагање изрицања пресуде Штампај Пошаљи
Среда, 01 новембар 2017
Среда, 01.11.2017 | Политика | Танјуг

ХАГ - Обрана генерала Ратка Младића затражила је од Хашког трибунала да одложи изрицање пресуде, које је заказано за 22. новембар, док се не објави сва медицинска документација о његовом здравственом стању и утврди да ли је Младић процесно способан да учествује у поступку.

Младићеви браниоци су поново дописом од судског већа затражили објаву целокупне медицинске документације, као и дозволу да га прегледају наши лекари и дају стручно мишљење.

„Ми већ 10 месеци тражимо да се достави документација, и утврди да ли је генерал процесно способан јер се из снимака види да је претрпео низ можданих удара. Већи део смо добили, али не све. За тачну процену стања потребна је целокупна документација”, рекао је Танјугу један од Младићевих адвоката у Хагу Бранко Лукић.

Детаљније...
 
Пресуда Ратку Младићу 22. новембра Штампај Пошаљи
Среда, 18 октобар 2017
18.10.2017 15:22 | Агенције | Глас Српске

Хаг - Хашки трибунал изрећи ће првостепену пресуду генералу Ратку Младићу 22. новембра, саопштио је данас тај суд.

Бивши командант Војске Републике Српске, генерал Младић (73) оптужен је за геноцид у Сребреници, прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ, терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимање припадника Унпрофора за таоце, 1992-1995.

Оптужница, у пет тачака, Младића терети за прогон, истребљење, убиства депортације и присилно премештање, као злочине против човјечности.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 46 - 50 од 324