Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Бурно у Хагу – сукоб вештака и Станишићеве одбране Штампај Пошаљи
Среда, 31 јануар 2018
Бета | среда, 31.01.2018. | Б92.net

Одбрана Јовице Станишића оспоравала је, пред судом у Хагу, веродостојност вештака за историју оптужбе Роберта Доније.

Они су сугерисали да је Донија упоредио власти Србије са нацистичком Немачком. Донија је, међутим, негирао да је то учинио и да је то његов став.

Станишићев бранилац Вејн Џордаш предочио је да је Донија био међу потписницима писма Међународном суду правде у Хагу поводом процеса у којем је БиХ тужила Србију због геноцида током босанског рата.

У том писму, како је цитирао Џордаш, потписници су оценили да је то што је суд дозволио Србији да му ускрати записнике за седница Врховног савета одбране исто као када би суд у Нирнбергу дозволио нацистичкој Немачкој да му ускрати приступ доказима.

Детаљније...
 
Мерон сам себе одредио за преджалбеног судију у случају Младић Штампај Пошаљи
Среда, 20 децембар 2017
20/12/2017 | РТРС | Танјуг

Предсједник Жалбеног вијећа у поступку против генерала Ратка Младића, судија Теодор Мерон, именовао је самог себе за преджалбеног судију у том поступку, који треба да се оконча доношењем правоснажне пресуде генералу, првостепено осуђеном на доживотни затвор.

Задатак преджалбеног судије је одлучивање о свим процесним питањима и захтјевима која ће услиједити прије подношења жалби одбране и тужилаштва.

Детаљније...
 
Српским љекарима дозволили само папир и оловку за преглед Младића!? Штампај Пошаљи
Среда, 20 децембар 2017
20/12/2017 | РТРС

Са папиром и оловком, без комплетних налаза и без дозволе за ЕКГ – овако су српски љекари у притвору у Хагу протекла два дана прегледали генерала Ратка Младића.

Истовремено, сам генерал Младић од адвоката је тражио да му спаси живот. Хоће ли извјештај, који ће након бројних опструкција, српски љекари поднијети наредних дана нудити реалан приказ генераловог стања и шта очекује одбрана?

Након четири мјесеца правне борбе, бројних опструкција, кашњења документације и одгађања, српски љекари коначно су прегледали генерала Ратка Младића. Уз досадашње доказе, сумњу одбране да се Трибунал игра са све лошијим здрављем генерала, продубљује и чињеница да су му хашки љекари, одмах по одласку српских, контролисали ЕКГ.

Детаљније...
 
Хашки љекар није дозволио да се генералу Младићу ради ЕКГ Штампај Пошаљи
Уторак, 19 децембар 2017
БЕОГРАД, 19. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Љекар у притвору Хашког трибунала Паулус Фалке није дозволио да се генералу Ратку Младићу уради ЕКГ за вријеме посјете српских љекара, који јуче и данас прегледају генерала, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

Он је навео да је кардиолог Велибор Ристић са Института "Дедиње" тражио да се уради ЕКГ током јучерашњег прегледа, али да Фалке није дозволио.

Дарко Младић је рекао да Трибунал није дозволио српским љекарима да у простор за преглед унесу свој стетоскоп, апарат за притисак нити свој ЕКГ апарат, уз обећање да ће им ставити на располагање опрему која се користи у хашком притвору.

Детаљније...
 
Ратку Младићу украли медицинске налазе из затворске ћелије у Схевенингену Штампај Пошаљи
Понедељак, 18 децембар 2017
понедељак, 18. децембар 2017 |  Вечерње новости

Хашки трибунал наставља да саботира српског генерала. Након претреса ћелије папири које су тражили наши лекари – нестали.

Коначно су српски лекари добили прилику да прегледају Ратка Младића у притворској ћелији у Схевенингену. Међутим, они засад неће моћи да виде и генералову медицинску документацију из протеклих неколико недеља - јер је, како сазнају "Новости", нестала из његове ћелије.

Хирург др Велибор Ристић са Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и неуролог Горица Ђокић из Клиничког центра Србије прегледаће данас и сутра Младића. Након силних бирократских препрека, Трибунал им је коначно дао дозволу и они су јуче допутовали у Хаг.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 41 - 45 од 331