Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Вишеград: У згради Борачке организације откривен мурал с ликовима Радована Караџића и Ратка Младића Штампај Пошаљи
Понедељак, 04 децембар 2017
Вишеград: Мурал др Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу
недеља, 03. децембар 2017 |СРНА| НСПМ

Чланови Одбора ратних војних инвалида Борачке организације општине Вишеград су, поводом Међународног дана лица са инвалидитетом, открили мурал са ликом Радована Караџића и Ратка Младића у згради Борачке организације.

"Мурале посвећене првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу и команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу, открили смо данас у присуству великог броја наших чланова", рекао је председник Председништва општинске Борачке организације Милисав Васић и додао да је аутор мурала Марија Митровић.

Детаљније...
 
Иванишевић: Пресуда Младићу – освета Србима Штампај Пошаљи
Четвртак, 23 новембар 2017
22/11/2017 | СРНА | РТРС

Миливоје Иванишевић Фото: Вечерње новости
БЕОГРАД, 22. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић рекао је Срни да је генерал Ратко Младић, који је током данашњег изрицања пресуде у Хашком трибуналу узвикнуо "све је то лаж" обавезао Србе да се, без обзиру на тежину његове пресуде наставе да боре за истину у вези са збивањима у БиХ, посебно у Сарајеву и Сребреници.

Он је додао да пресуда сама по себи није изненађење и да је суд њом окончао мисију због које је основан - да се освети Србима.

"То је освета Србима што су хтјели да остану на својим имањима, на својим земљама", рекао је Иванишевић.


Детаљније...
 
Хаг забранио посјете љекара генералу Младићу Штампај Пошаљи
Понедељак, 13 новембар 2017
13/11/2017 |  19:34 | РТРС |  Срна

Главни љекар у притворској јединици Хашког трибунала Пол Фалке забранио је посјете љекара генералу Ратку Младићу до изрицања пресуде, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

"Секретар Трибунала нас је усмено обавестио да је главни лекар у притворској јединици Пол Фалке забранио посете лекара Младићу, јер би оне могле угрозити и оштетити његово здравље", рекао је Дарко Младић.

Он је навео да је одбрана у међувремену добила поднесак тог љекара, односно његов јавни дио, јер, како је истакао, постоји и тајни дио поднеска, који Трибунал није дао ни одбрани ни генералу Младићу.

"Постоји тајни дио његовог мишљења, који се држи у тајности и од одбране и од генерала Младића, што не би смјело по правилу 31", рекао је Дарко Младић.

Детаљније...
 
Младићева одбрана очекује драматичне потезе и опструкције Хага Штампај Пошаљи
Субота, 11 новембар 2017
11/11/2017 |  13:44 | РТРС | Срна

Одлука судског вијећа Хашког трибунала да одбаци захтјев за одлагање пресуде генералу Ратку Младићу представља велику опструкцију његовог права на лијечење, а одбрана од понедјељка, 13. новембра, очекује нове могуће драматичне потезе Хага, рекао је генералов син Дарко Младић.

Он је рекао да одлука судског вијећа о одбијању тог захтјева, нажалост, не изненађује, јер је то исти образац који се понавља све вријеме.

Детаљније...
 
Младићева одбрана поднијела жалбу против главног хашког љекара Штампај Пошаљи
Среда, 08 новембар 2017
07.11.2017 10:01 | Срна | Глас Српске

Београд - Одбрана некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића поднијела је жалбу против шефа притворског тима љекара у Хашком трибуналу доктора Паулуса Фалкеа због непоштовања суда.

Један од Младићевих адвоката Драган Иветић навео је да је Фалке приликом недавног прегледа рекао генералу да уопште неће бити посјете и прегледа српских љекара, те додао да је одбрана већ предложила термине.

Поводом саопштења Хашког трибунала да су Младићевој одбрани понуђена три термина крајем новембра и у децембру за посјету српских љекара Младићу, Иветић је рекао да је одбрана већ писмено затражила од овог суда да се та посјета организује било која два дана између 13. и 17. новембра.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 41 - 45 од 322