Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Димитријевић: И хашка документација аболира Младића од догађаја у Сребреници Штампај Пошаљи
Недеља, 04 фебруар 2018
БЕОГРАД, 4. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Историчар Бојан Димитријевић изјавио је Срни да документација, коју је користио приликом научног писања биографије "Командант" о генералу Ратку Младићу, прије свега она из базе Хашког трибунала, Младића аболира од догађаја у Сребреници у јулу 1995. године.

 Биографија "Командант" о генералу Ратку Младићу објављена је 31. јануара.

Димитријевић је изјавио да је покушао да веже све детаље у вези са случајема Сребреница и Жепа и нагласио да је његов став да нема никаквог доказа да је генерал Младић било коме од својих потчињених наредио некакву ликвидацију заробљеника, те да генерал у времену када се то дешавало чак није био присутан у Републици Српској, него је био у Београду.

Детаљније...
 
"У Хагу јавно говоре да је генерал осуђен без доказа за Сребреницу" Штампај Пошаљи
Четвртак, 01 фебруар 2018
01/02/2018 |  14:55 ⇒ 15:03 | РТРС | СРНА

Тим одбране генерала Ратка Младић и породица апеловали су данас да владе и предсједници Србије и Републике Српске уложе свој дипломатски утицај у свијету да се генералу Ратку Младићу омогући лијечење у Србији и спаси живот, те упозорили да се у Хагу почело јавно говорити да је генерал осуђен за Сребреницу без доказа.

Адвокати генерала Младића и његов син Дарко Младић на конференцији за новинаре у Београду саопштили су да је на јучерашњем стручном предавању у Хагу Јонас Нилсен, главни помоћник хашког судије Алфонса Орија, јавно рекао да нису имали доказа против Младића за Сребреницу.

Детаљније...
 
Драган Иветић, адвокат генелала Младића: Поништити првостепену пресуду јер суд крије љекарске налазе Штампај Пошаљи
Четвртак, 01 фебруар 2018
01.02.2018 09:52 | Срна | Глас Српске

Београд - Драган Дан Иветић, адвокат и члан тима одбране генерала Ратка Младића, изјавио је да се на списку болести од које генарал болује налази и једна озбиљна дијагноза коју су утврдили српски љекари, али је од суда означена као тајна и због тамошњих прописа одбрана не смије да је открива.

Одбрана је стога на основу тих нових података и доказа јуче у Хаг послала три поднеска у којим је затражила да се генералу Младићу поништи првостепена пресуда, јер није био способан за суђење, да се привремено пусти на болничко лијечење у Србији на четири мјесеца и да се против притворских љекара поведе истрага због опструкције и лошег лијечења.

Детаљније...
 
Бурно у Хагу – сукоб вештака и Станишићеве одбране Штампај Пошаљи
Среда, 31 јануар 2018
Бета | среда, 31.01.2018. | Б92.net

Одбрана Јовице Станишића оспоравала је, пред судом у Хагу, веродостојност вештака за историју оптужбе Роберта Доније.

Они су сугерисали да је Донија упоредио власти Србије са нацистичком Немачком. Донија је, међутим, негирао да је то учинио и да је то његов став.

Станишићев бранилац Вејн Џордаш предочио је да је Донија био међу потписницима писма Међународном суду правде у Хагу поводом процеса у којем је БиХ тужила Србију због геноцида током босанског рата.

У том писму, како је цитирао Џордаш, потписници су оценили да је то што је суд дозволио Србији да му ускрати записнике за седница Врховног савета одбране исто као када би суд у Нирнбергу дозволио нацистичкој Немачкој да му ускрати приступ доказима.

Детаљније...
 
Мерон сам себе одредио за преджалбеног судију у случају Младић Штампај Пошаљи
Среда, 20 децембар 2017
20/12/2017 | РТРС | Танјуг

Предсједник Жалбеног вијећа у поступку против генерала Ратка Младића, судија Теодор Мерон, именовао је самог себе за преджалбеног судију у том поступку, који треба да се оконча доношењем правоснажне пресуде генералу, првостепено осуђеном на доживотни затвор.

Задатак преджалбеног судије је одлучивање о свим процесним питањима и захтјевима која ће услиједити прије подношења жалби одбране и тужилаштва.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 31 - 35 од 324