Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Одбрана генерала Младића предала жалбу на првостепену пресуду Штампај Пошаљи
Уторак, 07 август 2018
07/08/2018 |  РТРС | СРНА

Одбрана генерала Ратка Младића предала је Механизму у Хагу жалбу на првостепену пресуду којом је генерал проглашен кривим и осуђен на доживотну казну затвора, изјавио је за Срну Младићев адвокат Драган Иветић.

Он је навео да је у жалби, која је писана на 270 страна и чији је најјачи аргумент истина, затражено одбацивање пресуде, поновно суђење или драстично смањење казне уколико се докаже да је Младић за нешто крив.

Иветић је истакао да је ријеч о повјерљивом документу јер садржи повјерљиве референце и доказе.

Детаљније...
 
Поново одбачен захтјев одбране генерала Младића против медицинског особља Штампај Пошаљи
Среда, 01 август 2018
31/07/2018 | РТРС  | СРНА

Механизам за међународне кривичне судове у Хагу одбио је захтјев за разматрање одлуке о захтјеву одбране бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића да се против медицинског особља у хашкој притворској јединици покрене поступак због непоштовања суда.

У саопштењу ММКС наводи се да су "нове чињенице" наведене у Младићевом најновијем поднеску идентичне медицинским документима које је приложио уз захтјев предат 29. маја, те да је Жалбена вијеће размотрило те документе у оквиру одлуке донесене 16. јула и да они подржавају запажања да се његово здравствено стање стално прати и да се спроводи лијечење.

Из ММКС се истиче да се у Младићевом захтјеву у вези са "новим чињеницама" не представљају никакве околности које би оправдале поновно разматрање одлуке, са циљем избјегавања неправде.

Детаљније...
 
Јавности показано са којим се проблемима генерал Младић суочава Штампај Пошаљи
Уторак, 10 јул 2018
10/07/2018 |  РТРС | СРНА

Одбрана генерала Ратка Младића успјела је данас на статусној конференцији пред судским Механизмом у Хагу да покаже јавности који је ниво проблема са којима се генерал Младић суочава и како га погрешно лијече или га уопште не лијече, рекао је Срни његов син Дарко Младић.

Дарко Младић је навео да је судија Теодор Мерон покушао да спријечи да се јавности представи какво је тренутно стање здравља генерала Младића, али је на крају, ипак, дозволио и то у врло краткој форми.

"Тражили смо најмање пола сата, а дао нам је 10 минута и због тога нисмо изнели све што смо хтели, али су ипак адвокати успели да суштински изнесу то да генерал Младић пати од проблема срчаних и можданих, који се или уопште не лече, као што су срчани проблеми, или се погрешно или делимично лече, као што је питање његових можданих сметњи", навео је Дарко Младић.

Детаљније...
 
Ратко Младић: Лажни суд ме је на правди бога осудио што сам свој народ и државу бранио од НАТО Штампај Пошаљи
Уторак, 10 јул 2018
уторак, 10. јул 2018 | Бета |НСПМ

Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић данас је, пред хашким судом, тврдио да га је тај „лажни” суд, који „не признаје”, осудио на доживотни затвор „на правди Бога” зато „што је свој народ и државу бранио од НАТО”.

„Ја сам седам година и седам дана у овој мртвачници од хашког суда, зато што сам се бранио од НАТО који је растурио мој народ и државу”, казао је Младић (76) на статусној конференцији у Хагу.

То је било прво Младићево појављивање у хашкој судници од 22. новембра прошле године, када га је Хашки трибунал неправоснажно осудио на доживотни затвор због геноцида у Сребреници, прогона Муслимана и Хрвата широм БиХ, терорисања становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимања за таоце припадника Унпрофора, 1992-95.

Детаљније...
 
Стојановић: Генерал Младић врло слаб, сутра размотрити питање лијечења у Русији Штампај Пошаљи
Понедељак, 09 јул 2018
09/07/2018 | РТРС | СРНА

Члан тима одбране генерала Ратка Младића Миодраг Стојановић рекао је Срни да очекује да на статусној конференцији поново буде размотрен захтјев Младића за адекватно лијечење у притворској јединици и омогућавање његових даљих претрага и лијечења у Србији, односно Русији.

Стојановић каже да је то редовна статусна конференција која је заказана за сутра на којој очекује да буде утврђено стање предмета, као и да буде испоштован рок за изјављивање жалбе.

- Нама је предвиђено, послије продужења рока, да до 4. августа предамо жалбу и ми смо се припремили да испоштујемо наведени рок - рекао је Стојановић и додао да су то очекивања у вези са овом статусном конференцијом.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 16 - 20 од 331