Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Ратку Младићу украли медицинске налазе из затворске ћелије у Схевенингену Штампај Пошаљи
Понедељак, 18 децембар 2017
понедељак, 18. децембар 2017 |  Вечерње новости

Хашки трибунал наставља да саботира српског генерала. Након претреса ћелије папири које су тражили наши лекари – нестали.

Коначно су српски лекари добили прилику да прегледају Ратка Младића у притворској ћелији у Схевенингену. Међутим, они засад неће моћи да виде и генералову медицинску документацију из протеклих неколико недеља - јер је, како сазнају "Новости", нестала из његове ћелије.

Хирург др Велибор Ристић са Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и неуролог Горица Ђокић из Клиничког центра Србије прегледаће данас и сутра Младића. Након силних бирократских препрека, Трибунал им је коначно дао дозволу и они су јуче допутовали у Хаг.

Детаљније...
 
Амерички адвокат увјерен у Младићеву невиност Штампај Пошаљи
Субота, 09 децембар 2017
БАЊАЛУКА, 9. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Амерички адвокат Џејсон Аларид изјавио је да је неколико пута разговарао са генералом Ратком Младићем током адвокатских посјета трибуналу и да је увјерен у његову невиност.

"Стекао сам лични утисак о части генерала Младића и његовим добрим намјерама док је предводио своју војску у најтежим околностима", рекао је Аларид за Срну.

Према његовим ријечима, постоје непобитни докази да је у вријеме ратних дешавања у Сребреници Младић био у Београду на тајним састанцима УН, гдје се преговарало о окончању рата, о споразуму о приступу Црвеног крста ратним заробљеницима у Сребреници и размјени ратних заробљеника са обје стране.

Детаљније...
 
Београд облепљен плакатима с ликом Ратка Младића Штампај Пошаљи
Четвртак, 07 децембар 2017
Плакати у Београду децембар 2017. Фото: Б92
Извор: Б92, N1 среда, 6.12.2017. | 11:11 -> 12:35

У центру Београда и Земуна активисти покрета “Образ“ поставили су плакате подршке генералу Ратку Младићу, са његовим ликом и натписом “Нећу да издам“.

На плакату је Младићева рука дигнута у војнички поздрав, а испод пише "Нећу да издам".

“Подсећамо јавност на страшан грех издаје који су починили и чине властодршци у Србији, како они бивши, тако и ови садашњи. Бивши режим је издао Радована Караџића, Ратка Младића и остале истакнуте српске борце за слободу. Садашњи режим, предвођен човеком који је пре доласка на власт изигравао националисту, јавно лепећи плакате подршке Младићу, наставља политику издаје не само према жртвама хашке инквизиције, већ и према Косову и Метохији, најсветијем делу наше Отаџбине“, наводи “Образ“.

Детаљније...
 
Одбрана генерала Младића: Мерон, Ађијус и Покар на списку непожељних судија Штампај Пошаљи
Четвртак, 07 децембар 2017
С. Ј. М. | 06. децембар 2017. 14:05 | Коментара: 3

Одбрана Ратка Младића тражи изузећа у жалбеном већу. Прогласили га кривим за злочине у другим поступцима

ТЕОДОР Мерон, Кармел Ађијус и Фаусто Покар су судије које је одбрана генерала Ратка Младића означила као необјективне. Уколико би неко од њих био постављен у петочлано жалбено веће Механизма за кривичне судове, које ће српском генералу донети правоснажну пресуду, браниоци ће тражити њихово изузеће.

Како нам каже Младићев адвокат Драган Иветић, ове судије су пристрасне јер су Младића већ осудиле у другим поступцима.

Детаљније...
 
Кернс: Да се поступак против Младића водио у Америци, био би поништен Штампај Пошаљи
Понедељак, 04 децембар 2017
04/12/2017 |  09:07 ⇒ 09:43 | РТРС | Блиц

Амерички адвокат Курт Кернс изјавио је да је Хашки трибунал функционисао на начин који би био строго забрањен у било којој цивилизованој држави и да би амерички Врховни суд поништио суђење и пресуду генералу Ратку Младићу да се тај процес одвијао у САД.

"Нико ко има просјечне менталне способности не би поштовао пресуде које произилазе из очигледно неправичних и пристрарсних правних поступака", истакао је Кернс, који је експерт за међународно кривично право.

Он је истакао да се у свим цивилизованим земљама правни систем заснива на претпоставци невиности оптуженог док се не докаже кривица, а да се Хашки трибунал заснивао на систему предрасуда.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 36 - 40 од 322