Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Српским љекарима дозволили само папир и оловку за преглед Младића!? Штампај Пошаљи
Среда, 20 децембар 2017
20/12/2017 | РТРС

Са папиром и оловком, без комплетних налаза и без дозволе за ЕКГ – овако су српски љекари у притвору у Хагу протекла два дана прегледали генерала Ратка Младића.

Истовремено, сам генерал Младић од адвоката је тражио да му спаси живот. Хоће ли извјештај, који ће након бројних опструкција, српски љекари поднијети наредних дана нудити реалан приказ генераловог стања и шта очекује одбрана?

Након четири мјесеца правне борбе, бројних опструкција, кашњења документације и одгађања, српски љекари коначно су прегледали генерала Ратка Младића. Уз досадашње доказе, сумњу одбране да се Трибунал игра са све лошијим здрављем генерала, продубљује и чињеница да су му хашки љекари, одмах по одласку српских, контролисали ЕКГ.

Детаљније...
 
Хашки љекар није дозволио да се генералу Младићу ради ЕКГ Штампај Пошаљи
Уторак, 19 децембар 2017
БЕОГРАД, 19. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Љекар у притвору Хашког трибунала Паулус Фалке није дозволио да се генералу Ратку Младићу уради ЕКГ за вријеме посјете српских љекара, који јуче и данас прегледају генерала, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

Он је навео да је кардиолог Велибор Ристић са Института "Дедиње" тражио да се уради ЕКГ током јучерашњег прегледа, али да Фалке није дозволио.

Дарко Младић је рекао да Трибунал није дозволио српским љекарима да у простор за преглед унесу свој стетоскоп, апарат за притисак нити свој ЕКГ апарат, уз обећање да ће им ставити на располагање опрему која се користи у хашком притвору.

Детаљније...
 
Ратку Младићу украли медицинске налазе из затворске ћелије у Схевенингену Штампај Пошаљи
Понедељак, 18 децембар 2017
понедељак, 18. децембар 2017 |  Вечерње новости

Хашки трибунал наставља да саботира српског генерала. Након претреса ћелије папири које су тражили наши лекари – нестали.

Коначно су српски лекари добили прилику да прегледају Ратка Младића у притворској ћелији у Схевенингену. Међутим, они засад неће моћи да виде и генералову медицинску документацију из протеклих неколико недеља - јер је, како сазнају "Новости", нестала из његове ћелије.

Хирург др Велибор Ристић са Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и неуролог Горица Ђокић из Клиничког центра Србије прегледаће данас и сутра Младића. Након силних бирократских препрека, Трибунал им је коначно дао дозволу и они су јуче допутовали у Хаг.

Детаљније...
 
Амерички адвокат увјерен у Младићеву невиност Штампај Пошаљи
Субота, 09 децембар 2017
БАЊАЛУКА, 9. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Амерички адвокат Џејсон Аларид изјавио је да је неколико пута разговарао са генералом Ратком Младићем током адвокатских посјета трибуналу и да је увјерен у његову невиност.

"Стекао сам лични утисак о части генерала Младића и његовим добрим намјерама док је предводио своју војску у најтежим околностима", рекао је Аларид за Срну.

Према његовим ријечима, постоје непобитни докази да је у вријеме ратних дешавања у Сребреници Младић био у Београду на тајним састанцима УН, гдје се преговарало о окончању рата, о споразуму о приступу Црвеног крста ратним заробљеницима у Сребреници и размјени ратних заробљеника са обје стране.

Детаљније...
 
Београд облепљен плакатима с ликом Ратка Младића Штампај Пошаљи
Четвртак, 07 децембар 2017
Плакати у Београду децембар 2017. Фото: Б92
Извор: Б92, N1 среда, 6.12.2017. | 11:11 -> 12:35

У центру Београда и Земуна активисти покрета “Образ“ поставили су плакате подршке генералу Ратку Младићу, са његовим ликом и натписом “Нећу да издам“.

На плакату је Младићева рука дигнута у војнички поздрав, а испод пише "Нећу да издам".

“Подсећамо јавност на страшан грех издаје који су починили и чине властодршци у Србији, како они бивши, тако и ови садашњи. Бивши режим је издао Радована Караџића, Ратка Младића и остале истакнуте српске борце за слободу. Садашњи режим, предвођен човеком који је пре доласка на власт изигравао националисту, јавно лепећи плакате подршке Младићу, наставља политику издаје не само према жртвама хашке инквизиције, већ и према Косову и Метохији, најсветијем делу наше Отаџбине“, наводи “Образ“.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа страна > Крај >>

Резултати 36 - 40 од 324