Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Хронологија БиХ arrow 1995. arrow септембар 1995. г.
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

септембар 1995. г. Штампај Пошаљи
Уторак, 03 април 2007
Индекс чланака
септембар 1995. г.
Страна 2
Страна 3
Страна 4
Страна 5
Страна 6
Страна 7
Страна 8
Страна 9
Страна 10
Страна 11
 
 

07. 09. 1995. САРАЈЕВО

У последња два дана снаге НАТО-а продужиле су агресију на РС. Извршени су варварски напади на цивилне објекте, инфраструктуру на више локалитета у РС. Међу погинулима у Добоју и четворо дјеце младје од пет година. Јуче послије подне поново нападнут рејон Вишеграда и Невесиња. У три таласа бомбардован рејон ХАН ПИЈЕСКА и погођено насеље за избјеглице, а мета су били и делови српског Сарајева. Противваздушна одбрана ВРС јуче је у рејону ХАН ПИЈЕСКА оборила један непријатељски авион.

ИЗВОР: »ГЛАС« од 08. 09. 1995.


07.09.1995. САРАЈЕВО

Поводом наставка бескрупулозног и варварског бомбардовања простора Републике Српске од стране ваздухопловних снага НАТО-а, Информативна служба ГШ ВРС, поред осталог, истиче:

У досадашњим бомбардовањима према извештајима НАТО учествовало је око 600 борбених авиона, који су на недужно српско становништво изручили више стотина тона разорних бомби и пројектила по насељима српског Сарајева, Романијског платоа, Србиња, Мајевице, Гребка, Калиновика, Вишеграда, Чајнича, Србиња, Хан Пијеска, Добоја и других насеља при чему је око стотину недужних цивила изгубило живот, а више стотина је рањено.

Према информацијама са терена злочиначки ваздухолови западне алијансе усмерили су смртоносне терете на здравствене установе, школе, трафостанице, радничке и избегличке ресторане, поштанске установе, радио станице, водоводне резервоаре питке воде, складишта хуманитарне помоћи, ТВ и радио репетиторе, пољопривредне економије и друге цивилне објекте, неке удаљене од линије фронта и до 100 километара.

Информативна служба ГШ ВРС поручује да српском народу остаје да се узда у своје снаге, јединство народа и војске и схватање да води праведну борбу за слободу и очување прадедовских огњишта до коначног и праведног мира.

ИЗВОР: »ГЛАС« од 08. 09. 1995.
 
 
< Претходни   Следећи >