Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

РБ 2,Речено и прећутано: Геноцид над Србима у Сарајеву 1992-1995 – Саво Штрбац и Миливоје Иванишевић Штампај Пошаљи
Среда, 08 март 2017
Речено и прећутано: 6.3.2017.

Бошњаци су прошле недеље, 1. марта, славили "Дан независности", а босански Срби га се сећају као једног од најгорих дана у својој новијој историји. У српском делу Сарајева није било логора, нити муслиманских жртава, а на другој страни тела убијених Срба нису још ни повађена из масовних гробница.
Поводом тога, у Београду је уприличен скуп о прећутаном геноциду над Србима у Сарајеву и представљена књига "Геноцид над Србима - Сарајево 1992-1995 Сведочења преживелих логораша“ Миливоја Иванишевића и Драгане Грчић Гавриловић, која садржи потресна сведочења 80 људи о томе како су испитивани, мучени, силовани...

Гости у емисији: Миливије Иванишевић, аутор књиге, и Саво Штрбац, Документационо-информативни центар "Веритас".

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић.


Речено и прећутано: 6.3.2017.

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >