Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Књига "Досије Сарајево" промовисана у Добоју Штампај Пошаљи
Недеља, 24 март 2019
23/03/2019 |  РТРС

"Досије Сарајево" аутора Миливоја Иванишевића, књига је која садржи имена 7.428 Срба страдалих у минулом рату у Сарајеву. Промовисана је у Добоју у Центру за културу и образовање.

Осим имена жртава поткријепљених чињеницама и документима, књига садржи и списак имена њихових егзекутора, од којих нико није процесуиран. Иванишевић је у књизи разрађивао главне тачке оптужнице које терете Србе у случају Сарајева.

Подаци су скупљани више од 20 година, а о страдањима Срба свједочили су логораши, преживјели у сарајевским логорима и избјегли из Сарајева.

Уредник књиге Милорад Средојевић рекао је да је у вртлогу рата у Сарајеву и околини нестало 7.500 људи који су се крстили са три прста. Нико није могао да замисли да ће џелати бити њихове дојучерашње комшије, другови, пријатељи и колеге из предузећа, рекао је на промоцији у Добоју.

Издавач књиге је Хришћанска мисао "Свечаник" из Београда.


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >