Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Сјећање на страдање Срба Штампај Пошаљи
Петак, 16 март 2018
Петак, 16.03.2018. | Срна | РТРС | БН ТВ

Градска управа Источно Сарајево обиљежиће данас 22 године од егзодуса Срба из Сарајева.  Обиљежавање ће почети полагањем вијенаца на Српском војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу у 10. 00 часова, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.


У 11.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама биће служен парастос погинулим борцима Сарајевско-романијске регије, а у 17.00 часова у градској управи Источно Сарајево биће уприличен пријем за предсједника Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоја Иванишевића, аутора књига о страдању српског народа у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Током пријема, Иванишевић ће представити своју књигу "Геноцид над Србима - Сарајево 1992-1995", која садржи потресна свједочења 80 људи о томе како су испитивани, мучени, силовани, те како су гледали "нестајање" Срба у логорима, приватним затворима или на улицама.

Пријему ће присуствовати и аутори из Источног Сарајева, који су писали дјела и текстове о страдању сарајевских Срба.

Обиљежавање 22 године од егзодуса сарајевских Срба биће завршено свечаном академијом, којој ће, осим Иванишевића, присуствовати предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, умировљени епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије и бројне друге званице.

Академија ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19.00 часова.http://www.rtvbn.com/3900301/pomen-na-egzodus-srba-iz-sarajeva-


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >