Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Сјећање на страдање Срба Штампај Пошаљи
Петак, 16 март 2018
Петак, 16.03.2018. | Срна | РТРС | БН ТВ

Градска управа Источно Сарајево обиљежиће данас 22 године од егзодуса Срба из Сарајева.  Обиљежавање ће почети полагањем вијенаца на Српском војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу у 10. 00 часова, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.


У 11.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама биће служен парастос погинулим борцима Сарајевско-романијске регије, а у 17.00 часова у градској управи Источно Сарајево биће уприличен пријем за предсједника Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоја Иванишевића, аутора књига о страдању српског народа у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Током пријема, Иванишевић ће представити своју књигу "Геноцид над Србима - Сарајево 1992-1995", која садржи потресна свједочења 80 људи о томе како су испитивани, мучени, силовани, те како су гледали "нестајање" Срба у логорима, приватним затворима или на улицама.

Пријему ће присуствовати и аутори из Источног Сарајева, који су писали дјела и текстове о страдању сарајевских Срба.

Обиљежавање 22 године од егзодуса сарајевских Срба биће завршено свечаном академијом, којој ће, осим Иванишевића, присуствовати предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, умировљени епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије и бројне друге званице.

Академија ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19.00 часова.http://www.rtvbn.com/3900301/pomen-na-egzodus-srba-iz-sarajeva-


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >