Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Признање из Источног Сарајева Штампај Пошаљи
Среда, 11 октобар 2017
Предсједник Института за истраживање
српских страдања у ХХ веку
Г. Миливоје Иванишевић

Змај Јовина 15, 11000 Београд, Србија
Предмет: Писмо захвалности

Поштовани,

Желим путем овог писма да се најискреније захвалим у име народа Источног Сарајева и у своје лично име на Вашем тексту објављеном у Вечерњим новостима 24.09.2017. године под насловом "Источно Сарајево - заборављени град".

Изузетно нам је драго да неко попут Вас на овај начин настоји да пренесе истину о страдању сарајевских Срба јер нажалост, како сте и сами поменули у своме тексту, данас многи заборављају како је у ствари настао град Источно Сарајево и колики је његов значај у новијој српској историји.

Овим путем Вас такође позивамо да уколико имате могућности посјетите град Источно Сарајево и да том приликом заједно промовишемо Вашу књигу "Геноцид над Србима, Сарајево 1992-1995, сведочење преживелих логораша" у термину који би накнадно договорили и који би одговарао једној и другој страни.

С поштовањем,

Градоначелник
Ненад Вуковић

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >