Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Признање из Источног Сарајева Штампај Пошаљи
Среда, 11 октобар 2017
Предсједник Института за истраживање
српских страдања у ХХ веку
Г. Миливоје Иванишевић

Змај Јовина 15, 11000 Београд, Србија
Предмет: Писмо захвалности

Поштовани,

Желим путем овог писма да се најискреније захвалим у име народа Источног Сарајева и у своје лично име на Вашем тексту објављеном у Вечерњим новостима 24.09.2017. године под насловом "Источно Сарајево - заборављени град".

Изузетно нам је драго да неко попут Вас на овај начин настоји да пренесе истину о страдању сарајевских Срба јер нажалост, како сте и сами поменули у своме тексту, данас многи заборављају како је у ствари настао град Источно Сарајево и колики је његов значај у новијој српској историји.

Овим путем Вас такође позивамо да уколико имате могућности посјетите град Источно Сарајево и да том приликом заједно промовишемо Вашу књигу "Геноцид над Србима, Сарајево 1992-1995, сведочење преживелих логораша" у термину који би накнадно договорили и који би одговарао једној и другој страни.

С поштовањем,

Градоначелник
Ненад Вуковић

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >