Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Самир Бејтић arrow БОРС: Ослобађење Бејтића кукавички, циничан и надмен акт Суда БиХ
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

БОРС: Ослобађење Бејтића кукавички, циничан и надмен акт Суда БиХ Штампај Пошаљи
Субота, 10 децембар 2011
Инфо | 16:15    |    06/12/2011 | Извор: СРНА

Ослобађање Самира Бејтића од одговорности за злочине почињене на локалитету Казани, пред Кантоналним Судом у Сарајеву, је подсмијавање, лицемјерје и цинизам који превазилазе сваку мјеру, саопштено је из Борачке организације Републике Српске.

Из БОРС-а истичу да је ослобађање срамотно, кукавички подло, надмено за Суд и Тужилаштво БиХ, а надасве болно за породице убијених сарајевских Срба и све Србе уопште.

"То је изван правде, закона, изван свега. Злочинци и убице се ослобађају изнова и изнова, оптужнице се смањују и фризирају, правда се исмијава, туга и бол газе", наводи се у саопштењу.

За Борачку организацију РС, како се наводи, то није никаво изненађење, већ само још једна бламажа и пријетња, још једна ружна порука.
 
 
"Већ одавно правосудни систем БиХ, оличен у Суду и Тужилаштву БиХ за ратне злочине, показује да је у функцији Бошњака и бошњачке политике, који прикривањем злочина почињених током рата над Србима, одбијањем да подигну оптужнице против злочинаца у властитим редовима и ослобађајућим пресудама над малим бројем оних који до суђења стигну, желе прикрити праву истину о рату у БиХ и приказати Србе као ратне злочинце и агресоре", стоји у саопштењу.

Да је другачије, истичу у БОРС-у, не би Бејтић био ослобођен, нити би у Тужилаштву БиХ представници бошњачког народа и наводне жртве рата називали представнике српских жртава геноцидним агресорима.

Кантонални суд у Сарајеву јуче је ослободио оптужби Самира Бејтића, који је у поништеном судском процесу раније био осуђен на 14 и по година затвора за ратне злочине над Србима на локалитету Казани изнад Сарајева.

Бејтић, бивши припадник 10. брдске бригаде Армије БиХ, ослобођен је одговорности у све четири тачке оптужнице јер Суд, како је образложено, није утврдио да је он починио та кривична дјела која су му стављена на терет.


М.К.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=51096
AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни