Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Подршка arrow Захвалница генералу Ратку Младићу
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Захвалница генералу Ратку Младићу Штампај Пошаљи
Субота, 15 децембар 2018
БЕОГРАД, 14. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији додијелило је захвалницу некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу за све што је учинио за спас српског народа.

Захвалницу је у име генерала Младића у просторијама Удружења примио његов син Дарко Младић.

Предсједник Удружења Симо Спасић рекао је Срни да породице косметских жртава саосјећају са породицама српских жртава у Подрињу над којим је извршен геноцид, а да су додјељивањем захвалнице генералу Младићу, који се борио за њих и српски народ уопште, захвалили свим часним српским војсковођама који су сада у тамницама ЕУ.

"Он је часно и поштено, као сви генерали Републике Српске и генерали ЈНА, бранио српски народ и државу од муслиманских злочинаца и муџахедина", истакао је Спасић.

Породице косметских жртава обиљежиле су данас 20 година од страдања шест српских младића у Пећи и овом приликом уручене су захвалнице и појединим медијским кућама, међу којим и агенцији Срна.

"Срна је дала велики допринос да се истина о српским жртвама чује и хвала јој за то. Настављамо заједно да се боримо за правду", рекао је Спасић.

AddThis Social Bookmark Button
 
Следећи >