Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Подршка arrow Београд облепљен плакатима с ликом Ратка Младића
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Београд облепљен плакатима с ликом Ратка Младића Штампај Пошаљи
Четвртак, 07 децембар 2017
Плакати у Београду децембар 2017. Фото: Б92
Извор: Б92, N1 среда, 6.12.2017. | 11:11 -> 12:35

У центру Београда и Земуна активисти покрета “Образ“ поставили су плакате подршке генералу Ратку Младићу, са његовим ликом и натписом “Нећу да издам“.

На плакату је Младићева рука дигнута у војнички поздрав, а испод пише "Нећу да издам".

“Подсећамо јавност на страшан грех издаје који су починили и чине властодршци у Србији, како они бивши, тако и ови садашњи. Бивши режим је издао Радована Караџића, Ратка Младића и остале истакнуте српске борце за слободу. Садашњи режим, предвођен човеком који је пре доласка на власт изигравао националисту, јавно лепећи плакате подршке Младићу, наставља политику издаје не само према жртвама хашке инквизиције, већ и према Косову и Метохији, најсветијем делу наше Отаџбине“, наводи “Образ“.

Да подсетимо, у Београду данас бораве чланови Председништва БиХ, који ће се састати са највишим државним званичницима Србије.

Судско веће Хашког трибунала осудило је ратног команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на казну доживотног затвора. Реч је о првостепеној пресуди, на коју ће моћи да се жали и хашко тужилаштво и Младићева одбрана.

Младића је оптужница теретила за ратне злочине почињене на територији Босне и Херцеговине током 1992. до 1995. године, укључујући геноцид.

Младић је ухапшен 26. маја 2011. године, након 12 година скривања у околини Лазарева, а Хагу је изручен 31. маја исте године.


https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=12&dd=06&nav_category=12&nav_id=1333049


AddThis Social Bookmark Button
 
Следећи >