Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Атиф Дудаковић arrow Суђење Дудаковићу због злочина над Србима
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Суђење Дудаковићу због злочина над Србима Штампај Пошаљи
Уторак, 18 децембар 2018
Танјуг | 17. децембар 2018 | Вечерње новости

Некадашњи командант Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић изјасниће се у среду пред Судом БиХ о кривици због злочина почињених над цивилима српске националности на подручју Крајине током сукоба 1994. и 1995. године

Некадашњи командант Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић изјасниће се у среду пред Судом БиХ о кривици због злочина почињених над цивилима српске националности на подручју Крајине током сукоба 1994. и 1995. године.

Такође, о кривици ће се изјаснити и 16 припадника тог корпуса, пренела је Фена.

Према оптужници, злочини обухватају убиства више од 300 особа, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништења 38 православних храмова, цркава и верских објеката.

Дудаковић и остали терете се за злочине против човечности почињене на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа и Сански Мост, те за ратни злочин против цивилног становништва на подручју општина Бихаћ и Цазин.


http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:766488-Sudjenje-Dudakovicu-zbog-zlocina-nad-SrbimaAddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >