Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Атиф Дудаковић arrow Суђење Дудаковићу због злочина над Србима
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Суђење Дудаковићу због злочина над Србима Штампај Пошаљи
Уторак, 18 децембар 2018
Танјуг | 17. децембар 2018 | Вечерње новости

Некадашњи командант Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић изјасниће се у среду пред Судом БиХ о кривици због злочина почињених над цивилима српске националности на подручју Крајине током сукоба 1994. и 1995. године

Некадашњи командант Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић изјасниће се у среду пред Судом БиХ о кривици због злочина почињених над цивилима српске националности на подручју Крајине током сукоба 1994. и 1995. године.

Такође, о кривици ће се изјаснити и 16 припадника тог корпуса, пренела је Фена.

Према оптужници, злочини обухватају убиства више од 300 особа, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништења 38 православних храмова, цркава и верских објеката.

Дудаковић и остали терете се за злочине против човечности почињене на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа и Сански Мост, те за ратни злочин против цивилног становништва на подручју општина Бихаћ и Цазин.


http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:766488-Sudjenje-Dudakovicu-zbog-zlocina-nad-SrbimaAddThis Social Bookmark Button
 
Следећи >