Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Алминкo Исламовић arrow Наставак суђења за злочине над Србима у Броду 14. јануара
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Наставак суђења за злочине над Србима у Броду 14. јануара Штампај Пошаљи
Понедељак, 17 децембар 2018
17/12/2018 | РТРС | СРНА

Наставак суђења Алминку Исламовићу за злочине над српским цивилима у Броду 1992. године, који је био заказан за данас у Суду БиХ, одгођен је за 14. јануар, због болести оптуженог.

Предсједавајући Судског вијећа Зоран Божић рекао је да је јуче обавијештен да Исламовић неће моћи да присуствује данашњем рочишту, те додао да му је достављена медицинска документација о његовој болести.

Исламовић је оптужен да је као припадник и командир Војне полиције ХВО-а од марта до октобра 1992. године учествовао у хапшењу, убијању, психичком и физичком малтретирању цивила српске националности који су били заробљени у подруму старе станице полиције у тадашњем Босанском Броду и на стадиону "Полет".
На терет му је стављено одвођење заробљених на принудни рад, паљење и пљачкање њихове имовине, као и уништавање вјерских, културних и историјских споменика.


https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=320089AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >