Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суд у Хагу одбио захтјев Младића да покрене поступак против медицинског особља
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Суд у Хагу одбио захтјев Младића да покрене поступак против медицинског особља Штампај Пошаљи
Четвртак, 17 мај 2018
16.05.2018 18:00 | Срна

Београд - Механизам за међународне кривичне судове у Хагу одбио је захтјев одбране бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића да се против медицинског особља у хашкој притворској јединици покрене поступак због непоштовања суда.

Механизам је закључио да у поднесцима одбране нису наведени довољни разлози који би показали да је медицинско особље свјесно и намјерно ометало правду.

Одбрана генерала Младића тражила је да се покрене поступак против шефа медицинског особља притворске јединице доктора Паулуса Фалкеа, и другог медицинског особља, сматрајући да су они криви за погоршање Младићевог здравственог стања, преносе београдски медији.

Генерал Младић осуђен је 22. новембра прошле године у Хагу на доживотни затвор, а у току је жалбени поступак на ту пресуду.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Sud-u-Hagu-odbio-zahtjev-Mladica-da-pokrene-postupak-protiv-medicinskog-osoblja/261758.html

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >