Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Исламски екстремизам arrow Погинула два држављана БиХ који су се у Сирији борили за Исламску државу
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Погинула два држављана БиХ који су се у Сирији борили за Исламску државу Штампај Пошаљи
Понедељак, 12 март 2018
11.03.2018 22:17 | klix.ba | Глас Српске

Сарајево - Насер Арнаут и Инес Миџић, држављани Босне и Херцеговине који су се у Сирији придружили злогласној Исламској држави, убијени су у тој блискоисточној држави.

Смрт Арнаута је за klix.ba потврдио породични пријатељ, а како се незванично сазнаје, у протеклом периоду покушао је вратити се у Босну и Херцеговину.

Бишћанин Миџић је постао познат широј јавности након што је пропагандни видео Исламске државе (ИСИЛ) доспио на интернет. На њему се појавио Миџић који је позвао муслимане у БиХ да убијају "невјернике". Арнаут, који је иначе из сарајевског насеља Бољаков Поток, налазио се на Интерпол-овој црвеној потјерници од 2016. године.

Како пише Журнал, обојица су убијена почетком марта.

Према подацима из децембра 2017. године, у редовима Исламске државе у протеклим годинама нашло се око 280 држављана Босне и Херцеговине. Неријетко, са собом су водили своје породице, а из Министарства безбједности кажу да су на подручју Сирије и Ирака крајем 2015. године боравиле укупно 52 жене и близу 70 дјеце из БиХ.

Иначе, Исламска држава је готово уништена, са по неколико мањих џепова раштрканих углавном по Сирији. Скори пад ове терористичке организације са територијом коју су прогласили "калифатом" резултат је акција сиријске, курдске и ирачке војске.http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Poginula-dva-drzavljana-BiH-koji-su-se-u-Siriji-borili-za-Islamsku-drzavu/257247.html


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >