Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести arrow Посјета притвореницима показала да нису заборављени
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Посјета притвореницима показала да нису заборављени Штампај Пошаљи
Среда, 26 јул 2017
БАЊАЛУКА, 26. ЈУЛА /СРНА/ - Чланови делегације Народне скупштине Републике Српске и Министарства правде посјетили су данас притворенике из Републике Српске у Хашком трибуналу.

Предсједник Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине Републике Српске Слободан Протић рекао је Срни да је ова посјета притвореницима из Републике Српске пуно значила, јер је показала да их Српска није заборавила.

"Ово је једна од посјета, која се не заборавља до краја живота. Показала је и да Република Српска цијени своје вриједности, па макар оне биле и у Хашком трибуналу", навео је Протић.

Он је истакао да су чланови делегације разговарали са првим предсједником Републике Српске Радованом Караџићем, генералом Ратком Младићем, бившим министром Владе Републике Српске Мићом Станишићем, те са Стојаном Жупљанином

"Разговори су били усмјерени на њихове услове и тренутну ситуацију, на њихове поступке и пресуде, али смо отворили и низ других питања", рекао је Протић.

Он је навео да су чланови делегације из Српске овом посјетом преузели обавезе и строга правила Хашког трибунала, те да не могу говорити о здравственом стању притвореника, расположењу или било којим другим детаљима, који су у вези са њиховим боравком у Хашком трибуналу.

Протић је додао да су у делегацији били и Соња Караџић Јовичевић, Јасна Лукић, Наде Планинчевић, Омбудсман за људска права БиХ Љубинко Митровић и помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић.


 http://www.srna.rs/novosti/516791/posjeta-pritvorenicima-pokazala-da-nisu-zaboravljeni.htm
 
 

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >