Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Исламски екстремизам arrow Бијела кућа: Напади у Зворнику и Рајловцу међу оним о којим је слабо извјештавано
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Бијела кућа: Напади у Зворнику и Рајловцу међу оним о којим је слабо извјештавано Штампај Пошаљи
Уторак, 07 фебруар 2017
7.2.2017 20:06 | Срна
Бијела кућа: Напади у Зворнику и Рајловцу међу оним о којим је слабо извјештавано
Вашингтон - Бијела кућа објавила је листу 78 терористичких напада широм свијета, међу којима су и они у Зворнику и сарајевском насељу Рајловац, као одговор на коментар америчког предсједника Доналда Трампа изнијетог дан раније да овим инцидентима "веома непоштени медији" нису дали довољно простора.

На листу је уврштен терористички напад на полицијску станицу у Зворнику крајем априла 2015. године, када је Нердин Ибрић убио једног полицајца, а двојицу ранио.

На листи, коју су данас објавили западни медији, налази се и напад у сарајевском насељу Рајловац, извршен у децембру 2015. године када је Енес Омерагић убио двојицу припадника Оружаних снага БиХ.

Листа покрива нападе, почев од септембра 2014. године. На листи се налазе напади о којима је било веома много извјештавано, попут прошлогодишњег напада на ноћни клуб у Орланду и масовни оружани напад у Сан Бернандину у Калифорнији 2015. године.

Бијела кућа је оцијенила да западни медији нису довољно пажње посветили већини инцидената са листе.http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Bijela-kuca-Napadi-u-Zvorniku-i-Rajlovcu-medju-onim-o-kojim-je-slabo-izvjestavano/229086.html


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >