Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Српски меморијал
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Српски меморијал
Симболичко знамење свим српским добровољцима Штампај Пошаљи
Уторак, 29 новембар 2011
Београд 28. 11. 2011 | Срна


Сенатор Републике Српске Миливоје Иванишевић упутио је писмо председнику Српске Милораду Додику са предлогом да покрене иницијативу за увођење симболичког знамења, чиме би РС исказала поштовање према свим српским добровољцима који су дали допринос стварању Српске.

То би могло да буде, наводи Иванишевић, медаља или споменица (као што је Албанска споменица уведена после Првог светског рата), и/или споменик у неком од градова РС (попут чувеног споменика српском ратнику Трећепозивцу) за сећање и у част добровољаца који су дали животе за српски народ и Српску.

"Зато Вас молим да пред Сенатом, Скупштином или Владом РС покренете иницијативу за увођење извесног симболичког знамења чиме бисмо исказали и овековечили своје поштовање бар према погинулим, ако не и према свим српским добровољцима који су дали допринос стварању РС", наводи Иванишевић у писму Додику, у које је Срна имала увид.
 
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 11 12 13 14 15 16 Следећа страна > Крај >>