Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Србија: Сумрак власти, сенка бесчашћа.... Штампај Пошаљи
Понедељак, 30 мај 2011
Јелена ГУСКОВА | 29.05.2011 | 14:35

Хапшење генерала Младића – једна је од најсрамнијих страница српске историје. Политичари у историји опстају по ономе, што су учинили за свој народ. Али генерације их често не памте по томе. Тако је Милош Обреновић остао упамћен зато што је убио вођу Првог српског устанка Карађорђа – фактички свог супарника, уместо да га памте по ономе, шта је учинио за аутономију Србије. Слободана Милошевића ће запамтити по његовој храброј борби у Трибуналу за част и достојанство Србије и Срба, мада се цео западни свет трудио да га оцрни као диктатора и убицу. Таквих примера има баш много. Борис Тадић, садашњи председник Србије, у историји ће остати као политичар слабог карактера који је Хагу предао Радована Караџића и генерала Младића.

Зато сада цео свет слави победу над злочинцем планетарне величине: Сарајево га назива „хитлерски фашиста“, Загреб – „убица стотина Хрвата“, Турска захтева хитно кажњавање, а аустралијска телевизија прича да је он терао родитеље да једу своју децу.

Детаљније...
 
Митинг подршке Младићу у Калиновику: "Узели сте нам орла, али је остало гнијездо" - ВИДЕО Штампај Пошаљи
Понедељак, 30 мај 2011

Б. А. 29/05/2011 14:17:00

КАЛИНОВИК - Више хиљада грађана окупило се на мирном митингу подршке бившем команданту Војске Републике Српске /ВРС/ генералу Ратку Младићу, који је у његовом родном Калиновику организовала Борачка организација РС /БОРС/. На митингу, којем су присуствовали грађани из Херцеговине, Сарајевско-романијске регије и Горњодринске регије, истакнуто је да је генерал...

... Младић утемељивач ВРС и Борачке организације РС и да онај ко се тога стиди бјежи из њених редова.

Међу многим паролама подршке генералу Младићу нашла се и порука "Узели сте нам орла, али је остало гнијездо", док је на прилазима Калиновику стајао велики транспарент "Добро дошли у Младићево и сви смо ми Ратко".

Детаљније...
 
Зоран ЧВОРОВИЋ: Херој и комесар. Драма српске националне етике Штампај Пошаљи
Недеља, 29 мај 2011
28.05.2011 | 11:42

Преломни догађај. Дан хапшење генерала Ратка Младића, по свему судећи, носи сва обележја догађаја који ће се у српској историји означавати придевом преломни, или оним што модерна историографија назива тачком преокрета. Ако би се искључиво држали рационалистичких критеријума историјске науке ова оцена би деловала као преурањена, те стога и као произвољна. Међутим, ако су историјски феномени, па и тачке преокрета, само спољне манифестације духовних појава, онда засигурно можемо да посведочимо, да дух главних актера догађаја од 26. маја 2011. године упозорава да се српски народ налази на једној од одлучујућих прекретница у свом хиљдугодишњем историјском трајању.


Детаљније...
 
Соколац: Митинг подршке генералу Ратку Младићу, 28. мај 2011. Штампај Пошаљи
Недеља, 29 мај 2011

 
Митинг подршке генералу Р. Младићу, Београд 29. мај 2011. Штампај Пошаљи
Недеља, 29 мај 2011

Mитинг у организацији Српске радикалне странке 

 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 61 62 63 64 65 66 67 Следећа страна > Крај >>

Резултати 311 - 315 од 331