Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Пале: Протести поводом хапшења генерала Младића, 27. мај 2011. Штампај Пошаљи
Субота, 28 мај 2011
Детаљније...
 
Одржан митинг подршке Генералу Младићу у Вишеграду Штампај Пошаљи
Субота, 28 мај 2011

Одржан митинг подршке генералу Младићу у ВишеградуНеколико хиљада Вишеграђана окупљањем на Тргу палих бораца испред споменика Браниоцима Републике Српске уз стихове ноћас компоноване пјесме групе  „Гоци бенд“ који гласе „Царе Лазо је л` ти суза пала, издадоше  Ратка Генерала“, свети кнеже шта велиш на ово, зар се опет понавља Косово“,  изразило је протест због  јучерашњег хапшења генерала ВРС Ратка Младића.


Детаљније...
 
СКУПШТИНА ДИЈАСПОРЕ СРБА У ФРАНЦУСКОЈ: Саопштење Штампај Пошаљи
Субота, 28 мај 2011
ОДБОР ЗА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ
СКУПШТИНА ДИЈАСПОРЕ СРБА У ФРАНЦУСКОЈ

 
E-mail: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је JAVA скрипт да би сте је видели.
  Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је JAVA скрипт да би сте је видели.
Тел: +33 06 84 38 16 40
 
Париз, 27. мај 2011.
Број: 11/01

 
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом хапшња и предвиђеног изручења генерала Ратка Младића
Хашком трибуналу и о могућим последицама на однос између Срба у расејању и Србије

   
После издаје, киднаповања и изручеwа Хашком политичком трибуналу председника Савезне Републике Југославије, Слободана Милошевића, после издаје и изручеwа председника Републике Српске, Радована Караџића, « постоктобарска »вазалска власт у Београда, ухапсила је и српског генерала и хероја, Ратка Младића. Речено је да ће за неколико дана и генерал Ратко Младић бити изручен истоименом трибуналу. То је, предпостављамо, неопходна цена евроатланских интеграција “демократске” Србије.
 
На захтев САД-ЕУ-НАТО, удружених лидера у заједничком злочиначком подухвату, Ратко Младић ће, као и други српски патриоти, бити суочен са Хашким трибуналом, својеврсним инструментом рата против српског народа. Свима је јасно, па и српским вазалима, да Хашки трибунал не тражи ни правду, ни истину. Хашки трибунал је САД-ЕУ-НАТО инструменат за легализацију њихових злочина. Wегов стратешки циљ је да се оно што није постигнуто НАТО бомбама на простору Југославије и Србије, постигне « суђењем » и понижењем српскога народа. Да би се то успешно спровело у дело требало је, пре свега, изабрати међу непокорним Србима « Администраторе које ће (они) бирати у народу у зависности од њихове сервилне послушности…они ће лако постати пиуни у нашој (њиховој) игри”. Ето, тако идеолози « Светске владавине« замишљају и спроводе у дело свој наум планетарне потчињености све док буду налазили “изабране Администраторе”.
 
 
Детаљније...
 
Детаљна биографија, каријера и личне особине Генерала Штампај Пошаљи
Петак, 27 мај 2011
аутор: Драгиша Вулин

Како су доследност, част и правдољубивост сиромашног студента Војне академије довеле до легенде!

Генерал Ратко МладићПослије хапшења српског генерала Ратка Младића, отпочела је нечувена и до сада незапамћена медијска харанга на његову личност и дјело. Може се чути: највећи крвник, злогласни генерал, ратни зчочинац, криминалац, убица... Чуле су се и ријечи оправдавања за хапшења српског генерала: „затворили смо најтамнију страну новије српске историје, ово је доказ побједе демократије у Србији, отворили смо ново поглавље проевропске Србије“ Србима и генералу Младићу непотребних оправдавања. Ал` манимо се власти и њихових задатака, сјетимо се и не заборавимо ко је заиста био и шта је за српски народ урадио човјек и официр, патриота и генерал, горштак и Србин из кршног херцеговачког краја, наш српски генерал Ратко Младић?
 
 
Детаљније...
 
Калиновик: Анкета поводом хапшења генерала Ратка Младића, 26. мај 2011. Штампај Пошаљи
Петак, 27 мај 2011
 
<< Почетак < Претходна страна 61 62 63 64 65 Следећа страна > Крај >>

Резултати 311 - 315 од 324