Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
 

Милан Дамјанац: Хапшење Ратка Младића и сумрак Србије Штампај Пошаљи
Четвртак, 26 мај 2011

Америчка колонија Србија ухапсила је генерала Ратка Младића, управо уочи долазак Кетрин Ештон у Београд, за коју се чини да је чудотворка- слама и најтврђе, плаши и најхрабрије. И тако, у том страху, а посебно у страху од евентуалног неодобравања статуса кандидата услед лошег извештаја Сержа Брамерца специјалне јединице Србије и њена „власт“ реаговале су жестоко и предано.

Једини је проблем што држава Србија реагује правовремено и искључиво селективно, само у туђем интересу а никада у српском. Тешко је разумном човеку објаснити зашто је хапшење Ратка Младића у политичком интересу Србије. Шта ћемо добити од хапшења? Једни се надају „бржим Еу интеграцијама“ а други „мањим притисцима“. Нећемо добити ни једно ни друго. Брзина европских интеграција је процес који зависи од мноштва фактора, а хапшење Ратка Младића, то треба свима да буде јасно, није један од њих. Сличну смо ситуацију имали када је ухапшен Радован Караџић. Могуће је да ћемо добити статус кандидата за пријем, али тај бисмо статус добили и без хапшења, упркос страху наших власти. Статус кандидата, са друге стране, не значи ништа; новчана помоћ из европских фондова биће опљачкана од стране локалних мафијаша који су у договору са лидерима политичких странака на власти (а за разлику од бугарских ови наши ни трагове неће оставити) а сам статус кандидата може трајати и двадесет, и тридесет година, или бесконачно.


Детаљније...
 
Нови Сад: Протести портив хапшења генерала Ратка Младића Штампај Пошаљи
Четвртак, 26 мај 2011
 
Нови Сад: Анкета о хапшењу генерала Ратка Младића, 26. мај 2011. Штампај Пошаљи
Четвртак, 26 мај 2011

 
Б92 - Анкета поводом хапшења генерала Ратка Младића, Београд, 26. мај 2011. Штампај Пошаљи
Четвртак, 26 мај 2011
 
ВЕСЕЛИН ЂУРЕТИЋ Сведочење са периферије Младићевог дневника Штампај Пошаљи
Среда, 07 јул 2010
јул 5, 2010 18:59 | Разговарао Угљеша Мрдић

Историчар Веселин Ђуретић у интервјуу за „Печат“ открива детаље у вези са наводима из бележнице првог команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића, који се тичу српско-руских односа из периода ратних дешавања деведесетих година

Појављивање у јавности ратне бележнице генерала Ратка Младића из периода када је био командант Војске Републике Српске изазвала је многобројне недоумице и различите реакције, како домаће, тако и стране јавности. Један од сведока Младићеве бележнице, и човек који се у њој помиње на неколико места, јесте и угледни српски историчар, академик Веселин Ђуретић, који је деведесетих година прошлог века именован за једног од сенатора Републике Српске на предлог др Радована Караџића, тадашњег председника РС.

Међу личностима које су консултоване уочи пута делегација Републике Српске у Москву, генерал Младић у свом дневнику помиње и ваше име. Тада сте били председник Друштва српско-руског пријатељства. Какав је састанак био у питању?


Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 61 62 Следећа страна > Крај >>

Резултати 306 - 310 од 310