Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Прикључите се...
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Помозите да употпунимо податке о српским жртвама Штампај Пошаљи
Понедељак, 11 јануар 2010
Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо податке о свим српским жртвама, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
Сматрамо да бисмо уз вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.

На овој страни налазе се стандардни картони Института за попис жртава рата, њихових домаћинстава и починилаца злочина тамо где су подаци познати. Можете их преузети у .pdf формату, одштампати и попунити. 
Податке у десном горњем углу НЕ треба попуњавати, предвиђени бројеви додељују се у процесу обраде, према систему Института. По истом принципу треба попунити и податке у Картону жртве, Картону домаћинства и Картону починиоца. У свему треба пратити упутства дата садржана у сваком картону.
Потписане пријаве, или пријаву уколико су вам познати подаци за само неки од њих, трeба послати на адресу: Институт за истраживање српских страдања у XX веку, Змај Јовина 15, 11000 Београд.


Преузимите Картон жртве
Преглед картона:  (за увећање слике потребно је да кликнете на њу)
kartonikartonikartoni 
AddThis Social Bookmark Button