Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Актуелно arrow Бошњачки злочини над Бошацима, Изетбеговић нудио милионе да се о томе ћути
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Бошњачки злочини над Бошацима, Изетбеговић нудио милионе да се о томе ћути Штампај Пошаљи
Среда, 24 април 2024
САРАЈЕВО, 24. АПРИЛА /СРНА/ - Публициста Хусо Салиховић изјавио је да је у Сребреници за вријеме рата био велики број неразјашњених убистава и силовања дјевојчица и жена која су починили муслимани над својим народа.

Говорећи о муслиманским злочинима над муслиманима у Сребреници, Салиховић је испричао да је ратни начелник станице Полиције у Сребреници Хакија Мехољић говорио да је у Сребреници било око 40 неразјашењих убистава угледних муслимана које су починили муслимани.

Он је рекао да је много пута чуо од својих блиских пријатеља да су припадници такозване Армије БиХ, односно њени први људи, уцјењивали бошњачке дјевојчице и жене сексуалним услугама за храну и смјештај, али да о тим злочинима нико не прича, јер је СДА наметнула начело фалсификовања историје.

Салиховић је потврдио да је ратни командант такозване Армије БиХ у Сребреници Насер Орић хранио коња шећером, док је бошњачки народ те општине гладовао.

Према његовим ријечима, "свашта је било у Сребреници" и да су свашта радили поједини људи да би само дали повод да се изазове интервенција.

Салиховић је рекао да о тим злочинима које су починили Бошњаци над Бошњацима свакако треба причати, пренијели су медији.

"Али, ако гледамо са позиције владајуће послијератне гарнитуре, Бакирове /Изетбеговића/ и дијела Исламске заједнице, онда треба фалсификовати историју, треба ћутати о истини, треба лагати и причати оно што није.

Међутим, ако се држите морала, етике, а најприје са становишта вјере, онда морате причати истину, па макар она била против вас", истакао је Салиховић, додавши да није код свакога образ ђон, попут појединих новинара које плаћа СДА и у стању су да лажу и измишљају.

Он је рекао да је Сребреница била држава у држави и да је мафијашка екипа узела власт, издала декрете и забранили рад свих политичких партија.

"Са ове дистанце када погледам, то је одговарало гарнитури из Сарајева јер они нису Подриње ни видјели у саставу државе за коју су се борили. У Сребреници су поштени људи морали да се крију, да ћуте, а мафија је узела ствари у своје руке и њима је било свеједно хоће ли истући некога из свог или туђег народа. Њима је било битно само да они имају, да профитирају, да имају лагодан живот, да могу да пљачкају, а то је Сарајеву много одговарало", каже Салиховић, додајући да је Изетбеговић нудио милионе да се не прича шта се дешава у Сребреници.



AddThis Social Bookmark Button
 
Следећи >