Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Истрагa... arrow На Озрену ексхумирани посмртни остаци троје Срба убијених у Возући
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

На Озрену ексхумирани посмртни остаци троје Срба убијених у Возући Штампај Пошаљи
Уторак, 30 октобар 2018
САРАЈЕВО, 29. ОКТОБРА /СРНА/ - На локацији Подцјелово планине Озрен на подручју општине Завидовићи ексхумирани су посмртни остаци три лица српске националности која су убијена 1995. године на локалитету Возуће, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Посмртни остаци су превезени у Бањалуку, у надлежност Завода за судску медицину Републике Српске, гдје ће бити узети узорци костију ради утврђивања, ДНК анализом, идентитета и узрока смрти.

Истражилац Тужилаштва БиХ координисао је процесом ексхумације у којем су учествовали представници Института за нестала лица БиХ, Завода за судску медицину Републике Српске, као и службеници Полицијске станице Завидовићи.

На истом локалитету прошле године су ексхумирани посмртни остаци девет лица.

У нападу на Озрен и Возућу, у офанизивама "Ураган" и "Фарз" учествовало је око 23.000 муслиманских војника Другог и Трећег корупуса тзв. Армије БиХ, укључујући и одред "Ел муџахедин".

За те злочине, пред Судом БиХ суди се бившем команданту Трећег корпуса Сакибу Махмуљину.



 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >