Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести arrow Дарко Младић: Чека се одговор Тужилаштва на жалбу одбране
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Дарко Младић: Чека се одговор Тужилаштва на жалбу одбране Штампај Пошаљи
Петак, 17 август 2018
17.08.2018 | Glas Srpske | Срна

Београд - Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, изјавио је Срни, након посјете оцу у хашком притвору, да генерал добро изгледа и да се, када је ријеч о судском поступку, чека два мјесеца да тужилаштво одговори на жалбу одбране, након чега ће одбрана имати 15 дана да одговори на њихов одговор.

“Негде до средине следеће године биће заказана расправа по питању жалби. Значи, и даље се ради на жалбама. С тим што је сада на неки начин тужилаштво на потезу, ми разматрамо оно на шта су се они жалили на пресуду, а они нашу”, додао је Дарко Младић, који данас завршава дводневну посјету оцу који у хашком притвору.

Он је рекао да је најважније да генерал добро изгледа и да се одлично држи.
“Издржао је целу посету, Био је срећан што је видео унуку и она што је видела њега. Коментарисали смо, као и обично, разне ствари”, додао је Дарко.

Дарко Младић је истакао да је његов отац изузетно задовољан због одлуке Народне скупштине Републике Српске да одбаци извјештај о Сребреници из 2004. године.

“У сваком случају, одлично је да се та једнострана и погрешна одлука, која је донесена под притисцима, повукла и да се ушло у један процес утврђивања истине око тих догађаја, каква год она била”, истакао је Дарко Младић.

Он је напоменуо да су чак актери из тог периода и сами потврдили да су били изложени притисцима и приморани да доносе одређене декларације.

“Сматрам да то није начин на који можемо да дођемо до помирења у региону и да то не одржава ни помирење, нити мир у региону, него, напротив, да је нешто што је одржавало тензије у региону и да је ово пут ка правом помирењу. Јер само истина може да нас помири”, рекао је Дарко Младић.

На питање да ли би евентуално на пресуду команданту Главног штаба Војске Републике Српске /ВРС/ генералу Ратку Младићу могли да утичу резултати комисија о страдању Срба у Сребреници и Сарајеву, до којих ће се доћи када се ове комисије оснују и почну да раде, Дарко Младић је рекао да не зна да ли би уопште имало утицај на хашки суд било шта што се ради по том питању.

Коментаришући писање појединих београдских листова о томе да притвореници у Хагу гладују, јер је затворена притворска кантина, Дарко Младић је рекао да није тачно да гладују, али да јесте неки проблем био са кантином.



 


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >