Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Истрагa... arrow Министарство правде БиХ није затражило изручење Мујановића
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Министарство правде БиХ није затражило изручење Мујановића Штампај Пошаљи
Субота, 11 август 2018
БЕОГРАД, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Министарство правде Србије за сада није добило молбу од Министарства правде БиХ за изручење Хусеина Мујановића, саопштено је Срни у тој правосудној институцији.

Тужилаштво БиХ упутило је Министарству правде БиХ приједлог за подношење молбе за изручење из Србије у БиХ Хусеина Мујановића, који је прошле седмице ухапшен у Прибоју под сумњом да је починио кривично дјело ратни злочин против цивила у сарајевским насељима Храсница и Соколовић колонија.

Мујановићу, који има држављанство БиХ, након хапшења је одређен притвор који може трајати и до три мјесеца, а предмет против њега заведен је и у Тужилаштву БиХ.

Ратни управник логора у сарајевском насељу Храсница Хусеин /Салиха/ Мујановић ухапшен је 31. јула према потјерници МУП-а Србије, на граничном прелазу Прибој-Увац.

Из београдског Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Срни је раније речено да се Мујановић налази у њиховој бази бошњачких ратних злочинаца као управник логора у Храсници од јула до краја септембра 1992. године.

Према подацима тог центра, за вријеме док је Мујановић управљао тим логором, убијено је више од 10 логораша Срба, а вршена су и сурова мучења затвореника.

Мујановић је био припадник муслиманско-хрватских формација и на терет му се стављају злочини против српских цивила у периоду од априла 1992. године до краја 1994. године у насељима Храсница и Соколовић колонија.



AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >