Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести arrow Стојановић: Генерал Младић врло слаб, сутра размотрити питање лијечења у Русији
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Стојановић: Генерал Младић врло слаб, сутра размотрити питање лијечења у Русији Штампај Пошаљи
Понедељак, 09 јул 2018
09/07/2018 | РТРС | СРНА

Члан тима одбране генерала Ратка Младића Миодраг Стојановић рекао је Срни да очекује да на статусној конференцији поново буде размотрен захтјев Младића за адекватно лијечење у притворској јединици и омогућавање његових даљих претрага и лијечења у Србији, односно Русији.

Стојановић каже да је то редовна статусна конференција која је заказана за сутра на којој очекује да буде утврђено стање предмета, као и да буде испоштован рок за изјављивање жалбе.

- Нама је предвиђено, послије продужења рока, да до 4. августа предамо жалбу и ми смо се припремили да испоштујемо наведени рок - рекао је Стојановић и додао да су то очекивања у вези са овом статусном конференцијом.

Стојановић је подсјетио да је прије двије недјеље био код генерала Младића у посјети, те да је стање непромијењено.

- Не могу износити детаље у вези са његовим здравственим стањем, али оно што ће сви видјети на статусној конференцији јесте да је он још више смршао, те да је врло слаб - нагласио је Стојановић.

Пред Међународним механизмом за кривичне судове сутра ће бити одржана статусна конференција у поступку против генерала Ратка Младића.

Статусна конференција заказан је за 15.00 часова пред судијом Теодором Мероном.

Генерал Ратко Младић налази се у притвору у Хагу од 2011. године, а првостепеном пресудом осуђен је на доживотну казну затвора.http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=303723

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >