Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели arrow Одбрана уложила доказе на суђењу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Одбрана уложила доказе на суђењу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића Штампај Пошаљи
Петак, 06 април 2018
06/04/2018 |  РТРС | СРНА

У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, одбрана је уложила сет материјалних доказа којима жели показати да четворица свједока Тужилаштва БиХ нису била под Халиловићевом командом.

Халиловићева одбрана уложила је у спис четири извода из војне евиденције, а његов бранилац Лејла Човић тврди да ови свједоци нису били чак ни припадници истих војних формација.

Други сет материјалних доказа Халиловићеве одбране није био предочен у судници јер се они односе на заштићеног свједока.

О тим доказима Тужилаштво БиХ ће се изјаснити у писаној форми.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

Наставак суђења биће накнадно заказан.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=294612AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >