Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Алминкo Исламовић arrow Укинут притвор Алминку Исламовићу
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укинут притвор Алминку Исламовићу Штампај Пошаљи
Субота, 07 април 2018
06/04/2018 |  РТРС | СРНА

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране уз прихватање понуђене гаранције од 100.000 КМ Алминку Исламовићу, оптуженом за учешће у незаконитом затварању, убијању, физичком и психичком злостављању цивила српске националности на подручју Брода.

Из Суда БиХ саопштено је да ће, према рјешењу донесеном 28. марта, оптужени бити пуштен на слободу након испуњења услова, а мјере забране обухватају забрану путовања.

Исламовић се налазио у притвору од 27. октобра 2017. године.


Суд БиХ потврдио је 26. јануара оптужницу у којој се наводи да је он у периоду од марта до октобра 1992. године за вријеме оружаног сукоба у БиХ, између ХВО-а и Војске Републике Српске, не подручју општине Брод у својству командира вода Војне полиције у склопу 101. бригаде ХВО-а поступао супротно правилима међународног хумантарног права.

Исламовића оптужница терети да је учествововао у незаконитом затварању цивила српске националности, њиховом убијању, физичком и психичком злостављању, пљачкању и паљењу имовине српског становништва, паљењу и уништавању културних историјских и религијских споменика и одвођење на принудни рад.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=294632


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >