Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Алминкo Исламовић arrow Укинут притвор Алминку Исламовићу
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укинут притвор Алминку Исламовићу Штампај Пошаљи
Субота, 07 април 2018
06/04/2018 |  РТРС | СРНА

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране уз прихватање понуђене гаранције од 100.000 КМ Алминку Исламовићу, оптуженом за учешће у незаконитом затварању, убијању, физичком и психичком злостављању цивила српске националности на подручју Брода.

Из Суда БиХ саопштено је да ће, према рјешењу донесеном 28. марта, оптужени бити пуштен на слободу након испуњења услова, а мјере забране обухватају забрану путовања.

Исламовић се налазио у притвору од 27. октобра 2017. године.


Суд БиХ потврдио је 26. јануара оптужницу у којој се наводи да је он у периоду од марта до октобра 1992. године за вријеме оружаног сукоба у БиХ, између ХВО-а и Војске Републике Српске, не подручју општине Брод у својству командира вода Војне полиције у склопу 101. бригаде ХВО-а поступао супротно правилима међународног хумантарног права.

Исламовића оптужница терети да је учествововао у незаконитом затварању цивила српске националности, њиховом убијању, физичком и психичком злостављању, пљачкању и паљењу имовине српског становништва, паљењу и уништавању културних историјских и религијских споменика и одвођење на принудни рад.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=294632


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >