Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење arrow Суд у Хагу одбио захтев Ратка Младића за продужење рока за жалбу
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Суд у Хагу одбио захтев Ратка Младића за продужење рока за жалбу Штампај Пошаљи
Субота, 10 март 2018
петак, 09. март 2018 | Срна | НСПМ

Суд у Хагу одбио је захтев за продужење рока за предавање жалбе на пресуду у поступку против бившег генерала Војске Републике Српске Ратка Младића, саопштено је из Механизма за међународне кривичне судове.

У саопштењу се наводи да је одлуком суда 21. децембра 2017. године одобрено продужавање рока за подношење жалби на пресуду Младићу.

Из ММКС наводе да је Младићев захтев за продужење рока за 30 до 90 дана, који је предат 23. фебруара, базиран на недовољно адекватним основама и на "захтеву без преседана" када је реч о Младићевом "критичном здравственом стању".

Према Правилу 154 из Правилника Трибунала, рок за подношење жалби може бити продужен само у случају да је представљен добар разлог за продужавање, а да у Младићевом захтеву за продужење рока такав разлог није представљен.

Бившег команданта Војске Републике Српске, генерала Младића (75), Хашки трибунал је осудио на доживотни затвор прогласивши га кривим за геноцид у Сребреници; прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ; терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимање припадника Унпрофора за таоце, 1992-95.

Трибунал је Младића ослободио оптужбе за геноцид у још шест босанских општина.

Одбрана је најавила да ће на ту пресуду уложити жалбу.

Младића су, крајем маја 2011, у околини Зрењанина ухапсиле власти Србије, а суђење је почело годину дана касније.


http://www.nspm.rs/hronika/sud-u-hagu-odbio-zahtev-ratka-mladica-za-produzenje-roka-za-zalbu.html


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >