Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Истрагa... arrow Извјештај против још једног осумњиченог за злочин над Србима у Коњицу
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Извјештај против још једног осумњиченог за злочин над Србима у Коњицу Штампај Пошаљи
Петак, 23 фебруар 2018
ТРЕБИЊЕ, 23. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Полицијска управа /ПУ/ Требиње доставила је Тужилаштву БиХ извјештај против лица чији су иницијали О.Н. због почињеног ратног злочина над српским становништвом на подручју општине Коњиц, саопштено је из ове управе.

У саопштењу се наводи да ово лице није поштовало одредбе женевских конвенција, те истиче да је ово други достaвљени изјештај од почетка године за почињени ратни злочин.

Према незваничним сазнањима, О.Н. је бошњачке националности, а осумњичен је да је 2. jуна 1992. године учествовао у противправном хапшењу три лица српске националности, које је одвео у непознатом правцу и чији посмртни остаци ни до данас нису пронађени.

Он је осумњичен да је као припадник такозване Армије БиХ учествовао у нападу, пљачкању и паљењу села Блаца, општина Коњиц, када је убијено најмање 16 мјештана Срба из породице Куљанин, Килибарда и Голубовић.

Полицијска управа Требиње је у 2017. години доставила 11 извјештаја Тужилаштву БиХ против 16 лица за почињена 22 кривичних дјела ратног злочина на подручју Мостара, Коњица и Ливна током 1992. године.


 http://www.serb-victims.org/content/blogcategory/114/366/
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >